Bihulebetændelse som kan forebygges og behandles

 

 

Om det er første gang eller tiende gang, du har bihulebetændelse, så er der faktisk rigtig meget, du kan gøre for at undgå de stærke smerter og den store træthed.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Det begynder med en banal forkølelse, du tænker, at denne gang bliver det bare et par dage uden overskud af andet end papirklude, der flagrer om din seng. Du tager måske lidt smertestillende for at kunne gå på arbejde eller i skole, for du skal jo så nødig gå glip af noget, også selv om du er tung i kroppen, har lidt feber, og næsen er rød. Og så er det, at det hele sker. Din virus er kravlet i bihulerne, og måske mærker du i første omgang bare, at du ikke er helt på toppen. Eller måske mærker du allerede nu, at en dump smerte er kravlet ind i dine kæber og i din pande. De har fundet dine små bihuler, som til daglig hjælper dig med, at du er tydelig i tale, men nu er blevet fyldt med infektion, som har så svært ved at forsvinde igen.

Og det er smertefuldt, og det tager tid. Det ved du måske fra alle de andre bihulebetændelser, du har sloges med gennem mange vintre …

For bare at sætte det hele på spidsen er der tusindvis af mennesker, der går rundt tunge, trætte og uoplagte, og det er først ved et tilfældigt besøg hos lægen, at den kroniske bihulebetændelse bliver opdaget. Og for at gøre det hele værre har antibiotika faktisk ikke særligt nemt ved at virke i kraniets kringelkroge, og derfor er det så meget bedre at forebygge og behandle med en stribe af metoder, som naturen og kloge koner, forskere i Tyskland og danske behandlere har brugt i årevis.

 

Sinus hedder bihulerne, Sinux hedder hjælpen

Når et produkt ikke er medicin og ej heller et kosttilskud, så ligger det måske i kategorien naturlægemiddel. Den etikette får de produkter, hvor der er god solid forskning bag. Ikke på samme niveau som lægemidler, men bestemt bedre end så mange kosttilskud. Sinux er sammensat af tysk grundighed baseret på årtiers viden om, hvordan immunforsvaret virker, hvad slimhinder, der skal beskytte mod indtrængerne, har brug for, og hvordan al den ekstra slim, der dannes, kan elimineres, så det får sværere ved at sætte sig til et kronisk problem fyldt med bakterier.

 

Vidste du, at når en sygdom ender på – itis, så er det latin og betyder infektion eller anden sygelig tilstand? Sæt sinus foran og du har en sinusitis, en bihulebetændelse.

 

Nødvendige egenskaber

En god blanding af urter skal med andre ord være desinficerende og bakteriehæmmende, immunregulerende og inflammationshæmmende, slimdrivende og fortynde slimen, så den ikke så let sætter sig fast.

Det kan urter som Gentiana lutea (gul ensian), Primulae flos cum calycibus. (en primula art), Rumex crispus (Skræppekruse), Sambucus nigra (hyldebær) og Verbena officinalis (jernurt).

Og det kan de især, fordi de i denne sammensætning har været genstand for flere forsøg i Tyskland. Alle forsøgsdeltagere havde fået konstateret kronisk bihulebetændelse, som er en veldefineret tilstand, og der var en overordentlig god effekt af Sinux.

Du kan se studierne på www.sund-forskning.dk, hvor vi også gennemgår de forskellige problemstillinger omkring bihulebetændelse. For studier viser, at hos 20 % af de personer, der har kroniske problemer, er det polypper, der gør det sværere at komme af med sine infektioner. Og som med så meget andet her i livet, er det de irriterede slimhinder pga. infektioner der kan være årsag til polypperne. Derfor skal du også forebygge dine forkølelser, så du får færre dage med irriterede slimhinder, der skaber mindre risiko for polypper. Omvendt vil polypper placeret uhensigtsmæssigt i forhold til hulrummene i kraniet være den største årsag til, at bihulerne ikke kan komme af med sit sekret. Ergo, gå til hals-øre-næse-specialist, hvis du er i tvivl, om du har polypper. Men undgå helst næsesprays, de gør sjældent noget godt for dine slimhinder.

 

Læs artiklerne om bihulebetændelse på www.sund-forskning.dk. Skriv ”Sinux” i søgefeltet, og det vrimler i artiklerne med andre gode råd mod den akutte og kroniske forkølelse/bihulebetændelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *