Tag et skridt ad gangen med Alkaline Living

Detox
 
 
 
Af Julie-Charlotte Plovst
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – februar 2016
 
 
Fra første side føler jeg mig taget godt i mod. Forfatterens budskaber og ord virker ikke belærende, men jeg får derimod en følelse af, at hun vil mig det bedste, og jeg føler mig inspireret til at tage fat på de dele af mit liv, jeg ønsker at forbedre. Hvilket jeg rent faktisk kan gøre, da bogen kommer med konkrete øvelser og råd. At bogen er smuk og indbydende er bare en stor bonus.
 
 
Alkaline-living – en holistisk og moderne syre-base teori
Alkaline-living har umiddelbart mange referencer til den gammelkendte syre-base teori, men Alkaline-living bevæger sig et godt skridt videre, da man anser motion og sindets tilstand som væsentlige faktorer, der også influerer vores sundhedstilstand.
 
Selvom vi på redaktionen i den grad diskuterer syre-base teoriens elementer, så er jeg fuldstændig enig i bogens udgangspunkt for et glædesfyldt og sundt liv. Nemlig at vi bade skal prioritere kost, motion, søvn, vand, vejrtrækning, følelser og relationer. Det ene kan ikke gøre det alene.
 
 
En menneskelig tilgang
Det herlige ved bogen er ikke kun dens interessante og velformulerede pointer, men også den meget menneskelige tilgang til det at opnå et sundt liv. Det handler ikke om at gennemtvinge vaner, som du ikke kan overskue eller overholde på den lange bane, men derimod om at tage et skridt af gangen – ”Hvordan spiser man en elefant? Én bid ad gangen.”
”Kan du for eksempel starte med at drikke mere vand i løbet af dagen og strække kroppen igennem, når du vågner? Spise mindre sukker eller gå tidligere i seng? Vores hjerne elsker vaner og hader forandring. Når vi ændrer vores vaner lidt ad gangen, snyder vi hjernen til at tro, at alt er, som det plejer. På den måde gør du det lettere for dig selv.”
 
Bogen hjælper dig også med at komme i gang med et velinstrueret kick-starts-forløb på otte dage, hvorefter du kan implementere nye måder at gøre tingene på. Du kan også bare gå på eventyr i bogen og udvælge det, du finder mest tiltalende. Alle kan bruge bogen, da den bade tilgodeser perioder, hvor du har lynende travlt, dage med mere tid og til dig, der gerne vil gå “all in” med det samme.
 
”Min pointe er: Du skal ikke finde dig i smerter og ubehag. Det er der ingen grund til. Og her peger jeg ikke på medicin, for selv om medicin måske kan fjerne dine symptomer, fjerner den ikke årsagen til dine smerter.”
 
Der er tre overordnede punkter i Alkaline-living:
 
Kosten, motionen og sindet.
– Opskrifterne i bogen sprudler af sundhed ud fra basiske principper, og jeg får bestemt lyst til at sætte tænderne i de indbydende retter afbilledet med store smukke fotos. Du får overskuelige lister over basedannende og syredannende fødevarer, en alkaline-tallerkenfordeling, alternative proteinkilder og sunde fedtsyrer.
 
– Alkaline-træning består af pilatesinspireret styrketræning, venepumpeøvelser og Yin Yoga, der tilsammen styrker, strækker, stimulerer, former og afspænder din krop og dit sind. Jeg laver selv flere af øvelserne hver morgen, og sikke en forskel det gør.
 
– Bogen kommer også ind på, hvor vigtigt det er at erkende, at kroppen afspejler din mentale tilstand, og at ethvert fysisk symptom har rødder i sindet. Så vend nogle af sanserne indad, og mærk, hvad din krop fortæller dig, og hvilke mønstre du har.
 
Læs meget mere i bogen, der hedder “Alkaline Living – en enkel guide til et sundt liv”, som er skrevet af Bettinna Laxholm Delfs
 
Opnå ny energi, god fordøjelse, en slank og stærk krop, livsglæde og velvære, ro og overskud og sund søvn med Alkaline-living.
 
 
Er du lidt syrlig?
 
”Man kan sammenligne en sur krop med et snavset akvarium. Hvis ilten forsvinder, planterne rådner, vandet bliver surt og fiskene syge, så giver vi ikke bare fiskene nogle piller og sætter dem tilbage i det samme sure vand. Nej, vi renser akvariet og fylder det med rent frisk vand og nye planter, som ilter vandet og gør det basisk, så fiskene kan komme sig.
 
På samme måde kan du se på din krop. Ca. 75 procent af den består af vand, og dine celler er fisk i dit indre akvarium. Hvis du var en fisk, hvilket akvarium ville du helst svømme rundt i: et grumset, dårligt iltet akvarium, eller et akvarium med rent, klart vand og friske planter og ilt?”
 
Bogen kommer også ind på, hvordan du kan ældes med ynde. Og hvis man har mødt Bettinna, er man ikke i tvivl om, at det virker !

3 thoughts on “Tag et skridt ad gangen med Alkaline Living

 • Wow, fantastic blog format! How lengthy have you been running a
  blog for? you made running a blog glance easy. The total glance of your
  site is magnificent, as well as the content material! You
  can see similar here ecommerce

 • I blog quite often and I seriously appreciate your information. Your article has really
  peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep
  checking for new details about once a week. I subscribed to your Feed too.
  I saw similar here: Sklep internetowy

 • Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please share. Thanks!
  You can read similar article here: Backlink Portfolio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *