Aloe vera og de slidte tyndtarme

Glad mave

 

I alle livets faser, men især, hvis der har været kroniske udfordringer, eller vi er blevet ældre, så kan det godt være lidt sværere at optage sine vitaminer og mineraler. En super god mikroflora fyldt med en god blanding af mange forskellige mælkesyrebakterier skaber gode betingelser, og her kan aloe vera være en god støtteterapi, så det hele bare glider lidt nemmere ned og ud i kroppens krinkelkroge af problemstillinger.

Og læs hele artiklen, hvis du er træt af dine tarme!

Af Marianne Palm

Igennem alle årene, hvor der har været lavet studier på den helt særlige plante Aloe vera barbensis, har man koncentreret sig mest om brugen af planten til hudproblemer. Her virker den på alt fra mindre brandsår til hudafskrabninger, hvor den hurtigt heler huden og skaber en stærk barriere mod fremmede indtrængere.

På samme måde tillader aloe vera-plantens safter at skabe et sundt miljø hele vejen gennem fordøjelseskanalen ved at hjælpe det lokale immunsystem med at skabe sunde tarme, der lettere kan optage vitaminer og mineraler. Studierne har koncentreret sig om enkelte vitaminer og mineraler, fx C-, E- og B12-vitamin, og den viden kan sagtens overføres på de øvrige næringsstoffer.

Dominoeffekten gennem fordøjelsen

Det er de aktive stoffer, glucomannan og acemannan, der er en gruppe af polysakkarider, som er med til at kickstarte hele processen. De to sørger for at danne smørsyre, og oversat til pæredansk skaber det gunstige betingelser for mælkesyrebakterierne, som tager sig af resten af arbejdet.
Men der er en ekstra finurlighed ved aloe vera-drikken, fx fra Avivir: De har nemlig gennem opvarmning formået at regulere de enzymer, som ellers vil nedbryde plantens indholdsstoffer, når den er fjernet fra sin skræl. Det betyder en længere holdbarhed af produktet, men også et meget mere kontrolleret niveau af de mange polysakkarider.

Redaktionen vil meget gerne høre dit resultat

Det her skal du prøve, hvis du har ”utæt” tarm

Uden på huden har man set, hvordan plantesaften genopbygger det lokale immunforsvar fra bunden af et sår og op mod sårkanten, og der er nye studier, som viser, at aloe vera-drikken fra Avivir muligvis kan gøre det samme i fx tyndtarmene, hvor der kan opstå små irritationer af den lokale slimhinde. I skrivende stund ved vi ikke, om planten også evner at støtte tarmcellerne i at blive intakte igen efter en såkaldt utæt tarm, men det er et forsøg værd, og vi vil meget gerne høre, om du kan mærke netop denne effekt af produktet. For det er jo ikke alt, der kan undersøges i et videnskabeligt studie baseret på tilfældigt udvalgte placebogrupper. Så ved du, at du har haft tyndtarmsproblemer, og har du gjort meget – næsten alt – for at få fordøjelsen helt i orden, så kan aloe vera-drikken måske give de lange tarme det sidste positive skub.

5 thoughts on “Aloe vera og de slidte tyndtarme

 • Wow, fantastic weblog layout! How long have you been blogging
  for? you made running a blog glance easy.
  The whole look of your web site is fantastic, as neatly as the content material!
  You can see similar here sklep online

 • Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

 • I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this
  post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.
  You’re incredible! Thanks! I saw similar here: Ecommerce

 • What’s up friends, how is all, and what you would like to say about this post, in my
  view its actually amazing designed for me. I saw similar here: E-commerce

 • What’s up mates, how is everything, and what you would like to say about this article, in my view
  its truly amazing in favor of me. I saw similar here: Dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *