Rigtige mænd bruger ikke grillhandsker …

 

 

Og det behøver stærke kvinder måske heller ikke, hvis blot der er en tube dunk med Aloe vera gel ved grillen.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2017

 

Kan en plantes gel virkelig gøre så stor en forskel, hvis uheldet er ude med en brandvabel på vej? Ja, siger forskerne og erfaringerne, hvis altså man vel at mærke vælger den rette plante med flest mulige aktive stoffer.

Gruppen af aktive stoffer, der virker i Aloe vera, hedder polysakkarider, og en af dem, acemannan, er den vigtigste grund til, at Aloe har den hurtigtvirkende effekt på huden. Faktisk er netop den store mængde acemannan kendetegnet for den grønne ørkenplante, for ingen andre planter indeholder den mængde af lige netop dette stof.

Når de aktive stoffer lander på huden, opstår der øjeblikkelig en øget blodgennemstrømning og aktivering af det lokale immunforsvar, hvilket straks sørger for at stoppe udviklingen i forbrændingen. Dette medfører, at huden ikke hæver, føles brændende og smertende, hvilket igen medfører, at man ikke skal bruge en halv time med hånden under vand, og man får mindre eller ingen vabler. Når skaden alligevel at udvikle sig, inden Aloen kommer på, vil hudens celler blive genopbygget, eller nye hurtigt dannes. Endvidere vil huden, når den bliver udsat for stærk varme, danne en stribe af frie iltradikaler, som hvis de ikke stoppes, skaber et vedvarende bombardement på de øvrige celler i området. Det undgås ved hurtigt at smøre masser af gel på, som har en god antioxidant og antiinflammatorisk effekt.

Rigtige mænd bruger i øvrigt også Avivirs produkter til skægpest, til rifter og sår. Og hvis der opstår problemer med tør hud og eksem.

 

Bruges også ved solskoldninger

Det er også hovedmidlet ved andre brandskader på huden, fx hvis man er blevet rød og irriteret og endog ved hudafskrabninger, hævelser fra slag, myggestik, og hvis du bliver solskoldet. Hav derfor altid dine Avivir solprodukter med dig på stranden, i sommerhuset eller på ferie sydpå.

 

Og til børn …

I dag har vi opdaget, hvor mange tilsætningsstoffer og kemikalier der i virkeligheden bliver optaget gennem huden. Og det er desværre ikke kun hormonforstyrrende stoffer, man skal være opmærksom på. Vælg derfor så rene produkter som muligt, så små børn ikke ligesom os andre skal akkumulere diverse stoffer allerede fra barneårerne.

I serien fra Avivir kaldes det høje patenterede niveau for Activ Aloe, hvor du er garanteret minimum 10 % Acemannan.

Se de mange produkter på http://www.aloevera.dk

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x