Når en helt særlig virus skaber sårbare læber

Herpes

 

Nej, det er ikke den unævnelige virus, vi taler om her. Det er en velkendt, gammelkendt og for mange mennesker irriterende følgesvend. Herpes simplex kaldes den og kan findes mange steder på kroppen, hvor den afhængigt af sine angreb lokalt kaldes HSV-1 eller HSV-2. Her i artiklen er det HSV-1, vi omtaler. Den kan i princippet sætte sig overalt på kroppen, men denne gang handler det mest om læberne.

Af Marianne Palm

Lider du af herpes, kan du sikkert også genkende, at det hele begynder enten med en forkølelse eller en særligt stikkende og prikkende fornemmelse, der opstår, lige før de små blærers ankomst. Hvis du kan nå at reagere allerede der, kan du måske undgå, at det overhovedet bliver til et sår, så det forholdsvis nye produkt skal absolut være en del af dit husapotek eller ligge fast i din kosmetikpung.

Den helt særlige creme med navnet Spirularin HS eller læbestifter i serien Ocean Kiss kan med deres højt specialiserede indhold af en patenteret ekstrakt af spirulina gøre en forskel.

Det handler om det lokale immunforsvar, og det handler om at skabe en sund barriere, så hud og slimhinder bedre kan modstå forskellige belastninger fra omgivelserne. Forskerne i Tyskland har derfor udviklet en speciel streng af den velkendte mikroalge, som har særlige egenskaber, og ja, forskningen fortsætter forhåbentlig i mange år fremover, men de foreløbige resultater ser rigtig lovende ud.

En lille mikroalge forklædt som stor dørmand

Mikroalgen spirulina har levet på jorden i ikke mindre end 3,6 milliarder år og har derfor en ekstrem evne til at overleve alle former for påvirkninger. Den har gennem den lange evolution vist sig at kunne beskytte sig mod angreb fra parasitter, svampe og vira og har derfor været genstand for rigtig mange studier. Når det gælder Herpes simplex, er det polysakkariderne, der er årsag til den gode effekt. De aktive stoffer stopper simpelthen virus i at kunne penetrere den enkelte celle, men det kræver, at du har produktet klar, når du mærker de allerførste symptomer. Og gerne inden, hvis du ved, at du nu nærmer dig en periode, hvor du typisk får de små smertefulde sår på læber eller i mundhulen. Spirularin HS hedder produktet til Herpes. Prøv også deres læbestifter – fire farver at vælge imellem – fyldt med ekstrakt af den lille alges polysakkarider.

Ud over at den naturlige creme virker effektivt på Herpes simplex, så er den også mere skånsom for huden. Det gængse produkt med aciclovir udtørrer den følsomme hud omkring læberne, hvilket kan være generende. Med Spirularin HS holdes læberne bløde og fugtige – uden at det går ud over virkningen på forkølelsessåret.

Kan også anvendes til fodvorter

Netop fordi den har så fin en virkning som dørstopper til de enkelte celler, har studier også vist, at samme ekstrakt kan bruges til de genstridige fodvorter. Her har forskerne og producenterne lavet ekstraktionen lidt anderledes, så den er målrettet mod vorter på hænder og fødder. Her hedder produktet Spirularin VS. Du kan finde flere oplysninger på www.pharmovital.dk eller spørge i helsekosten.

Undgå chokolade, majs, ris og jordnødder, som indeholder aminosyren arginin, der kan fremme herpessår. Du behøver kun at undgå fødevarerne, når du kan mærke, at der er et anfald på vej eller fx ved, at det er en forkølelse, som sætter gang i herpesreaktionen.

Om du blot kan spise spirulina i stedet? Nej, siger forskerne fra forskellige tyske universiteter. Det er en særlig ekstraktion af polysakkariderne, der kan gøre en forskel ved både neglesvamp og herpes.

Bliv klogere via Herpesfree.dk
– Danmarks største vidensbank om Herpes Simplex Virus (HSV-1 og HSV-2)
LÆS MERE HER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *