Er du klar til et funktionelt måltid? – Det kan sagtens være helt naturligt

 

Vores kroppe er fantastiske! De kan helbrede os, de kan bekæmpe en virus, de kan genopbygge væv og organer, de kan huske bakterier og meget mere – MEN de er afhængige af, at vi giver dem de rigtige næringsstoffer, for at de er i stand til at udføre disse processer.

 

Af Marianne Palm

 

Optimerer du din kost? Mange af os prøver at spise sundt, men i vores travle hverdage er det ikke altid let at få de helt rigtige næringsstoffer i de rigtige mængder i vores kroppe. Og er der også for mange dage, hvor tilfældige tankstationers udbud bliver til morgenmad og frokost, er der endnu flere grunde til at læse videre.

Ordet ”funktionel mad” er ikke særligt sexet eller appetitvækkende, men det er en måde at sikre sig, at din krop får, hvad den skal bruge. Vi anvender funktionel mad til vores kæledyr, hunde, katte og heste, deres mad er totalt optimeret, og der er forskning, som viser, at de rent faktisk lever længere og med bedre livskvalitet, end hvis de spiser familiens madrester, – menneskemad. Tankevækkende.

 

Daglig livskvalitet skaber et langt liv

I dag ved man, hvad funktionel mad er, man kender betydningen, men det kan knibe med at få dagligdagen fyldt med de rette næringsstoffer.
Det har HEAL, Holistic Eating and Living, ændret på.

De har sammensat 34 af de bedste næringstætte fødevarer, som er 100 pct, økologiske, og du får i et (mættende) måltid alt, hvad kroppen begærer af samtlige næringsstoffer. Sammensat i de rette mængder dækker de alle madgrupper, genopretter tarmsundheden med probiotika og i en måleske hele 15 gram fibre. Dertil kommer antioxidanterne og de naturlige rå vitaminer og mineraler med deres tilhørende enzymer. Sidstnævnte er af allerstørste betydning: For det er de oversete enzymer fra frisk og rå frugt og grønt, der skal hjælpe os med at nedbryde alle næringsstoffer til de for kroppen så vigtige kilder til et sundt og langt liv. Ud over makronæringsstofferne (proteiner, fedtstoffer og kulhydrater), de ovenfor nævnte antioxidanter, vitaminer og mineraler er der tilsat de allerbedste urter, som skaber stærke organsystemer og en inflammationshæmmende støtte – alt i ét måltid.

 

En vision om et værdifuldt måltid

HEAL, Holistic Eating and Living, har skabt et whole food, helt rent, helt naturligt måltid og helt uden nogen tilsætningsstoffer.
”Alle ingredienser i HEAL er håndplukkede for deres funktion og deres næringsværdi. De fortjener simpelthen at være inkluderet i et fuldt måltid”, fortæller HEALs grundlægger, Birgitte Emborg, på en kold oktoberdag, hvor broen mellem Sverige og Danmark er lukket, og derfor mødes vi på Zoom, til en snak om brobygning mellem kroppens krinkelkroge og den nyeste viden om fødevarer.

Birgittes vision var at sammensætte ”det perfekte måltid”, og med hendes naturmedicinske baggrund, næsten 20 års erfaring i kosttilskud internationalt og senest en efteruddannelse i Nutrition Science fra Stanford University, havde hun forudsætningerne for at gøre det. Baseret på verdensomspændende forskning og ikke mindst på europæiske kroppe og deres behov for at få optimal ernæring hver dag året rundt.

 

Med to store skefulde (ca. 100 gram) af det gyldne pulver får du et optimeret, komplet måltid bestående af:

Mandler, kokosnød, chiafrø, gojibær, banan, ris, gurkemeje, rødbede, havregryn, kanel, vanilje, spinat, kål, cikorie, olivenolie, broccoli, blåbær, hindbær, brombær, selleri, ingefær, gulerødder, jordbær, persille, hvidløg, blomkål, æble, tomater, rosenkål, løg, druer, asparges, kirsebær, peberfrugt – samt de vigtige naturlige kulturer af tarmflorabakterier, probiotika.

 

Både for kødspisere, vegetarer og veganere

Som du kan se på listen, er HEAL plantebaseret og også optimeret for veganere. Det giver dig den optimale mængde af protein, 24 gram (det maksimale, du kan optage i et måltid), kulhydrater og de sunde fedtstoffer samt ekstra vitamin B12, calcium (magnesium), zink, jern og D-vitamin, som man kan komme til at mangle i en diæt uden kød og mælkeprodukter.

Er du kødspiser, men egentlig gerne vil leve vegetarisk flere dage om ugen eller blot optimere dine og familiens sundhedsvaner, har du her en sikker og funktionel kost, som ovenikøbet mætter, fordi den indeholder, hvad der er brug for, og hjernen ikke skaber krav om sødt eller fedt, som man ellers ser i så mange kure.

”Jeg har i øvrigt ikke skabt produktet som en klassisk måltidserstatningskur. Jeg har skabt det som et led i en varig livsstil, som gør, at vi fortsat kan tåle at leve det liv, vi lever”, fortæller Birgitte.

 

Det giver rigtig god mening. Tænk at slippe for alt for mange dage med træls ”ikke-mad”, der ryger ned i en fart, fordi vi altid er på vej mellem vores mange gøremål.

 

Nyeste forskning fra Stanford Universitet

Et måltid skal helst bestå af mange forskellige sunde ingredienser, og de skal helst anvendes i deres helt naturlige og rå form. Nyeste forskning mener, at vi skal stile efter at få minimum 30 forskellige frugter, grøntsager, korn, frø og nødder ugentligt og komme op på ca. 30 gram fibre dagligt. Den nye fingerregel siger 14 gram fibre pr. 1.000 kalorier. Kvinder skal derfor i gennemsnit ligge på omkring 28 gram fibre dagligt, og mænd skal helt op på 35 gram fibre pr. dag, det er ikke så let! Det er årsagen til, at HEAL har hele 15 gram fibre i et måltid, så du får lige det fiberforspring for dagen, som du har brug for.

 

Og hvorfor nu alle de mange flere fibre end hidtil antaget?

Forskningen viser, at fibre mætter, de skaber en sund mikroflora, de er kolesterolsænkende, fjerner unødige blodsukkerudsving, kan regulere vægten, skabe en bedre optagelighed af dine næringsstoffer, sænke blodtrykket, binde eventuelle giftstoffer, så de ikke kan trænge ind i kroppen og sørge for at fodre din mikroflora med den rette føde, som skaber en positiv spiral til endnu bedre optagelighed af de sunde stoffer og udlede dem, vi ikke har brug for gennem afføringen. At fibre har så mange funktioner, har man vidst i årevis, men de færreste måler deres fiberindhold, og de færreste når med lethed op på de nødvendige 30 gram fibre, som den nyeste forskning fortæller, er den vigtigste dosering til at undgå de mange problemstillinger, vi ellers let kan spise os til.

 

Forebygger og afhjælper også dårlige vaner (hvis du har nogen …)

Mad skal jo også være en fornøjelse, og den skal nydes, men vores krop kan desværre alt for let udvikle afhængighed af sukker, salt og fedt, ingredienser, som vi egentlig skal have i meget begrænsede mængder. Den forveksler alt for ofte gode fedtstoffer fra nødder og korn med ekstremt sukkerindhold og dårlige fedtkilder fra slik og kager. Med andre ord kan vi godt mærke, at vores krop higer efter ”et eller andet”, men vi får ikke at vide, at det skal være i den sunde afdeling. Det kan skabe ekstremt dårlige madvaner, også selvom vores hensigter på en god dag ikke fejler noget. Vi ved det godt, men trangen til ”noget” bliver overvældende.

 

Det slipper du for med et fuldbyrdet måltid

HEAL er en let måde at komme på forkant med de mange sunde lækkerier, du ønsker at give din krop dagligt. Bare ét måltid om dagen! Du kan blot shake HEAL med vand/mælk, havre-, mandel- eller kokosmælk, så er den klar. Du kan også komme HEAL i en lækker smoothie efter eget valg og smag. Hindbær, havremælk og citron er Birgittes foretrukne kombination, og mens Birgitte fortæller om sit næste måltid, tænker jeg, at jeg går med hindbær, jordbær, citron og mandelmælk.

Mængden kan justeres alt efter kaloriebehov og kan derfor også anvendes til at tabe sig i vægt eller ved hård træning, hvor kroppen har brug for lidt ekstra. Du ved nøjagtigt, hvad du indtager.

 

WHO har nu ”industrielt forarbejdet rødt kød” på deres primære liste over kræftfremkaldende stoffer, og ”uforarbejdet rødt kød” er på deres sekundære liste over mulige kræftfremkaldende stoffer …

 

Alt at vinde – for planeten og dig

Befolkningstallet på vores planet stiger, og vi bliver nødt til at tage hensyn til bæredygtigheden NU for at have en fremtid for vores børn og børnebørn.

HEAL kan være en betragtelig hjælp både for dig og for vores miljø:

  • Et plantebaseret måltid dagligt (uden kød) nedsætter CO2-aftrykket
  • Ingen madspild
  • Stærkt reduceret emballage/plastic (Én genbrugspose pr. 10 komplette måltider)

 

Du kan finde Birgittes e-shop på: www.heal4meal.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x