Blæresundhed hele året rundt

Blærebetændelse3

 

Hører du til en af de mange kvinder, der hyppigt får blærebetændelse, så deler du en irriterende skæbne med rigtig mange medsøstre.

Du synes, du gør det hele korrekt: Sørger for nok af væske, god intimpleje og passer i det hele taget godt på din krop.
Hvad du måske ikke ved, er, at mælkesyrebakterier sammen med særlige ekstrakter kan være nøglen til at undgå behandling 6-10 gange om året.

Af Marianne Palm

Det er og forbliver en gåde, hvorfor nogle kvinder lettere får blærebetændelse end andre. Måske fordi der efter en tilsyneladende god tømning af blæren stadig står lidt urin tilbage i blæren, der irriterer blærevæggen og giver grobund for hurtig bakterievækst, måske fordi slimhinderne ”generelt er lidt tynde” alle steder i kroppen, og det mærkes måske mest i blæren. Måske fordi man ikke drikker nok, især de dage, hvor der dyrkes svedig motion.

Vi ved det ikke, og spørger man til den kinesiske tankegang, kunne det også være tegn på lidt ængstelse over livets spørgsmål, som påvirker nyre- og blæremeridianen. Er det tilfældet, har du måske ofte ondt i ryggen uden egentlig at fejle noget specifikt, måske du har nakkehovedpiner, som ikke skyldes dit arbejde eller for lidt væske, eller du har hyppigt problemer med underlivet. Måske du synes dit hår har forandret sig? Blæremeridianen, som danner partner med nyremeridianen, kan give mange forskellige symptomer og altså også have indflydelse på din blæresundhed.

Vender vi retur til den mere vestlige og fysiske tilgang til problemer med blærebetændelser, vil lægen dyrke urinen for overvækst af colibakterier og behandle den. Det er vigtig at få fjernet bakterierne, så de ikke får lov at vandre op i nyrerne og forårsage nyrebækkenbetændelse. Med andre ord skal den akutte infektion behandles korrekt, men blæresundhed handler i høj grad om, hvad du kan gøre for at undgå, at der opstår infektioner igen og igen.

Lær gerne ordet PAC at kende

Når man som forsker gerne vil finde de absolut bedste muligheder fra naturen, og man har opdaget, at tranebær kan gøre en forskel, opdager man også, at der kan være stor forskel på de aktive stoffer, og at det rent faktisk kan måles. De aktive stoffer udgør en gruppe kaldet pro-antho-cyanidiner, og det er jo helt umuligt for en helt almindelig dansker at udtale, og derfor forkortes det PAC. Jo højere PAC-værdi i tranebærproduktet, jo større er sandsynligheden for, at de små plantestoffer kan gøre en forskel for din blære.

Mælkesyrebakterier på vandretur til din blære

Forskerne har også kigget på mælkesyrebakterier, og er der nok af dem i de kapsler, du skal sluge, og kommer de godt igennem tarmkanalen, vil de vandre videre fra tarmen og hen i din blære. Det lyder måske lidt spooky, men det er jo samme vej, colibakterierne vandrer, så hvorfor ikke fylde stisystemet op med de mælkesyrebakterier, der kan skabe blæresundhed og faktisk være med til at smække døren i, så colibakterierne bliver i tarmen – eller skylles ud i toilettet.

Det lyder jo nemt, og det er det faktisk også, hvis du kombinerer Bio-Kult Pro-Cyan med, hvad du allerede har opdaget gennem dette miniopråb om blæresundhed:

  • Drik altid godt med væske, halvanden liter på almindelige dage og meget mere på dage, hvor du sveder (dog maks. tre liter)
  • Før sex: Drik godt med vand, så du kan tømme blæren efter, det giver mindre mulighed for fremmede bakterier at trænge op i det forholdsvis korte urinrør.
  • Tør dig altid forfra og bagud, så colibakterierne fra tarmen ikke tager på vandretur sammen med mælkesyrebakterierne

Der er tilsat en pæn portion A-vitamin i Bio-Kults produkt, men du kan sagtens tage en A-vitaminkur som ekstra støtte i en måneds tid. Spørg i din helsekostbutik.

Spis gerne ekstra C-vitaminer og gerne fx 1000 mg. C-vitaminer gør urinen mere sur, så bakterierne har sværere ved at hæfte sig på slimhinderne, hvilket også er tranebærrets evne. C-vitamin kan, hvis du har et lidt betrængt immun-system generelt være en rigtig god støtte sammen med et godt multivitamin-mineral-produkt med bl.a. et godt indhold af zink og selen.

Lad dig ikke friste af tranebærjuicer, der er som regel tilsat sukker, som bakterierne vil elske.

Forskningen på produktet kan du læse om på www.sund-forskning.dk 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *