Dette mineral er vigtigt for type 2-diabetikere

 

 

 

Magnesium indgår i over 300 forskellige enzymprocesser i kroppen og har tilsyneladende betydning for virkningen af insulin samt blodsukkerregulering.

 

Af Bjørn Falck Madsen, videnskabsjournalist
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2019/januar 2020

 

 

Med den nærmest eksplosive vækst i type 2-diabetes over det meste af verden er der hårdt brug for ny viden om, hvordan man kan forebygge sygdommen og – i fald den allerede er indtruffet – kan hjælpe patienterne med at holde sig så sunde og raske som muligt. Mineralet magnesium, som spiller en afgørende rolle for over 300 forskellige enzymprocesser i kroppen, melder sig på banen som en af de ting, der åbenbart kan gøre en forskel.

 

Forbedret blodsukkerstatus

Palæstinensiske forskere fra Al-Azhar University-Gaza udførte en undersøgelse, hvor de viste, at magnesiumtilskud forbedrede blodsukkerstatus og -kontrol hos type 2-diabetikere. Forsøgspersonerne blev delt i to hold, hvor det ene hold fik 250 mg magnesium i tabletform hver dag, og det andet hold ikke fik nogen behandling.

 

Øger insulinets effekt

Efter tre måneder kunne forskerne se, at forsøgspersonerne, som havde fået magnesium, havde opnået en række forbedringer. Det gjaldt blandt andet langtidsblodsukker (HbA1C) og insulinniveau. Hvad forskerne helt konkret kunne se, var, at magnesiumbehandlingen stabiliserede blodsukkeret og gjorde insulinet mere effektivt, hvilket i praksis betyder, at kroppen ikke skal producere så meget insulin, fordi det er mere aktivt.

 

Magnesium til alkoholikere

Der findes mange faktorer, som kan øge kroppens behov for magnesium. Det gælder blandt andet livsstilsfaktorer som stress og for højt alkoholforbrug. I et finsk forsøg, som er offentliggjort i tidsskriftet Substance Abuse, Treatment, Prevention, and Policy, påviste forskere, at et særligt magnesiumpræparat, der kombinerer tre forskellige magnesiumforbindelser, havde en gunstig indvirkning på leverenzymer hos forsøgspersoner med alkoholmisbrug. Bio-Magnesium, som produktet hedder, indeholder nøjagtig den samme mængde magnesium som i ovennævnte forsøg med diabetikerne. 

 

3 thoughts on “Dette mineral er vigtigt for type 2-diabetikere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *