Urtegær til sportsfolk

sportsaktivitet
 
 
Hvis det lyder mærkeligt, så læs videre. For gær kan faktisk forvandle ellers lidt svært optagelige urter til en livgivende eliksir, som du kan have ekstra brug for i din træning.
 
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// – en del af magasinet sund-forskning – oktober-november 2015
 
 
Er du ivrig sportsudøver og oven i købet dyrker sport på eliteplan, har du måske opdaget, at det kan gå ud over dit immunsystem, så du lettere bliver offer for infektioner.
 
Et studie offentliggjort i British Journal of Sports Medicine konkluderer, at immunforsvaret hos Bio-Strath brugere blev mindre belastet hos marathonløbere end normalt, og at urtedråberne fra Schweiz er sikre at bruge før, under og efter konkurrencen.
 
 
Når det virker på duer, virker det også på løbere…
Fordi Bio-Strath hjælper til en bedre optagelse af næringsstoffer, og fordi drogernes aktive indholdsstoffer hjælper bl.a. nervesystemet, er Bio-Strath brugt som et tonikum til at styrke kroppen generelt. Derfor er urterne, som er gjort aktive via gær, blevet anvendt verden over til at forebygge træthed, men også til at behandle kronisk træthed pga. sygdom eller alment lavt energiniveau.
 
Det opdagede orienteringsløbere fra bl.a. Finland, da de så, hvordan duer bedre kunne orientere sig gennem luften, når de flyver fra deres dueslag udover store afstande.
 
 
Fra bagegær til Bio-Strath
I fremstillingen af Bio-Strath anvendes Saccharomyces cerevisiae Meyen, en gærtype, som dyrkes på roe melasse. Jo bedre gær og gærtype, jo flere vitaminer, mineraler og aminosyrer vil gæren indeholde. Der er således ikke brugt et restprodukt med gær, som fx opstår efter ølbrygning, men den bedst mulige gær, der kan opdrives i Schweiz, hvor fabrikken har ligget, bygget ind i en bjergskråning, i 53 år.
 
Mere end 50 droger er tilsat gæren, mens den formerer sig. Her optager gærcellerne urterne og bryder dem ned til fordøjelige enheder. Der foregår en så kaldt plasmylose og fermentering, en proces, der varer omkring to måneder, før
drikken kan hældes på flasker som Bio-Strath.
 
 
Studie på studie
Mere end 35 offentliggjorte studier, tusindvis af brugere verden over og den samme recept gennem 53 år har gjort Bio-Strath til ikke kun et af de mest sikre urteprodukter, men også til et af de mest velafprøvede til alskens problemstillinger.
 
Læser man samtlige studier og kigger på de mange erfaringer, danner der sig et billede af et produkt, som virker på de tre overordnede organsystemer: nervesystemet, immunforsvaret og hormonsystemet. Ved at regulere deres evne til at sende de rette signalstoffer, enzymer og andre komponenter rundt i kroppen, bliver den fodret med de rette impulser til bedre at optage næring fra maden og udskille, hvad der ikke er til nytte for kroppen. Dermed får de mange organer mulighed for at regenerere og lindre eller oven i købet hjælpe kroppen tilbage til sundhed.
 
 
Ikke kun for eliten
Gennem 1880 spørgeskemaer, besvaret af Bio-Strath brugere, så man et væld af positive egenskaber. Ingen medicin, ej heller kosttilskud, virker 100 % på alle deltagere i et forsøg, og også derfor var resultatet forbløffende:
 
 
Indikation:
  1. Træthed inkl. skoletræthed
  2. Dårligt immunforsvar
  3. Dårlig koncentrationsevne
  4. Hjælp efter akut og kronisk sygdom
  5. Som back-up på slankekure
  6. Fitness og sportspræstationer
 
 
Om BioStrath
  • Vidste du, at gærcellen producerer 4441 forskellige proteiner.
  • Modergærcellen ligner en ballon, fyldt med alle de aktive stoffer, som den har suget til sig som næring. Herfra dannes en dattercelle hver 20. minut.
  • Selv kameler nyder godt af Bio-Strath, hvor den styrkende eliksir bruges før væddeløb.
  • Bio-Strath er testet af anti-doping institutionerne.
 
Hvad du ikke vidste om immunsystemet
De fleste vil mene, at hjerne og lever er nogle af de største organer, men rent faktisk vejer lymfocytterne 1,5 kg og er derfor samlet set tungere end de to livsvigtige organer. Lymfocytterne er dog spredt ud i hele kroppen – og vi danner en million nye lymfocytter i sekundet!
 
 
Bio-Strath fås som eliksir, dråber eller tabletter
I eliksiren er der tilsat lidt honning, malteekstrakt og orangejuice af hensyn til smagen, men ellers er mængden af næringsstoffer og aktive stoffer fra urter ens pr. dagsdosis.
 
Tonikum er et gammelt neuromedicinsk begreb fra før den tid, hvor man vidste, hvordan nervesystemet, immumforsvar og hormonsystem arbejder sammen om at holde kroppen sund. I dag forstår man bedre og bedre de mekanismer, der har gjort, at urter har haft så stor en plads i alle folkeslags husapoteker og behandlingsstrategier.
 
 
Hvad vi sjældent tænker på….
Gær, sådan helt almindelig bagegær, indeholder faktisk en masse næringsstoffer. Højt på listen er B-vitaminer, selen, zink, calcium, magnesium, silicium og en hel stribe af aminosyrer, herunder de otte essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne.
 
sportsaktivitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *