Av mit bevægeapperat, goddav til lindring – Spot på ømme led og stive muskler

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.27.18

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.27.51

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.27.59

 

Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning.dk vinter 2014.

 

Gigt, en muskel- og skeletsygdom, der er den mest udbredte kroniske sygdom i Danmark. Men gigt er ikke bare gigt. Sygdommen dækker over mere end 200 diagnoser. De mest kendte er slidgigt, leddegigt og diskusprolaps. Til fælles er smerterne i muskler, knogler og led samt nedsat bevægelighed.

 

Gør noget ved det

Gigtlidelser kan ikke kureres, men den rette behandling kan mindske symptomerne og i mange tilfælde bremse sygdommens udvikling. Du kan selv gøre meget for at få det bedre. De mest succesfulde behandlingsstrategier består af en kombination af træning, håndtering af smerter samt kost, vægt og tilskud, som varierer meget afhængig af gigtformen og den angrebne person.

 

Det er en god investering at opsøge en SAB-behandler, der kan hjælpe med kost, øvelser og smertedæmpende behandlinger. Læs mere på www.alternativ-behandling.dk

 

Vidste du at:

Kronisk inflammation er den normale inflammationsproces, som er blevet kronisk eller ude af stand til at slukke sig selv. Konsekvensen er, at der overproduceres frie radikaler, som nedbryder cellemem- braner, og inflammationsprocessen forværres.

 

Bekæmp de betændte led

Kort sagt er alle former for gigt betændelse i leddene. Der er gode videnskabelige beviser for, at kroniske gigtlidelser kan behand- les effektivt med forskellige kombinationer af naturmidler og kosttilskud, som reducerer betændelsen. Fordelen ved naturlige midler er, at de genopretter de underliggende bio-systemer, som er ansvarlige for led degeneration og har, modsat konventionel medicin, ikke nævneværdige bivirkninger.

 

Betændelsesdæmpende naturlige midler

Gå efter produkter med Zingiber officinale, Curcuma longa, Rosa canina. Det vi også kender som ingefær, gurkemeje og hyben. Gerne en blanding af alle tre urter, da de alle tre virker betændelseshæmmende og smertedæmpende.

Curcumin, det gule i gurkemeje og karry, har ofte en meget fin virkning mod gigtsmerter. Curcumin stimulerer dannelsen af endorfiner, vores eget morfinstof, som modvirker smerter. Gurkedol og Fortodol indeholder curcumin og ingefær, der også virker smertestillende. Det gør ZinCuFlex også. Her har man sammensat standardiserede ekstrakter fra ingefær og gurkemeje med en høj opløselighedshastighed og en høj optagelighed.

 

Fortodol virker ikke kun mod smerter – det virker også på Alzheimers og demens!

Man ved i dag med den nye forskning, at vandopløseligt curcumin, som du fx finder i Fortodol, kan mindske kaskaden af demens- fremmende stoffer i hjernen.

 

Større mobilitet og færre smerter med ZinCuFlex Ingefær og gurkemeje har været kendt i mange år for sine anti- inflammatoriske og smertelindrende effekt. Det er lykkedes for et forskerteam at udvikle et kompleks, der har både en høj oplø- selighedshastighed og en høj optagelighed. Effekten indtræffer altså hurtigt med ZinCuFlex, der ydermere har tilsat C-Vitamin, som også har en betydning for normalt fungerende knogler og brusk. Vigtige parametre, når vi taler gigt.

 

Inflammationen i kroppen skyldes i høj grad skadelige frie iltradikaler, der dannes under iltens omsætning i kroppen og stjæler elektroner fra cellernes kraftværker og andre væv, der oxideres (forharskes), så der opstår inflammation og tabes energi. Ved at tage tilskud af antioxidanter neutraliseres de frie radikaler. Free To Move er spækket med antioxidante og anti-inflammatoriske virkninger i kraft af produktets indhold af de aktive stoffer fra Passionsfrugtskal-ekstrakt, gurkemeje og sort peber.

 

Så slap dog af!

Når leddene er nedslidte, kompenserer musklerne omkring ofte ved at spænde op. Lang tids spændte muskler gør ondt, men her kommer afspændingsmineralet magnesium til undsætning. Mineralet virker muskelafslappende og er således smertestillende. Vælg fx Magnesiumolie, der har en meget høj optagelighed og er særlig god til akutte muskelsmerter.

Hvis du mere er til at drikke den smertelindrende og muskelafspændende magnesium, så fås Salus Magnesium, der kommer i en flydende form. Flydende er magnesium hurtigere tilgængeligt for kroppen end tabletter, der først skal opløses nede i maven.

 

Gigt og kost Det er fornuftigt ikke at indtage for mange fødevarer med et højt indhold af puriner såsom rødt kød, indmad og skaldyr. Re- ducer ligeledes dit forbrug af alkohol.

 

Original muslingeolie hjælper på gigtsmerter

Sammensætningen og antallet af fedtsyrer i muslingeolie er endnu mere virksomt på smerter og øget bevægelighed end almindelig fiskeolie. Senest har et studie i Polen med 50 deltagere vist, at hele 89 % oplevede færre smerter, og 91 % fik større bevæge- lighed og brugte tilsvarende mindre smertestillende medicin.

 

Stands nedbrydningen af brusk

Avosol er et vegetabilsk middel mod slidgigt, bestående af avocado med gode fedtsyrer og bioflavonoider samt ekstrakt af sojabøn- ner. Fransk forskning har vist, at Avosol nedsætter betændelse og smerter i led, der er angrebet af slidgigt. Avosol hæmmer også nedbrydningen af brusk i leddene og styrker dannelsen af ny og sund brusk.

 

OBS! Inflammationer giver ofte også problemer med fordøjelsen, så du skal sørge for, at dit tarmsystem fungerer perfekt hver dag. Ellers kan giftstoffer, som har ophobet sig, og som er med til at skabe inflammationer, ikke blive skilt ud af kroppen.

 

Som en længerevarende kur kan det anbefales at tage Magnesium super. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x