A.Vogel – banebryder og sundhedsforkæmper

 

 

Han var forud for sin tid; han var passioneret og stædig på naturens vegne; mange af hans tanker og filosofi lægger stadig den dag i dag til grund for naturlig sundhed og helse. Manden er Alfred Vogel, den lille schweizer med det store hjerte og den store personlighed.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – efterår 2013

 

Alfred Vogel blev født i 1902 og voksede op i den lille by Aesch ved Basel i Schweiz. Det er et område kendetegnet af stort set uberørt natur. Allerede som lille dreng kom Alfred Vogel i kontakt med naturlægekunsten. Hans bedstemor og far havde forstand på lægeplanter, og denne viden ønskede de naturligvis at give videre til lille Alfred. Hans far tog ham ofte med i skoven og lærte ham om planterne og deres virkning. På den måde fik Alfred selv en dyb kærlighed til naturen og til planterne. En kærlighed, der prægede hans liv.

 

Efterhånden som Alfred Vogel blev ældre, blev hans nysgerrighed også større. Han begyndte derfor at undersøge lægeplanter uden for det lokale område. Han ville lære en sag at kende fra bunden, og studerede derfor grundigt andres erfaringer med lægeplanter fra Mellemeuropa. Han begyndte også at undersøge fremgangsmåderne inden for natur- og folkemedicin.

 

Med den viden Alfred Vogel efterhånden havde fået, begyndte han at udvikle sine egne ideer.

 

 

Produktion af egne produkter

Alfred Vogels holdning var, at et helseprodukt skulle have optimalt indhold, optimal kvalitet og virkning. Sådanne produkter fandtes der kun få af i tyverne og trediverne, så han var nødt til selv at producere dem. Han siger selv, at han faktisk af disse grunde blev tvunget ind i fremstil-lingen af naturprodukter. I 1963, i en alder af 61 år, grundlagde han Bioforce AG i Roggwil, der ligger tæt på Bodensøen. Herfra kunne produk-tionen øges, og en blomstrende eksportvirksomhed tog sin begyndelse. Bioforce AG kan i år fejre 50 års jubilæum.

 

 

Kendetegn ved A.Vogels urte-udtræk

 • Fremstilles af friske økologiske lægeplanter
 • Bioforce har i interne studier påvist et højere indhold af aktive stoffer i friskplantepræparater
 • Dokumenteret kvalitet af råvarer og virkning via Bioforce AG’s store, solide forskningsindsats
 • Et stabilt klima i området ved Bodensøen resulterer i ensartet indhold af aktive stoffer år efter år
 • Laboratorie-test afgør, hvornår indholdet af aktive stoffer er optimalt, hvorefter planterne indhøstes
 • Skånsom og ensartet produktion samt blanding af mange batch gør, at indholdet er ens år efter år. Herved sikres også en ensartet effekt og virkning

 

 

Den Røde Solhat på prærien

I starten af 1950’erne fik Alfred Vogel under en af sine mange rejser kontakt med en Sioux-indianer, Black Elk, der var medicinmand. De havde begge den samme opfattelse af menneskets ansvar over for naturen og gennem deres mange samtaler opstod der et varigt venskab.

 

De talte naturligvis ofte om lægeplanter og ernæring. Black Elk talte specielt om planten Echinacea purpurea (Rød Solhat). For Sioux-indianerne er den en hellig plante, og de bruger den endog ved blodforgiftninger og slangebid. De tygger bladene og rødderne og lægger det på såret som en slags grød, ligesom det er helt almindeligt, at de tygger planten som et middel ved forskellige infektionssygdomme.

 

 

Den røde solhat til Europa

Da Alfred Vogel rejste videre, fik han nogle frø fra rød solhat af Black Elk, og disse frø kom til at danne grundlag for de planter, som i dag anvendes til produktion på Bioforce fabrikken i Schweiz. Af friske planter lavede Alfred Vogel urteudtrækket Echinaforce.

 

I dag har man videnskabeligt dokumenteret Echinaforces antibiotiske virkning og dens evne til både at forebygge og hæmme en lang række infektions sygdomme samt forbedre kroppens eget forsvar. Ved at virke regulerende på det grundlæggende immunforsvar, virker Echinaforce på både bakterier og virus.

 

På en af sine studierejser kom Alfred Vogel i kontakt med Sioux-indianeren, Black Elk. Han var deres medicinmand og forærede Vogel nogle frø fra planten Echinacea purpurea (rød solhat), som siden dannede grundlag for den stamme af sunde planter, der vokser i Bioforces urtehaver i Schweiz.

 

Alfred Vogel var en aktiv og travl mand. Takket være sin lyst og trang til at skabe, var han naturlæge, forsker i lægeplanter, producent af naturmidler, journalist, foredragsholder, grundlægger af et firma og tog på mange og lange forskningsrejser. Alfred Vogels mest kendte værk er bogen ” Den Lille Doktor” som er udgivet over hele verden.

 

 

Du bliver, hvad du spiser

I en ung alder besluttede Alfred Vogel at blive vegetar og fandt, at det var den bedste livsstil. Han opfordrede også andre til at følge denne sunde livsstil. For eksempel sagde han: ”Vi er en del af naturen, og derfor må den kost, vi indtager, være så tæt på det naturlige som muligt”. Hans motto var: ”Hvis du ikke tænker på din sundhed, mens du er ung, så tvinges du til at tænke på sygdom, når du bliver ældre”. Hans budskab var klart: Vi må hele tiden forebygge for at bevare vores helbred. Hvis vi lader stå til, så kommer regningen i form af sygdom.

 

 

Forkæmper for sunde madvarer

”Fuldkorns-ris er væsentlig sundere end polerede (hvide) ris”, sagde Alfred Vogel engang. Denne udtalelse resulterede i, at han blev sagsøgt, da salget af polerede ris raslede ned. Alfred Vogel mødte selv op i retssalen og lagde ud med en forsvarstale på 4 timer! Han vandt sagen, og i dag er det en kendsgerning og almen kendt, at fuldkornsprodukter har langt større næringsværdi end raffinerede produkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 sider læg mærke til at der skal en frise med menosan og prostasan på

Både mænd og kvinder kommer i overgangsalderen!

 

 

Overgang er ikke undergang, men blot naturens gang. Men naturen tilbyder dog også nogle gode planter, der kan hjælpe os lettere igennem overgangsalderen, bl.a. Salvie og Savpalme.

 

 

Livet har mange forandringsfaser. Den første store fysiologiske forandringsfase er puberteten, og cirka 30 år senere er der en anden stor forandring, nemlig overgangsalderen.

 

Når man når overgangsalderen, har man som regel et liv bygget op omkring en masse aktiviteter med job, familie, venner og fritidsinteresser, så man synes ikke lige, at man har brug for, at helbredet slår knuder og laver flik flak. Det griber forstyrrende ind og går simpelthen ud over livskvaliteten.

 

Nu er overgangsalderen jo ikke en sygdom, men en ganske naturlig ting, og den indtræffer for både kvinder og mænd, selvom det oftest er kvinderne, der fokuseres på. Lad os kort lige ridse årsagen op.

 

Kvinders overgangsalder

Groft sagt skyldes det hormonelle ændringer. Oppe i hjernen sidder en lille kirtel, hypofysen, som styrer kroppens kirtler, der igen producerer hormonerne. De to hormoner, der har forbindelse til overgangsalderen er progestoron og østrogen. Man kalder også overgangsalderen for menopause eller klimakteriet, da de to nævnte hormoner produceres af æggestokkene og har forbindelse til ægløsningen og menstruationscyklussen. Overgangsalderen er nemlig et udtryk for, at æggestokkene bliver mindre følsomme over for hypofysens påvirkning og dermed stopper med at modne æg, da produktionen af østrogen langsomt daler.

 

Eftersom andre dele af kroppen også er afhængige af østrogen, er det særligt her problemerne og symptomerne på overgangsalder kommer til udtryk: Østrogen vedligeholder fx knoglerne, beskytter mod hjerte-kar-sygdomme ved bl.a. at øge det gode kolesterol HDL, opretholder kollagen-indholdet i huden, vedligeholder hårets smidighed og volumen samt holder slimhinderne i skede og blære fugtige.

 

Mænds overgangsalder

Ligesom for kvinder skyldes mænds overgangsalder også ændringer i hormonproduktionen. Mænds overgangsalder sker ikke lige så brat som hos kvinder, så derfor føles det heller ikke så markant. Hvor man hos kvinder taler om menopause, taler man i stedet for hos mænd om andropause. Mænds overgangsalder begynder så småt i 30-40- årsalderen, hvor kønshormonet, testosteron (produceres i testiklerne og binyrerne), så småt begynder at falde – cirka 1-2 procent om året.

 

Testosteron er for mænd, hvad østrogen er for kvinder. Det hjælper med til at opbygge protein og er af væsentlig betydning for en normal seksuel adfærd og erektion. Testosteron har ligeledes en indvirkning på mange metabolske aktiviteter som for eksempel produktion af blodceller i knoglemarven, knogledannelse, fedt stofskifte, kulhydrat stofskifte, leverfunktion og prostatakirtlens vækst. En forstørret prostata resulterer i vandladningsproblemer og kan også medføre seksuelle forstyrrelser som manglende lyst, potens og orgasme hos mange mænd. En godartet forstørret prostata er i sig selv ufarlig.

 

 

Boks

Kom lettere igennem overgangsalderen!

 

Til hende

Menosan (hed tidligere Saviforce) indeholder udtræk af friske økologiske salvieblade, som indeholder flere aktive stoffer end tørrede. Salvie hæmmer øget svedsekretion ved hedeture og har været anvendt af kvinder i overgangsalderen tilbage til antikkens dage.

 

Menosan er netop blevet introduceret i en stærkere udgave med et indhold på 1080 mg. aktivt stof pr. tablet, således at 1 tablet dagligt er nok til en mærkbar effekt på kort tid. Menosan fås også som tinktur.

 

Et nyt studie på Menosan har påvist gode resultater ved hedeture. Efter 2 måneders indtag var antallet af hedeture faldet med 87 % for milde hedeture, 91 % for moderate hedeture, 72 % for kraftige hedeture og 87 % for meget kraftige hedeture.

 

Menosan

 • Hæmmer øget svedsekretion ved hedeture
 • Hæmmer øget svedning ved belastninger                                            
 • Er fremstillet af friske salvieplanter = flest aktive stoffer Naturlægemidlet Prostasan indeholder økologisk dyrkede savpalmebær (320 mg. pr kapsel/dagsdosis), der virker på en godartet forstørret prostatakirtel.Prostasan forstyrrer ikke den seksuelle formåen – tværtimod. Der findes megen dokumentation på, at der er sammenhæng mellem forstørret prostata og seksuelle forstyrrelser som manglende lyst, potens og orgasme. Et schweizisk studie dokumenterer ikke alene en god effekt på prostataforstørrelsen, men også en markant bedring (76 %) af den seksuelle formåen.Prostasan afhjælper:
 •  
 •  
 • Til ham
 •  
 • Hyppig vandladningstrang
 • Efterdryp
 • Følelse af ufuldstændig blæretømning                                                                             
 • Problemer med at få vandladningen i gang
 • Seksuelle forstyrrelser (manglende lyst, potens og orgasme) Er du kommet i overgangsalder?Kvinder
 • Tjekliste på de mest almindelige symptomer:
 •  
 • Boks
 •  
 • Hedeture
 • Humørsvingninger
 • Hovedpine
 • Søvnproblemer
 • Vægtstigning
 • Smerter ved sex
 • LedsmerterMænd
 • Tjekliste på de mest almindelige symptomer:
 •  
 • Mindre muskelmasse og –styrke
 • Ændret fedtfordeling
 • Ændring i behåring
 • Tyndere og mere tør hud
 • Nedsat lyst og evne til sex
 • Vandladningsproblemer (prostataforstørrelse)
 • Mindre energi
 • Søvnproblemer
 • Dårligere humør
 • Mindre selvtillid
 • Dårligere koncentration
 • Dårligere hukommelse Frise med Menosan og Prostasan
 •  
 •  

 

 

6095 tegn, derfor skal bokse om indhold være en del af layout

fylder to sider og sidste side skal samtidig fungere som bagside!

 

Amerikanske kosttilskud med indbygget tillid

 

Af Marianne Palm

 

Det flyder åbenbart ind over grænserne med kosttilskud af den usunde slags. Irriterende at høre om, når det åbenbart er nogle få brodne kar fra fitnessindustrien, der vil ødelægge de fine muligheder for en sundere hverdag.

 

Alarmerende avisoverskrifter om forurenet kosttilskud

Kosttilskud forurenet med steroider. Sådan har vi kunnet læse foruroligende overskrifter. De senere år er et stort antal atleter blevet testet positive for stoffet Nandrolon, et anabolsk steroid hormon. I mange af sagerne har atleterne erklæret sig uskyldige og henvist til, at de alene havde indtaget kosttilskud og aldrig indtaget decidere anabolske steroider.

 

Danske firmaer har rene produkter

Heldigvis lever danske kosttilskudsleverandører og producenter op til strenge krav om råvarer af totalt renset kvalitet. I fagkredse kaldes det pharmakope. Pharmakope sikrer forbrugeren rene produkter helt uden uønskede partikler og indholdsstoffer. Det er betryggende at vide at danske firmaer lever op til pharmakope kvaliteten.

 

Bioforce sikrer rene kvalitetsprodukter

Et af de danske firmaer, der kan bryste sig af en produktserie med pharmakope kvalitet er Bioforce. Bioforce får mange af deres vitamin- og mineralprodukter fra Douglas Laboratories i Pittsburgh, USA. Et amerikansk firma, der netop gennem mange år har vundet flere guldmedaljer for det bedste produkt tilmed i forskellige kategorier. Det har de, fordi hos Douglas Laboratories er produktionsmetoderne højteknologiske, materiellet afgiver ingen uønskede partikler og faciliteterne udsuges effektivt. Hele vejen gennem produktionen er der indlagt kontroller, da stikprøver ikke er nær nok for at sikre den højeste kvalitet. Bioforce har valgt at forhandle netop Douglas produkterne, da de lever op til både danske og amerikanske kvalitetsstandarder. Produkterne forhandles under navnet ”BiOrto”.

 

Nyt emne, ny overskrift

 

Stress, nervøsitet og søvnløshed kan skyldes mangeltilstande i kroppen

 

Vi har alle prøvet at være stressede og nervøse. Til tider har vi måske svært ved at sove. Men står det på i længere tid, tapper vi kroppen for vigtige vitalstoffer. Og så får vores krop brug for en håndsrækning. Vi kan forsøge at fjerne årsagerne til stressen og nervøsiteten – og vi kan tilføre de manglende stoffer. På den måde genopbygger vi balancen både i krop og sind. Neurosan, Total B og Magnesium samt en god multivitamin som Biortomin er alle hensigtsmæssige at tage, når krop og sind er belastede.

 

BiOrto, Neurosan

Indeholder de aktive stoffer fra:

 • Risprotein
 • Havre
 • Ginkgo biloba
 • Hvedespirer
 • Calcium

Virkemåde: Mindsker nervøsitet, stress, udmattelse, koncentrationsvanskeligheder, virker afspændende, styrker nervesystemet og giver en roligere søvn.

 

BiOrto, Total B

Et stærkt B-vitamin-præparat:

Indhold pr. tablet

 • B-1    62,5 mg
 • B-2    37,5 mg
 • B-3    62,5 mg
 • B-5    62,5 mg
 • B-6    62,5 mg
 • B-12  4,5 mcg
 • Folsyre 100 mcg
 • Biotin 125 mcg

Virkemåde: B-vitaminer har stor betydning for balancen i nervesystemet og styrker kroppens mentale balance. Energigivende. Har desuden en unik virkning på fordøjelsen.

 

BiOrto Magnesium

Indehold:

1 kapsel indeholder 400 mg magnesium

 

Virkemåde:

Mindsker forhøjet puls, overaktivitet, kramper og spændinger, muskelsmerter, svimmelhed, udmattelse, depression, søvnløshed, irritabilitet, angst.

 

Biorto Biortomin

3 tabletter indeholder:

 • Vitamin A              1500 mcg
 • Vitamin B-1           2,25 mg
 • Vitamin B-2           1,12 mg
 • Vitamin B-3           30 mg
 • Vitamin B-5           15 mg
 • Vitamin B-6           3 mg
 • Vitamin B-12         9 mcg
 • Biotin                     225 mcg
 • Folsyre                   200 mcg
 • Vitamin C               90 mg
 • Vitamin D              5 mcg
 • Vitamin E               40 mg
 • Calcium                  500 mg
 • Magnesium            500 mg
 • Zink                        22,5 mg
 • Kobber                   3 mg
 • Jod                          75 mcg
 • Mangan                  5 mg
 • Chrom                    125 mcg
 • Selen                      125 mcg
 • Molybdæn              150 mcg

 

Virkemåde: Fuldt dækkende vitamin- og mineralprodukt.

Produktet har et højt indhold af både calcium og magnesium.

Det anbefales at tage 3 tabletter dagligt, så kroppen er dækket bredt ind.

 

Nyt emne, ny overskrift

 

Smerter

 

Total Gurkedol

Indeholder de aktive stoffer fra Gurkemeje, ingefær og ærteprotein.

Virkemåde:

Ved smerter i muskler og led. Mange undersøgelser viser, at curcumin i gurkemeje har anti-inflammatorisk virkning – det betyder, at det modvirker betændelsestilstande, herunder også de irritationsbetændelser, der ofte rammer vores led, når de bliver overbelastede, men som også kendes fra gigtlidelser.

Da stofferne fra Gurkedol virker smertestillende, kan produktet også bruges mod almindelige smerter som hovedpine og menstruationssmerter.

For at få hurtig virkning, skal man starte med 3 kapsler om dagen, men man kan senere afpasse dosis efter ens personlige behov.

 

 

Nyt emne ny overskrift

Andre effektive Biorto-produkter

 

 

BiOrto Total A

1 tablet indeholder:

 • A-vitamin (vandopløseligt), 1500 mcg
 • Zink, 15 mg
 • E-vitamin, 8 mg
 • C-vitamin, 5 mg

Virkemåde:

Mindsker akne, øjne der kløer eller er irriterede, trætte. Natteblindhed, smerter i øjeæblet, tørhed i øjet, hyppige forkølelser, bihuleproblemer, gentagne lidelser i åndedrætsorganerne, kedeligt glansløst hår, længdegående folder på neglene, som let går i stykker, seksuelle forstyrrelser.

Total A indeholder vandopløseligt A-vitamin, der i modsætning til fedtopløselig A-vitamin har en større biotilgængelighed. Tabletten indeholder også de samvirkende faktorer (zink, E- og C-vitamin), der er nødvendige for en god udnyttelse af A-vitaminet.

 

 

BiOrto Zink

1 tablet indeholder 30 mg zink

Virkemåde:

Mindsker forsinket sårheling, smagssvigt og lugtforvrængning, overaktivitet, vokseværk og adfærdsvanskeligheder hos børn, impotens og ufrugtbarhed hos mænd, uregelmæssig menstruation hos kvinder, ledsmerter, gigt og reumatisme, akne og andre hudlidelser, hyppige infektioner, hårtab. Væsentligt som tilskud ved brandsår, sår og blødninger samt efter operation.

 

 

BiOrto Multimineral

2 kapsler indeholder:

 • Calcium                  500 mg
 • Magnesium            250 mg
 • Jern                         5 mg
 • Zink                        15 mg
 • Kobber                   1 mg
 • Jod                          75 mcg
 • Selen                      100 mcg
 • Mangan                  5 mg
 • Krom                      100 mcg
 • Molybdæn              250 mcg
 • Kalium                   50 mg

Virkemåde. Almindeligt dækkende tilskud af mineraler.

 

 

BiOrto Viscaforce

6 tabletter indeholder:

 • Hvidløg                  3000 mg
 • Olivenblad             300 mg
 • Hvidtjørn                180 mg
 • Humle                    30 mg

 

Virkemåde: Mindsker for højt blodtryk, forbedrer venernes elasticitet, årekrampe, åreforkalkning.

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x