Bøger til inspiration
October 9, 2018

 

 

Af Signe Øbro Hansen

 

 

Forstå dit DNA. En guide

Af Lasse Folkersen

Dna-tests er i dag blevet meget populære. Hvis du selv har fået taget en test eller planlægger at gøre det, kan du sikkert få glæde af denne bog. For hvordan skal du gøre, hvis der er noget specifikt, som du ønsker at finde svar på i dine gener? Og kan du virkelig se din risiko for sygdomme, og hvor i verden dine forfædre stammer fra? Bogen er skrevet af genforsker Lasse Folkersen, og han fortæller, hvordan du skal forholde dig til det resultat, du modtager. Målet er, at du både kan få det fulde udbytte af de spændende muligheder og samtidig forstå, hvad der er realistisk at konkludere ud fra dit dna – så du undgår misforståelser og unødige bekymringer.

Bogen er interessant og lærerig – også selv om du måske ikke selv har planlagt at få taget en test. Bogen giver nemlig indsigt i, hvad dna er, og hvad det kan bruges til. Den tager også fat på de elementer, der er i fokus i den offentlige debat om fordele og ulemper ved udbredelsen af dna-tests. Læs bogen, og bliv klogere på et emne, der helt sikkert kommer til at fylde mere og mere i vores samfund og lægevidenskab fremover.

 

Sandheden om sukker går i køkkenet

Af Anette Sams og Majbritt Louring Engell

Dit blodsukker er en vigtig og til tider overset faktor, når det gælder din sundhed. I bogen Sandheden om sukker gik Anette Sams i dybden med dette fascinerende emne, hvor hun klarlagde, hvordan mængden af sukker i dit blod kan påvirke risikoen for bl.a. inflammation, overvægt og livsstilssygdomme. Hun har nu sammen med Majbritt Louring Engell lavet opfølgeren, Sandheden om sukker går i køkkenet. Og du kan sagtens få stor glæde af denne bog uden at have læst den første, da den stadig giver et godt overblik over interessante mekanismer i din fordøjelse og blodsukkerregulering. Dertil får du serveret gode ideer til ændringer i din kost, og bogen giver dig hele 60 appetitvækkende opskrifter, der er lavet med fokus på god næring og højt fiberindhold, som netop hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Bogen kan anbefales, hvis du ønsker inspiration til velsmagende mad, der kan gavne din sundhed, energi og følelse af velvære.

 

Spis dig slank efter dit blodsukker

Af Arne Astrup og Christian Bitz

Skal man skære ned på fedt, kalorier eller kulhydrater for at tabe sig? Det har der været stor uenighed om gennem årene. Ny forskning viser, at det kan komme helt an på, hvem du er. Om du bedst kan tabe dig og holde vægten ved at skære ned eller skrue op for det ene eller andet, afhænger ifølge Arne Astrup og Christian Bitz nemlig af, hvilken type sukkerstofskifte du har. Spis dig slank efter dit blodsukker giver dig interessant viden om sult og mæthed, og bogen anviser, hvordan du kan undersøge, hvilken type sukkerstofskifte du selv har. Derfra får du lette retningslinjer og spændende opskrifter, der kan hjælpe dig med at tilpasse din kost, så du ikke ender med at spænde ben for dig selv, når du ønsker et effektivt og varigt vægttab.

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: