Bio-Magnesium kan nedsætte leverskade fra alkohol

alkohol

 

En undersøgelse udført af forskere fra Institut for Public Health og Foundation for Alcohol Studies har vist, at regelmæssig indtagelse af magnesium synes at hjælpe leveren til at komme sig efter indtagelse af alkohol.

Når kroppens væv eller et organ som f.eks. hjertet eller leveren er syg eller skadet, frigives et enzym, kaldet S-AST til blodbanen. Mængden af dette enzym i blodet står i direkte forhold til omfanget af vævsskader.

Undersøgelsen viste, at niveauet af S-AST faldt mere blandt de, der tog magnesium end blandt de, der tog ineffektive placebo tabletter. Med andre ord synes magnesium-tilskud at kunne mindske risikoen for bl.a. leversygdom forårsaget af alkohol, det der med tiden fører til fedtlever og i sidste ende skrumpelever.

Undersøgelsen blev udført med Pharma Nords Bio-Magnesium, som består af en unik kombination af tre forskellige magnesium-salte. Doseringen var to tabletter om dagen.

 

Reference
Poikolainen K, Alho H: Magnesium treatment in alcoholics: a randomized clinical trial. Substance Abuse Treatment, Prevention, and Policy 2008 , 3:1.