Bindevæv er ikke bare bindevæv – styrk det meste med nyt produkt

 

[gdgallery_gallery id_gallery=”63″]

 

Vil du styrke dit bindevæv i flere forskellige væv på samme tid? Det er nu muligt med et blandet letoptageligt hydrolyseret kollagen-peptid pulver. NDS Multi Collagen Total indeholder flere forskellige letoptagelige kollagen-peptider, der i bindevævet omdannes til megetelastiske kollagener. Efter 20-30 års alderen falder vores egen produktion af kollagen med ca. 1-2 % om året. Her nedbrydes der mere kollagent bindevæv, end der dannes.


Af Marianne Fjordgaard, ernæringsterapeut DET

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

Kollagen findes i mange forskellige sammensætninger, typer og udgaver i forskellige bindevæv. Et bindevæv i kroppen, fx i led, har brug for en helt speciel sammensætning af kollagen-peptid. Andre bindevæv, fx i huden, tarmen, knoglerne, sener og ledbånd, har behov for helt andre kollagen-peptid-sammensætninger

Kollagen findes i mange forskellige udgaver i forskellige kropsvæv, der består af bindevæv. De mest kendte typer af kollagen er af typen 1 og 2, men selv inden for disse typer findes der undertyper, som indlejres mest optimalt i specifikke bindevæv. Type 1 kollagen, der er den hyppigst forekommende kollagentype, findes fx i en udgave til huden og i en helt anden udgave i knoglernes organiske væv. 90 % af kroppens kollagener er af type 1. Type 2 kollagenerne findes fx i tarmen og i vores bruskvæv i vores led.

 

Kollagen og kollagen-peptider

30 % af proteinerne i kroppen er lejret i kollagen, som findes som bindemiddel i vores bindevæv i huden, brusk, sener, muskler, knogler, blodkar og i fordøjelseskanalen.

Bindevævet er det væv, der støtter, giver struktur og form, og det holder sammen på vores væv. Kollagen er et proteinkompleks, der dannes ud fra peptidkæder, der igen er dannet af mange forskellige aminosyrer. Når vi spiser proteiner, skal de først nedbrydes ved hjælp af vores fordøjelsesenzymer, fx mavesyren. Herved nedbrydes proteinerne til små peptidkæder og derefter til enkelte aminosyrer, og denne nedbrydning skal ske, før vi kan optage det. Den største del af optagelsen foregår i den øverste del af tyndtarmen.

Kollagen-peptider er korte kæder af aminosyrer og nedbrudte små stykker af lange proteinkæder. Dette kaldes peptider. Denne for os naturlige fordøjelsesproces kan også i et laboratorium foregå ved hydrolyse. Denne nedbrydning af proteiner sker ved en specialudviklet patenteret enzymatisk nedbrydning af proteiner. Ved denne proces hydrolyseres forskellige proteinkæder fra kollagen til kollagen-peptiderne type 1 og type 2 af forskellig aminosyre sammensætning til forskelligt væv. Det giver en optimal optagelighed, da proteinerne allerede er nedbrudt til mindre peptidkæder med molekylestørrelse på omkring 2000 kilo-daltons, og det giver unik optagelighed. Daltons er et mål for molekylevægt, og jo lavere tallet er jo bedre optagelighed. Normalt ligger molekylevægten på kollagen-peptid pulvere mellem 2000-6000 datons og nogle gange mere. Når vi har optaget disse kollagen-peptider, bygger kroppen dem om til de forskellige kollagener, de forskellige bindevæv har behov for. Disse letoptagelige kollagen-peptider findes i NDS Multi Collagen Total. I kollagen er ca. 1/3 af aminosyrerne glycin kombineret med andre aminosyrer, fx prolin, hydroxyprolin, arginin og lycin, men det kan også være andre aminosyrer i individuel rækkefølge beskrevet som Gly-X-Y.

Kollagen-peptider består oftest af omkring 100 aminosyrer i forskellige variation. Kollagen er lange kæder med polypeptider, bestående af op til 1050 aminosyrer fra nedbrudte og fordøjede proteiner. Flere, oftest tre, af disse lange kæder snor sig rundt om hinanden som flettede tove, og derved skabes struktur og fleksibilitet i vores bindevæv. Disse peptidkæder kan strækkes op til 50-80 % og finde tilbage til formen igen. Der findes ca. 28 forskellige former for kollagener, men type 1 og type 2 kollagen-peptiderne er de hyppigst forekommende. Forsøg med de specifikke bioaktive kollagen type 1 og 2 peptider, der er anvendt som råvarer i produktet viser, at 100 % bliver absorberet i fordøjelseskanalen, at der de næste 12 timer findes kollagen-peptider i blodet, og at der efterfølgende findes forøgede mængder i forskelligt bindevæv i op til 192 timer efter indtagelsen. Studier viser, at der er et to gange højere optag i blod og forskelligt bindevæv end andre kollagen-peptider af type 1, type 2 eller type 3.

 

 

 

 

Bone broth
Langtidskogte knogler og ben, som koges til suppe, indeholder også kollagen og mineraler. Kog fx en hel økologisk kylling sammen med de grønsagsrester, du har i køleskabet. Tilsæt vand, så det hele tiden dækker kyllingen, krydderier og citronsaft eller æblecidereddike. Suppen koges i mindst seks timer og gerne 12 timer eller meget længere. Kyllingekødet tages op efter 45 minutter, og det kan bruges til frokost eller aftensmad. Ben, brusk og skind skal blive i gryden. Efter endt kogning fjernes ben og udkogte grønsager, fx i en sigte, og suppen fordeles i forskellige beholdere, der passer til køleskabet og fryseren. Drik evt. 2-4 deciliter af denne suppe dagligt, eller anvend suppen til gryderetter, nye supper, sovs eller smoothies.

 

Indhold af kollagen i forskelligt væv (alle angivelser er i tørvægt):

I knoglernes organiske bindevævsdel er indholdet 93 % kollagen. I huden er 75 % kollagen. I ledbrusk er 70 % kollagen.

I sener er 85 % kollagen. I ledbånd (ligamenter) er 70 % kollagen.

 

Type 1 og 2 kollagener

 

Type 1 kollagener

(90 % af kroppens kollagen):

Hud, hår, negle, muskler, sener, ledbånd, knogler, tænder og tandkød, øjne og blodkar.

 

Type 2 kollagener

Tarm, led, brusk, knogler og immunsystem.

 

KNOGLER:

Vores knogler består af ca. 70 % uorganiske mineraler, 20 % organisk materiale i form af kollagen og 10 % vand. I knoglerne er 95 % af kollagenerne af type 1. Den mineralske uorganiske del af vores knogler består af meget mere end kalk. Til denne del er det nødvendigt med calcium, magnesium, zink, silicium, natrium, kalium, fosfor, jern, selen m.m., og til optagelsen og bindingen af disse mineraler til knoglerne er det nødvendigt med D3-vitamin og K-vitaminer. Den organiske del af vores knogler består af bindevæv, kollagen-peptider, vitaminer, mineraler, proteiner og kulhydrater. Den organiske del af vores knogler består af ca. 93 % kollagen, 5 % protein, 1 % proteo-glykaner og 1 % citrat. Til at holde dine knogler stærke og forebygge knogleskørhed kan du tage tilskud med et unikt ekstrakt af kollagenpeptider fra kollagen type 1. Disse kollagen-peptider findes i produktet. Dosis 7500 mg/15 ml dagligt. Har du fået konstateret osteoporose, så anbefaler jeg at du tager produktet NDS Probiotic OsteoCare, der består af 5000 mg kollagen-peptider type 1, 10 forskellige probiotiske bakterier, præbiotika, mineralblanding af magnesium, kalium og mangan og amylase, et kulhydratspaltende enzym. Dosis skal så være tre teskefulde dagligt.

 

HUD

Omkring 75 % af hudens tørvægt består af kollagen-peptider, der er indlejret i hudens bindevæv. Hudens opbyggende kollagen-peptider findes i NDS Multi Collagen Total 7500 mg/15 ml dagligt eller NDS Probiotic SkinActive. 2 teskefulde indeholder: Kollagen type 1 peptider 2.500 mg, C vitamin 60 mg, Zink 15 mg, E vitamin 10 mg, 4 forskellige bifidobakterier, FOS, inulin, majsstivelse, maltodextrin, mineralblanding af magnesium, kalium og mangan, amylase enzymer og vanilje.

 

LED:

Ledbrusken indeholder omkring 70 % kollagen. Cellerne i bruskvævet hedder kondrocytter, og substansen mellem disse celler er fast, elastisk og består af slim fra kondrocytterne og nogle elastiske kollagentråde. Bruskvævet ligger som en stødpude for at beskytte mod, at det ene led slider mod det andet led. Der er lavet over 20 studier med omkring 3.000 mennesker med led og knogleproblematikker, der indtog de specifikke bioaktive kollagen 2-peptider, der er anvendt som råvare til produktet til at forebygge slidgigt. Hvis du har fået konstateret slidgigt vil jeg anbefale at du tager NDS Probiotic EZY Move og tre teskefulde dagligt, der indeholder: Kollagen-peptider (type 2) 5000 mg, 13 individuelt udvalgte probiotiske bakterier, FOS, inulin, majsstivelse, maltodextrin, mineralblanding af magnesium, kalium og mangan, amylase, et kulhydratspaltende enzym og vanille.

 

TARM:

Tarmens barriere består af et enkelt lag tætstillede celler og en slimhinde, hvor nogle immunbeskyttende stoffer befinder sig. Over 70 % af vores immunforsvar befinder sig i og omkring vores tarmsystem. Det, der er i tarmen af mad og mikroorganismer, befinder sig uden for os. Det er først, når vi optager tarmens indholdsstoffer igennem dette enkelte lag celler, at det kommer ind i os. Tarmens mikroorganismer og tarmens immunforsvar kan sammenlignes med dørvogtere, der bestemmer, hvem der har det rigtige ID-kort og må komme ind i os, og hvad der skal nægtes adgang. Denne sortering er afhængig af intakte tarmceller, der er tæt sammenstillede, og mellemrummene tætnet med proteinforbindelser, fx fra kollagen og kollagen-peptider. Når vi optager færdigt fordøjede næringsstoffer, bliver de optaget igennem tarmcellernes kontrolforanstaltninger. Det er meningen, at vi skal kunne optage små færdigt fordøjede næringsstoffer. Sunde tarmceller i tyndtarmen har mange fimrehår, mikrovilli, der er med til at give fordøjelsessystemet den meget store overflade, der gør, at vi kan optage færdigt fordøjede næringsstoffer. Hvis vi har en for gennemtrængelig tarmslimhinde, kaldet leaky gut, så er tarmens barrierefunktioner nedbrudte. Når vi har leaky gut, så kan vi også optage store ufordøjede og skadelige stoffer fra tarmen. Det giver immunaktivering, inflammation, allergi eller autoimmune sygdomme. Disse tarmopbyggende kollagen-peptider findes i produktet. Ved leaky gut anbefaler jeg, at du begynder behandlingen med at tage tilskud med NDS Probiotic Leaky-G der indholder pr. 2 teskefulde: Kollagenpeptider (type 2): 2500 mg, probiotika med 10 forskellige individuelt udvalgte bakterier, risstivelse, maltodextrin, mineralblanding af magnesium, kalium og mangan og amylase, et kulhydratspaltende enzym.

 

Indhold NDS Multi Collagen Total 15 ml

1.500 mg specifikt bioaktivt kollagen type 1 peptid (CPV 101) til hudens bindevæv.

3.000 mg specifikt bioaktivt kollagen type 1 peptid (CPF 105) til knoglernes bindevæv.

3.000 mg specifikt bioaktivt kollagen type 2 peptid (CPF 218) til ledbrusk og tarmens slimhinde.

 

DAGLIG DOSIS

Normal dagsdosis i 1 mål / 15 ml indeholder 7.500 mg kollagen-peptider til almindelig vedligehold for normalt aldersrelateret tab af kollagen.

Ved øget behov fx ved ødelagt tarmslimhinde, knogleskørhed, slidgigt, efter operationer og sportsskader kan dagligt dosis i den akutte fase sagtens øges til 2 mål med 15.000 mg kollagen total eller 3 mål med 22.500 mg kollagen total dagligt.

Indeholder ingen E-numre, mælke- eller glutenbestanddele. Pulveret er smagsneutralt, og det opløses let i væske.

 

Du kan fx anvende det i din smoothie eller friskpressede grønsags- og frugtjuice. Det kan også tåle opvarmning og derfor kan det røres i din kaffe eller te.

 

342 thoughts on “Bindevæv er ikke bare bindevæv – styrk det meste med nyt produkt

 • Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you been running a blog for?
  you make blogging look easy. The entire look of your web site
  is magnificent, as smartly as the content! You can see similar
  here sklep internetowy

 • excellent post, very informative. I ponder why the other experts of this sector don’t notice this.
  You should continue your writing. I am sure, you’ve a great readers’ base already!

 • Your style is very unique in comparison to other people I’ve read stuff
  from. I appreciate you for posting when you’ve got
  the opportunity, Guess I’ll just bookmark this site.

 • Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Appreciate it!

 • I’ve been browsing online more than 3 hours as of late, but I by no means found any fascinating article like yours.
  It is lovely price sufficient for me. In my view, if all
  website owners and bloggers made excellent content as you probably did,
  the net will likely be much more helpful than ever before.

 • Hi excellent website! Does running a blog like this take a massive amount work?
  I’ve very little expertise in programming however I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, if you have any suggestions or tips for new blog owners please
  share. I know this is off subject nevertheless I simply
  wanted to ask. Thanks!

 • Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am encountering difficulties with
  your RSS. I don’t know the reason why I cannot join it.
  Is there anybody having identical RSS issues? Anyone who knows the solution can you kindly respond?

  Thanx!!

 • you are really a just right webmaster. The site loading pace
  is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick.
  In addition, The contents are masterpiece. you have performed a fantastic
  activity in this matter!

 • It’s amazing in favor of me to have a site, which is good in support of my know-how.
  thanks admin I saw similar here: Sklep online

 • I got this website from my pal who told me regarding this site
  and at the moment this time I am browsing this web site
  and reading very informative articles at this place.

 • Hello Dear, are you actually visiting this web page daily, if so after that you will absolutely take fastidious
  know-how.

 • Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your post seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let
  you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon.
  Many thanks

 • Hello mates, its enormous post on the topic of cultureand entirely explained,
  keep it up all the time.

 • Hello, i think that i saw you visited my weblog
  thus i got here to return the favor?.I’m trying to in finding issues to improve my website!I assume its good enough to make
  use of some of your ideas!!

 • I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But want to remark on few general
  things, The website style is perfect, the articles is really nice :
  D. Good job, cheers

 • Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with approximately all vital infos.
  I would like to see more posts like this .

 • I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored material
  stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be
  delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly
  the same nearly very often inside case you shield this hike.

 • Very shortly this web site will be famous among all blogging and site-building users, due to it’s nice posts

 • Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say great blog!

 • My brother recommended I might like this blog. He was entirely right.

  This post truly made my day. You cann’t imagine just how
  much time I had spent for this info! Thanks!

 • What’s up friends, its impressive post regarding cultureand completely defined,
  keep it up all the time.

 • Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

 • Hey just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured
  I’d post to let you know. The design look great though!
  Hope you get the issue solved soon. Many thanks

 • Hi to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this site, and
  your views are nice for new viewers.

 • Hey There. I discovered your weblog the usage of msn. This is an extremely smartly written article.
  I will be sure to bookmark it and return to learn more
  of your helpful information. Thank you for the post.
  I will definitely comeback.

 • If you would like to get a great deal from this article then you
  have to apply these techniques to your won web site.

 • Ahaa, its pleasant dialogue regarding this paragraph here
  at this weblog, I have read all that, so now me also commenting at
  this place.

 • WOW just what I was searching for. Came here by searching
  for website

 • I’m not sure where you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning much more
  or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

 • My relatives every time say that I am killing my time here at web, except I know
  I am getting knowledge everyday by reading such nice content.

 • Hey would you mind sharing which blog platform you’re working with?

  I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and
  I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 • Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long)
  so I guess I’ll just sum it up what I had written and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.

  Do you have any points for novice blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 • I’m curious to find out what blog platform you are
  working with? I’m experiencing some small security issues with my
  latest blog and I would like to find something more risk-free.
  Do you have any recommendations?

 • I do not even know how I finished up here, but I thought this publish was once good.
  I do not know who you’re but certainly you are going to a famous blogger in the event you aren’t already.
  Cheers!

 • Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s web site link on your page at appropriate place and
  other person will also do same for you.

 • Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
  any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 • Hi there, the whole thing is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data, that’s really excellent, keep up writing.

 • It’s appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions.
  Perhaps you could write next articles referring
  to this article. I desire to read even more things about it!

 • I was curious if you ever considered changing
  the page layout of your blog? Its very well written; I love what
  youve got to say. But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images.
  Maybe you could space it out better?

 • Thank you for the good writeup. It in reality used to be a leisure account it.
  Glance advanced to more added agreeable from you! However, how could we keep up a correspondence?

 • I know this website presents quality dependent content and extra data, is there any other site which presents these data in quality?

 • I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to create my own blog and would
  like to know where u got this from. thank you

 • Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between superb usability and visual
  appeal. I must say you have done a superb job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Chrome.
  Exceptional Blog!

 • I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u
  got this from. cheers

 • Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped
  me out a lot. I hope to offer something again and aid others like you helped me.

 • each time i used to read smaller articles that also clear their motive, and that is also happening with
  this piece of writing which I am reading here.

 • Thanks for sharing your thoughts about website. Regards

 • Pretty section of content. I simply stumbled
  upon your website and in accession capital to assert that I
  acquire in fact loved account your weblog posts. Any way
  I will be subscribing in your augment or even I achievement you get admission to persistently quickly.

 • I think this is among the most important information for me.

  And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The
  site style is ideal, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 • Having read this I believed it was rather informative.
  I appreciate you spending some time and effort to put this article together.
  I once again find myself personally spending a significant amount
  of time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!

 • I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% sure.
  Any suggestions or advice would be greatly
  appreciated. Cheers

 • I am really loving the theme/design of your web site.
  Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A few of my blog readers have complained about
  my site not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any recommendations to help fix this issue?

 • Hello mates, how is everything, and what you wish for to say
  about this article, in my view its genuinely awesome in favor of me.

 • Howdy outstanding blog! Does running a blog such as this require a great deal of work?

  I’ve absolutely no understanding of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any suggestions or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject however I simply wanted to
  ask. Kudos!

 • you are actually a just right webmaster. The website loading speed is amazing.
  It kind of feels that you’re doing any unique
  trick. Also, The contents are masterwork.
  you’ve performed a wonderful job in this matter!

 • Yes! Finally something about website.

 • I have read so many content concerning the blogger lovers however this post is truly a pleasant article, keep it up.

 • Heya are using WordPress for your blog platform?

  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding expertise to
  make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 • Hey There. I discovered your weblog the use of msn. This is a really well
  written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read extra of your helpful info.
  Thanks for the post. I will certainly return.

 • This post is priceless. When can I find out more?

 • Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other
  blogs? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would
  really like to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy
  your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 • I have been browsing online greater than three hours lately, but
  I never found any fascinating article like yours. It is lovely
  price enough for me. In my view, if all web owners and
  bloggers made just right content as you did, the internet can be a lot more useful than ever before.

 • Hello Dear, are you actually visiting this site on a regular basis, if so after
  that you will absolutely get nice knowledge.

 • I’m curious to find out what blog platform you’re using?
  I’m having some small security issues with my latest
  site and I’d like to find something more secure. Do you have
  any recommendations?

 • Hi my family member! I want to say that this post is
  awesome, nice written and come with approximately all important infos.
  I’d like to look more posts like this .

 • Greetings! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a
  blog article or vice-versa? My website addresses a lot
  of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.

  If you might be interested feel free to shoot me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 • It is really a great and helpful piece of info.
  I am happy that you shared this useful info with us. Please stay
  us up to date like this. Thank you for sharing.

 • Hello to every single one, it’s genuinely a nice for
  me to visit this website, it contains valuable Information.

 • Yes! Finally something about website.

 • Hi there, I found your site via Google at the same time as searching for a comparable topic, your site got here up, it seems to be good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply changed into aware of your blog
  through Google, and located that it is truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will be grateful in case you proceed this in future.

  Lots of other folks can be benefited out of your writing.
  Cheers!

 • Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as
  though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence
  on just posting videos to your weblog when you
  could be giving us something enlightening to read?

 • Hurrah! After all I got a webpage from where I can in fact get useful data concerning my study and knowledge.

 • Its like you learn my thoughts! You seem to know a lot approximately this, such as you wrote the e book in it or
  something. I think that you simply could do with a few
  percent to pressure the message house a bit, but instead
  of that, that is magnificent blog. A great read.

  I will definitely be back.

 • I got this web site from my pal who informed me concerning this website and now this time I
  am browsing this web site and reading very informative content at this place.

 • What’s up Dear, are you truly visiting this site regularly, if so then you
  will definitely obtain nice experience.

 • Everyone loves what you guys are usually up too. This sort of clever work and coverage!
  Keep up the fantastic works guys I’ve added you guys to blogroll.

 • Thanks for the good writeup. It in fact used to be a leisure account
  it. Look complex to more introduced agreeable from you!
  However, how can we communicate?

 • Nice answer back in return of this query with genuine arguments and telling the whole thing concerning that.

 • Hi there, this weekend is fastidious designed for me, since this
  moment i am reading this great educational paragraph here at my residence.

 • Great beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how can i subscribe for a weblog
  web site? The account helped me a appropriate deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast
  provided bright clear idea

 • Your mode of telling the whole thing in this piece of writing is genuinely pleasant, all be able to easily understand
  it, Thanks a lot.

 • Hi, after reading this awesome article i am also happy to share my experience here with colleagues.

 • You’re so awesome! I don’t believe I’ve read anything like
  that before. So great to discover someone with a few original thoughts on this subject matter.
  Seriously.. thank you for starting this up. This web site is one thing that’s needed on the web, someone with a bit
  of originality!

 • of course like your web site however you have to
  check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I
  to find it very troublesome to tell the truth however I will
  certainly come back again.

 • Hi, Neat post. There’s a problem along with your web site in internet explorer, may check this?
  IE still is the marketplace chief and a large part of people will miss your great writing
  due to this problem.

 • Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.

  I’m going to watch out for brussels. I will
  be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 • Hi there, after reading this awesome post i am too happy to share my experience here with colleagues.

 • Hi my loved one! I wish to say that this post is awesome, great written and come with approximately all significant infos.
  I would like to see extra posts like this .

 • If some one desires expert view regarding running a blog afterward i advise
  him/her to go to see this blog, Keep up the pleasant job.

 • Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  several weeks of hard work due to no data backup. Do you have any
  solutions to protect against hackers?

 • bookmarked!!, I like your web site!

 • Hi i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i
  read this article i thought i could also make comment due to this good paragraph.

 • It’s actually a great and useful piece of information. I am glad that you just shared this helpful info with us.
  Please stay us up to date like this. Thank you
  for sharing.

 • It’s not my first time to go to see this website, i am visiting this website
  dailly and get pleasant facts from here daily.

 • Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such information a
  lot. I was seeking this particular info for a very long time.
  Thank you and good luck.

 • Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?

  I mean, what you say is important and all. However think about if
  you added some great visuals or videos to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and clips,
  this site could certainly be one of the most beneficial in its field.
  Amazing blog!

 • I love your blog.. very nice colors & theme.

  Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to construct my own blog
  and would like to find out where u got this from. thank you

 • I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you build this site yourself? Please reply back as I’m looking to create
  my own site and would love to find out where you got this from or what
  the theme is named. Thank you!

 • What’s up, all the time i used to check web
  site posts here in the early hours in the dawn, because i love to learn more and more.

 • I am regular reader, how are you everybody?

  This piece of writing posted at this website is really fastidious.

 • I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it
  up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later.
  All the best

 • I was able to find good information from your blog posts.

 • I got this site from my friend who told
  me on the topic of this site and at the moment this time I
  am browsing this site and reading very informative articles at this place.

 • Hey! I understand this is somewhat off-topic however I had
  to ask. Does operating a well-established website such as
  yours take a large amount of work? I’m completely new
  to blogging however I do write in my journal daily.
  I’d like to start a blog so I can share my own experience and feelings online.
  Please let me know if you have any suggestions or tips for
  brand new aspiring blog owners. Thankyou!

 • Hi, i read your blog from time to time and i own a similar
  one and i was just curious if you get a lot of spam feedback?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 • Hello there, I discovered your blog by the use
  of Google even as looking for a comparable subject, your site came up, it seems
  to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just become alert to your weblog thru Google, and found that it is really informative.
  I am going to be careful for brussels. I will be grateful in the event you proceed this in future.
  Many people will probably be benefited out of your writing.
  Cheers!

 • It is appropriate time to make a few plans for the long run and it is time to
  be happy. I’ve read this submit and if I could I desire to suggest you
  some interesting issues or suggestions. Maybe you could write subsequent articles
  regarding this article. I wish to learn more things about it!

 • It’s not my first time to go to see this website,
  i am browsing this site dailly and get nice information from here daily.

 • Hi there friends, how is everything, and what you wish for to say
  regarding this article, in my view its really amazing for me.

 • Everything is very open with a precise description of the challenges.
  It was definitely informative. Your site is very useful. Thanks for sharing!

 • I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you make this website yourself or did you hire someone to do
  it for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got
  this from. thank you

 • Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but,
  I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 • I don’t even know the way I ended up here, but I believed this publish was once good.
  I do not recognise who you’re however certainly you are going to a famous blogger in the event you are not already.
  Cheers!

 • Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to
  give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking
  and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and excellent design.

 • naturally like your web-site but you have to check
  the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the reality nevertheless I will surely come
  again again.

 • Pingback: psilocybe cyanescens habitat

 • buy misoprostol over the counter buy cytotec cytotec online

 • ciprofloxacin 500 mg tablet price ciprofloxacin where can i buy cipro online

 • buy ciprofloxacin over the counter: buy cipro cheap – ciprofloxacin 500 mg tablet price

 • buy cipro online without prescription cipro for sale buy ciprofloxacin over the counter

 • online canadian pharmacy coupon: online pharmacy – us pharmacy no prescription

 • zithromax 250 mg tablet price zithromax buy can you buy zithromax online

 • prednisone 10mg cost: prednisone – cheap generic prednisone

 • The girls here earn mostly from tips received from visitors in the live sex, so you can even get a completely free show.

 • mexican pharmaceuticals online: mexican rx online – purple pharmacy mexico price list

 • get generic propecia without rx: get propecia pills – order cheap propecia without dr prescription

 • online pharmacy no prescription needed: 36and6health – offshore pharmacy no prescription

 • mail order pharmacy no prescription 36 & 6 health uk pharmacy no prescription

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *