Kom rask af sted på vinterferie – Spot på immunforsvaret og ferien

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.38.50

 

 

Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning.dk vinter 2014

 

Decembers juleræs er ovre. Nytårskrudtet har lagt sig. Nu kan vi tage hul på februar, og det helst uden at skulle ligge på langs med snot eller feber. Nogle tager på vinterferie til varmen, andre kridter skiene af. Uanset hvilke planer du har for de første måneder af 2014, kan du hjælpe dit immunforsvar, som hjælper dig med at bekæmpe infektioner forårsaget af bakterier og virus.

 

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.39.20

 

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.39.31

 

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 10.39.43

 

 

Forebyg og forkort forkølelsen

Du kommer ikke udenom den røde solhat, når forkølelser skal bekæmpes. Den røde solhat styrker kroppens immunforsvar og øger modstandskraften. Echina- force er fremstillet af friske økologiske planter, der vokser lige uden for fabrikken. På den måde er der fuld kontrol over vækst og høst.

Bi-otox indeholder også rød solhat og propolis, der er et stof, som den europæiske honningbi fremstiller ud fra harpiks fra naturen og voks, som de selv producerer. Bierne anvender propolis dels til at tætne stadet og dels som værn mod bakterier.

 

6 urter og rødder i én

Det er ikke tilfældigt, at de grønne urter og rødder i en praktisk kapselform har været solgt siden 1976. Urte-pensil står rundt om i danskernes husapoteker. Nok fordi det kan være et meget effektivt middel mod alle former for betændel- sestilstande og måske også mod selv mangeårige og hårdnakkede infektioner.

Urte-pensil består af askeblade, echinacea, bukkehornsfrø, propolis, brudurt og tormentilrod.

 

Reducer stress – reducer infektioner

Nyeste forskning viser netop, at virkestoffet i ImmiFlex, Wellmune, kan hjælpe med et stærkt immunforsvar trods stress. Immiflex udemærker sig ved at redu- cere infektioner og øge velvære og energi.

Det er de såkaldte betaglukaner i Im- miflex, som forbedrer den mentale energi og det generelle humør. Og de er i sig selv begge effektive våben mod længerevarende stress og et immunforsvar i knæ. Det er ligeledes en god ide at sørge for en sund tarm med mælkesyrebakterier, når immunforsvaret skal have en hånd.

En god tarmflora er et vigtigt værn mod skadelige bakterier og virus. Symbioflor fra Biosym er en kombination af 3 for- skellige probiotiske stammer, som hver især bakkes op af omfattende forskning på netop den immunstyrkende effekt.

 

Børn og immunforsvaret

Vi har alle et medfødt og et erhvervet immunforsvar. Børns erhvervede immun- forsvar skal bygges op, netop med besøg af bakterier og vira. Men er dit barn særlig hårdt angrebet, og vil influenzaen eller forkølelsen ikke give slip, er der råd at hente.

Urtemix består af en række immunstyrkende ingredienser som lakridsrod, echinacea, hyldebær, kamilleblomst, jernurt samt anisolie. Du kan også hjælpe med at bygge dit barns immunforsvar op med Bio-Strath, som indeholder 61 forskellige næringsstoffer.

 

Kan Yang, ja den kan den!

Kan Yang bør være fast inventar i dit husapotek. Du kommer hurtigst muligt gennem virusangrebet og kan også tage Kan Yang som en forebyggende kur gennem vinteren sammen med en god multivitamin. Slug gerne det dobbelte antal tabletter, når den akutte infektion raser, så er du hurtigere på benene igen.

 

Vitaminer og mineraler understøtter din krop

Vælger du Maximum EXTRA, får du hele 13 vitaminer, 10 mineraler og Ginseng G1000. Ginseng kan måske opløse virusangrebet, så du kommer dig hurtigere. Er du vegetar eller veganer, er OmniVegan et stærkt multivitamin-mineralpræparat med effektive og letoptagelige vitaminer og mineraler.

Det indeholder ingen ingredienser fra animalske kilder og er på den baggrund registreret hos organisationen The Vegan Society i England.

 

Får du også piller i den gale hals?

Så kan du drikke dine vitaminer og mineraler med Mivi Total Plus. Mivi Total Plus er et flydende kosttilskud, let at indtage, og det optages hurtigt af kroppen. Foruden vitaminer og mineraler indeholder Mivi Total Plus proteiner, spormi- neraler samt bioflavonoider.

 

Vinterens vigtige vitaminer

Ud over din daglige multivitamin er der to vitaminer og et mineral, vi kan an- befale at tage et ekstra tilskud af, når immunforsvaret skal rustes til vinteren og kulden. Det er D- og C-vitamin samt selen.
Vinter og kulde udfordrer immunforsvaret, især fordi vi ikke danner D-vitamin. Tag D-vitamin som et ekstra tilskud i vinterhalvåret. Og faktisk gerne fx 85 – 150 mcg pr dag som en kur i et par måneder! – Meget mere end tidligere anbefalet…

Selen er et vigtigt mineral i kampen mod virus. Det har man fundet ud af i un- dersøgelser, der viste, at dem, der fik en kombination af multivitaminer og selen, havde en lavere risiko for at få influenza sammenlignet med de deltagere, der tog placebo.

Og dem, der tog selentilskuddet, forkortede tilmed influenza-angrebet. Pharma Nords Selen er det eneste selentilskud med et dokumenteret ensartet indhold af aktivt selen med en optagelse i kroppen på 88,7 % for hver batch.

Når vi tager et ekstra tilskud af C-vitamin, kan vi regne med at “C” ryggen af forkølelser og vira. C-vitamin er et af de afgørende stoffer for et velfun- gerende immunforsvar, og når vi har infektion i kroppen, forbruger vi betydeligt mere C-vitamin end ellers.

C-vitamin medvirker bl.a. til et normalt immunforsvar, og det indgår i kroppens normale energiproduktion. C-vitamin beskytter kroppens celler mod oxidativt stress og reducerer træthed og udmattelse.

 

Hudløs ærlig snak om vinterhuden

Kulde, frost og høj sol er nogle af hudens værste fjender. Men der er hjælp at hente.

Nu har vi udholdt måneder med gråvejr og kulde. Det får mange af os til at vælge enten solferie eller skitur i skolernes vinterferie. Uanset rejsemålet bør vi alle automatisk tænke på solbeskyttelse og pakke solcremen med den høje faktor.

 

Inden du tager på ferie

Du kan forberede huden på de skarpe stråler, sikre en mere jævn farve og mindske solskader med New Nordics Skin Care Perfekt Tan.

Skin CareTM Perfect Tan er en soltablet, der bidrager til normal hudpigmentering, efter du har udviklet den jævne og eftertragtede solbrune farve.

Perfect Tan sætter standarden for en ny generation af soltabletter og kosmetik indvendig fra. Tabletten er baseret på mandarin, pomelo, kapers og sort peber ekstrakt. Tabletten indeholder også kobber, der bidrager til normal hudpigmentering og vitamin C, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativt stress inklusive fotoaldring.

Perfect Tan erstatter ikke solcreme og skal derfor altid anvendes sammen med en passende solfaktor.

 

På skiferie skinner solen fra en skyfri blå himmel (forhåbentlig)

Solens refleksion i den hvide sne betyder faktisk, at du får dobbelt så stor en stråling som normalt. Husk derfor altid solbeskyttelse til næse, kinder og læber.

Avivir Sun Lotions faktor 15 og 30 er ideelle til hele familien både sommer og vinter med 70 % økologisk Aloe vera. Indeholder plejende vegetabilske olier og beskyttende E-vitamin, som effektivt mindsker risikoen for skader senere i livet.

Solprodukterne giver beskyttelse både mod UVA og UVB stråler og kan modvirke soleksem. Avivir After Sun indeholder 89 % økologisk Aloe vera, køler, genopbygger, lindrer og aktiverer melanindannelsen, som sikrer et hurtigt og flot bruningsresultat. After Sun reducerer rødme, blødgør og beroliger huden – også ved soleksem.

 

Must Have – 99,5 % økologisk Aloe vera på spray

Avivir gel spray er genial, hvis du spørger os. Ha’ den med i alperne i skibukselommen, og spray/mist lige så ofte, huden føles stram, varm, ophedet, solskoldet og branket af solen.

Det er virkelig akut effektiv hjælp! – Også på hænderne, hvis handskerne har været af, og solen har lavet ballade. Den beroliger og køler huden øjeblikkeligt og virker genopbyggende.

 

Fisk og fløjlsblød hud

Vil du gerne have blød hud – så start indefra. Fiskeolie smører din hud indefra og ud. Eski- mo-3 er en naturlig fiskeolie, der ikke er kemisk opkoncentreret.

Derudover er olien tilsat Pufanox, som sikrer en stabil og frisk fiskeolie. Ved særlig tør hud kan du med fordel bruge Anjos Urte Creme på de særligt udsatte steder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *