Bag om yogaretreatet – interview med Camilla og Kåre Netterstrøm

Yoga retreat
 
 
Interviewet blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – februar 2016 og i forlængelse af artiklen “udfold dig spirituelt i yogaens verden på Møn”.
 
Af Julie-Charlotte Plovst
 
 
Camilla og Kåre Netterstrøm bor sammen med deres to børn på deres gård på Møn, hvor de også afholder deres yoga retreats og kurser. De overtog stedet i august 2015 og nyder, at dagen byder på lidt af hvert. “Det er meget nede på jorden at køre sådan et sted her. Det er meget alsidigt og berigende, da vi i det ene øjeblik sidder på kontoret med administrative opgaver og i det næse skruer en pære i lampe” siger Kåre med hans rare og afslappende facon og fortsætter, ”Vi bruger både hjernen og benene. Og det kan mennesket lide”.
 
En ting er deres egen hverdag, en anden er deres ambitioner for stedet. Camilla forklarer med liv i øjnene, at de ønsker, at gæsterne på kurserne oplever en fordybende og transformerende proces. Med det mener hun, at hver enkel får skabt en kontakt til sig selv, hvor man åbner sig og finder en indre ro. “Det er balancen med at kunne være inde i sig selv og samtidig indgå i et fællesskab. Det er en omfavnelse af sig selv og hinanden.”
 
Camilla fortæller også, at de er rigtig glade og taknemmelige over, at det er alle slags mennesker i alle aldre, der kommer på kurserne.” Det er lige fra sygeplejersken til direktøren, og vi oplever, at der også kommer flere og flere mænd på kurserne. Nogle kommer alene, mens andre er af sted med deres mor, veninde eller kæreste.”
 
For Kåre og Camilla er det vigtigt at se yoga i en bred kontekst. Det handler ikke kun om, at vi hver især oplever, at vi får det godt af det, men også om at give noget til verden gennem det overskud vi opnår. Det handler om, at man integrerer det som en del af sin hverdag og i livet generelt, så vi ikke splitter tingene ad, for som Kåre påpeger: “Elementerne i yoga har altid hængt sammen. Det er her i den vestlige verden, vi har splittet det fysiske og det åndelige fra hinanden”.

2 thoughts on “Bag om yogaretreatet – interview med Camilla og Kåre Netterstrøm

 • Wow, superb weblog structure! How long have you ever been running
  a blog for? you make blogging look easy. The total look of your
  website is fantastic, as neatly as the content material! You
  can see similar here ecommerce

 • It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this outstanding blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking
  and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.

  Chat soon! I saw similar here: Sklep online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *