Hjælpen er nær til vintertør hud

 

 

Til din knastørre hud og frostsprængte kinder er aloe vera og baobabolie dine bedste venner, når vinteren sætter ind.

 

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2019/januar 2020

 

Aloe vera er blandt de bedste hudplejemidler. Sådan er aloe veras ry, og det er ikke uden grund. Den nærmest magiske plante, som heler, plejer, fugter og beskytter huden, indeholder de aktive stoffer glucomannan og acemannan, der reparerer og hæmmer ældning af huden. Du kender den øjeblikkeligt kølende og beroligende effekt på din solskoldede hud på ferien, men omvendt hjælper den dig også, når frosten bider i huden.

 

Plej huden indefra, også om vinteren

Skift mellem ophold i vinterkulden udendørs og knastørt indeklima er med til at udtørre og stresse hudens naturlige forsvar og ikke mindst fugtbeholdning. Resultatet bliver meget let en tør, usmidig, stram og irriteret hud og for manges vedkommende frostbidte højrøde kinder. Husk at drikke vand, så du hydrerer huden indefra, og spis masser af grønt, så du booster hudens immunforsvar.

 

Også til de helt små kinder

Når baby skal sove udenfor i barnevognen, kan de små kinder også have glæde af aloe vera. Men du skal være opmærksom på, at aloe vera ikke bare er aloe vera, blot fordi det står uden på flasken. Stil krav til dit aloe vera-produkt, da forskning viser, at det ikke er lige meget, hvor planten er dyrket, eller hvordan den efterfølgende er behandlet. Vælger du Aloe Vera Creme Xstreme fra Avivir, så ved du, at processen fra plante til produkt er foregået korrekt, så de ønskede egenskaber i bladgelen er bevaret. Den er specialfremstillet til ekstra tør vinterhud og er så mild, at den kan bruges i alle aldre. Cremen indeholder 70 pct. aloe vera og er fri for både parabener og parfumer.

 

Brug Avivir Aloe Vera Creme Xtreme til børns kinder, og du kan beskytte mod fugttab, når de sover til middag ude i kulden. Også godt før og efter udendørs vintersport.

 

 Avivir Aloe Vera indeholder masser af økologisk aloe vera, som er hudens rescue remedy no. 1. Aloe vera nævnes ofte som en effektiv fugtgiver i hudplejeprodukter, men det er i virkeligheden blot én af plantens mange fantastiske virkninger. Den økologiske gel i Avivir-serien virker genopbyggende på cellerne, øger hudens immunforsvar og modvirker inflammationsprocesser forårsaget af frost, varme og bestråling. Bruger du produkterne dagligt, kan du styrke huden, opretholde fugtbalancen, mindske eller måske helt undgå rødme og ubehag, så huden føles glat, blød og smidig på trods af de krasse miljøpåvirkninger, som vinteren byder på.

 

 Olien til din vintertørre hud

Det er lige før, at baobabolien fra Avivir skal udskrives på recept, for det er medicin til din udfordrede vinterhud. Grunden er især dets indhold af phytosteroler. Phytosteroler er nemlig værd at kigge lidt ekstra på, når det kommer til hudpleje. Phytosteroler er et plantestof, der minder om kolesterol og er mest kendt for sin evne til at tage pladsen fra kolesterol i mave-/tarmsystemet, så mængden af optaget kolesterol reduceres. Men phytosteroler er faktisk også en potent antioxidant, som kan medvirke til at bremse aldringen af huden ved at fremme kollagenproduktionen, øge celledelingen og hindre tab af fugt.

Baobabolien indeholder desuden mono- og polyumættede fedtsyrer, herunder linolsyre, palmitinsyre og linolensyre. Vitaminerne A, D, E og K er også at finde i olien. Vitamin A og K sammen med polyumættede fedtsyrer har en direkte virkning på fornyelsen af cellemembraner. E-vitamin og linolsyre bevarer hudens elasticitet ved at genskabe hudens fugtbalance, så rynker og fine linjer vil være mindre tydelige.

 

Prøv også Hand Creme, Face Creme, Rich Night eller Rich Day fra Avivir til alt det, som ”stikker” uden for tøjet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *