Skub forbrændingen i gang med chili

Chili burn
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – juni/juli 2016
 
 
Fedme har mange årsager, og mirakelkuren til overvægt og fedme er endnu ikke fundet. Overvægt og fedme er svært at komme til livs, fordi årsagerne er mangfoldige og komplekse. At hver femte dansker lider af overvægt kan skyldes et kompliceret samspil mellem sociale, kulturelle, psykologiske, metaboliske og genetiske faktorer. De seneste år har man endda set, hvordan tarmfloraens sammensætning har betydning for overvægt. Dertil kommer, at den primære årsag til forekomsten og udviklingen af overvægt er meget forskellig, alt afhængigt af om man taler med diætisten, psykologen, forskeren, politikeren eller den overvægtige selv.
 
 
Overvægt er ikke et simpelt regnestykke med kalorier
Mange tror fejlagtigt, at fedme er resultatet af en vedvarende positiv energibalance over en længere periode. De, der sværger til den overbevisning, mener altså, at når energiindtaget overstiger energiforbruget, lagres overskuddet, og det sker i sidste instans i fedtvævet. Med andre ord, så tager du på, når du indtager flere kalorier, end du kan forbrænde. Men med det regnestykke glemmer man helt en afgørende faktor, nemlig at fedtvævet i kroppen er et af talrige aktive signalstoffer, der fx ændrer på appetit, sult- og mæthedsfornemmelser. Seneste forskning viser endda, at bestemte selektive kognitive områder i hjernen ændrer sig hos overvægtige, herunder stofskiftemekanismen. På den måde tyder det på, at overvægt er en ond cirkel, som kan lave subtile ændringer i din hjernes opbygning samt skabe dysfunktion i din forbrænding. Overvægtsregnestykket er altså alligevel ikke så simpelt endda. Tværtimod.
 
Årsager til at overvægt er et kompliceret samspil mellem følgende faktorer:
 •  Genetiske
 •  Epigenetiske
 •  Metaboliske
 •  Psykologiske
 •  Kulturelle
 •  Sociale
 
Op mod 30 % af os er genetisk prædisponeret for overvægt
Stofskifte, appetitkontrol, præferencer i forbindelse med valg af mad, en persons fysiske styrke, hurtighed og udholdenhed er genetisk bestemt. I dag har forskerne identificeret mere end 3.000 forskellige gener, som er sat i forbindelse med fedmeudviklingen, og den arvelige disposition synes at være fordelt på mange varianter i mange gener. Epigenetikken – geners påvirkning i fostertilstanden – viser, at én generations opvækstmiljø kan påvirke genernes funktion. Og den funktionelle ændring kan herefter nedarves til den næste generation og dermed gøre den mere sårbar i forhold til at udvikle fedme. Miljøet har ligeledes stor betydning for genetikken, fx igennem forurening og kemiske eksponeringer via mad, kosmetik m.m.
 
 
Stop stigmatisering
Overvægt og fedme. 67 % af os ser det, når vi kigger os i spejlet. Ud over sygdomsrisici, sundhedsøkonomiske konsekvenser, forringelse af livskvalitet og forkortelse af levetid har de psykologiske aspekter ved overvægt alvorlige konsekvenser. Overvægtige har en øget tendens til depression, stress, lavt selvværd, identitetsproblemer og andre emotionelle dilemmaer. At vores kulturelle kropsforståelse samtidig fører til fascistisk hetz og hæld diskrimination? Rigtig meget heldigvis, men bekæmpelsen af fedme skal ske fra flere sider.
 
 
Sæt fut i forbrændingen, og tab dig hurtigere
Har du en lav forbrænding, kan du forvente, at et vægttab vil gå lidt langsommere. Har du en høj forbrænding, er din krop god til at omsætte energi, og du skal ikke kæmpe så meget i forhold til at stabilisere vægten. New Nordic har udviklet en tablet, der øger forbrændingen, Chili Burn. Chili Burn er en tablet med mikroplantestoffer, der indeholder capsaicin og epigallocatechin gallate. Mikroplantestofferne er særlig gode til at kickstarte forbrændingen. Når du spiser stærk mad, har du måske oplevet, at du får varmen. Det er din forbrænding, som stiger. Og forbrænding brænder kalorier af. Videnskabelige undersøgelser bekræfter de to plantesubstansers evne til at øge stofskiftet og kalorieforbruget. Et dagligt indtag af 583 mg epigallocatechin gallate, svarende til 1.944 mg Cameliae sinensis 30 % ekstrakt, resulterede i vægttab, fald i Body Mass Index og reduktion af kropsfedt hos 240 overvægtige kvinder.
 
 
Chili Burn-tabletten fra New Nordic indeholder aktive plantesubstans er fra chilifrugter, grønne teblade, ingefærrod-stængler og dildfrø. Få timer efter din første tablet, vil du sikkert føle en dejlig varm fornemmelse.

3 thoughts on “Skub forbrændingen i gang med chili

 • Wow, marvelous weblog layout! How long have you ever been running a blog for?
  you made running a blog look easy. The entire look of your web site is great, as smartly as the content!
  You can see similar here ecommerce

 • Its such as you learn my thoughts! You appear to know a lot approximately this, such as
  you wrote the e book in it or something. I believe that you simply could do with a few p.c.
  to power the message home a bit, however instead of that,
  this is great blog. A great read. I’ll certainly be back.
  I saw similar here: Najlepszy sklep

 • We’re a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website provided us with useful information to work on. You have performed an impressive job and our entire neighborhood shall
  be thankful to you. I saw similar here: Sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *