Selvom produktet ZinCuFlex indeholder både ingefær og gurkemeje, er man ikke i tvivl om, at hjertet banker for den lille og for nogen smagfulde ingefær rod hos direktøren bag Medic Wiotech Danmark, Rene Dominic. Og det er ikke så underligt, for da Rene Dominic i 1996 introducerede det første tørekstrakt med den asiatiske rod, var han en af pionererne udi den nogle gange svære kunst at få overbevist en dansk befolkning om, at der faktisk findes alternativer til smertestillende medicin.
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2017
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2017
Det er da også 21 år siden, jeg første gang mødte Rene Dominic og forskerne bag ingefær til en snak om smerter og om den megen forskning, der er bagved et par kapsler i en blisterpakke. Dengang hed produktet noget helt andet end i dag, og recepten på drogerne er da også forandret til en mere moderne udgave. For alt imens rigtig mange har haft gavn af ingefærekstrakten anno 1996, så er produktet i dag spækket med forskning på både gurkemejerod og ingefær og kan derfor hjælpe endnu flere. Indholdet afhjælper på en stribe af de problemstillinger, der kan opstå ude i leddene, især når vi bliver ældre. Slid kan opstå, og mange må ty til smertestillende midler, som måske nok virker på den korte bane, men på længere sigt har en stribe af bivirkninger, bl.a. på mavesæk, lever og blodkar lidt afhængig af, hvilke midler der er tale om.
Fine studier på 229 patienter fra Belgien
43 læger i Belgien har samarbejdet om at se, hvordan deres patienter med gigt reagerede på ZinCuFlex. Alle skulle fra begyndelsen bruge en international målemetode på smerter, en såkaldt VAS-skala. Her skulle deltagerne på en skala fra 1-100 bedømme, hvordan de havde det undervejs. Doseringen var to kapsler, og alle kunne fortsætte på deres lægeordinerede smertestillende medicin. De lavede en vurdering igen efter to uger og til slut i forsøget efter seks uger.
Jo lavere tal, jo bedre gik det med smerterne
Da forsøget begyndte var der et gennemsnitligt niveau på 66 mm på skalaen. Efter to uger var tallet på 48 mm, og efter otte uger på 34 mm. Det var alt i alt en 52% forbedring, og der var tilmed sket en halvering af den lægeordinerede smertestillende medicin! Allerede efter to uger var scoren 48 mm, så det var hurtigt, man så en forbedring på 27 %.
Ikke kun smerterne forsvandt…
Ovenstående måling var udelukkende på smerter, men man testede samtidig på det almene velbefindende. Her så man deltagerne få en forbedring på alle niveauer på 38 %.
Så det var alt i alt nogle tilfredse deltagere, der gennemførte studiet. 229 patienter var med fra begyndelsen, 200 deltagere var med fra start til slut, og selvom der (som der altid er i studier) et frafald af 29 patienter pga. andre problemer end gigt, så var det 200 glade mennesker, der gennemførte de otte ugers studie.
En kapsel kan være nok efter de første to uger
Ofte er man lige nødt til at booste kroppen med de aktive stoffer. Derfor begyndte forsøget med to kapsler. Efter to uger fortsatte alle med en kapsel, og det var nok! Det gør ZinCuFlex til et produkt, som er en del billigere end andre produkter og meget let at anvende, når det kun er en gang om dagen, man skal tage produktet.
Husk at smerter i led også skal behandles med motion
Det var ikke en del af forsøget, men der er jo ingen tvivl om, at led skal bevæges. Muskler og sener rundt om leddene skal være i bevægelse for ikke at stivne op og få det værre. Desuden skal den øgede cirkulation pga. bevægelse også transportere de gavnlige stoffer ind til leddet og affaldsstoffer væk fra området. Du skal finde netop den mængde motion, der passer til dig, og måske skal du have hjælp i et fitnesscenter eller hos en fysioterapeut for at finde dit niveau. For meget motion af et enkelt led kan nemlig også provokere smerter frem, så som med alt andet her i livet – find en god balance.
Du kan sagtens anvende den smertestillende medicin sammen med ZinCuFlex.
Har du fx leddegigt, som er en autoimmun sygdom, så spørg din læge, om du kan anvende ZinCuFlex. Eller opsøg en biopat og naturopath ibm, og få hjælp til støtteterapi.
Alle gigtproblemer rummer en høj grad af inflammation. Kig på kostplanerne s. 42 (i bladet), hvor du måske kan få hjælp til en sundere hverdag.