Bomstærk om dagen efter en rolig nat

Dag og nat

 

Det er ikke kun voksne, der kan have svært ved at finde ro før sengetid, undgå tankemylder eller sove uroligt gennem natten måske med flere mareridt end godt er.

Børn i alle aldre kan have det samme problem, og det er ikke kun et spørgsmål om at gå tidligere i seng og få flere timer på langs. Det er et spørgsmål om kvaliteten af søvnen, og den kan hjælpes på vej af kroppens egen melatonin- og serotoninbalance med lidt støtte fra et helt almindeligt protein.

Af Marianne Palm

Proteinet finder du især i kalkun, men det er altså ikke særlig sundt at spise lige før sengetid, og så godt smager kalkunkød heller ikke. Heldigvis findes tryptofan også i sure kirsebær, og er det kombineret med de to vitaminer, som hjælper på omdannelsen af aminosyren til søvnhormonet melatonin, når mørket falder på og om dagen, så vupti, hjælper det på dannelsen af serotonin, som jo er det hormon, der helt naturligt løfter humøret. Og hvem vil ikke gerne møde sine teenagerollinger ved morgenbordet med smil på læben? (nu kan det synes som en overdreven ide om, hvor meget vi kan forlange af nogle signalstoffer, men prøv det lige …)

I det hele taget viser forskningen, er vi måske nok meget mere er styret af vores hormoner og signalstoffer, end vi egentlig har været klar over, men det fratager os ikke for et ansvar: At hvis vi ellers er nogenlunde fungerende, så må vi gøre det bedste for at ”opføre os ordentligt over for hinanden”. Med andre ord er det kun hos syge mennesker, vi kan undskylde en ikke OK-adfærd med rod i signalstofferne …

Hjernen vil sove i mørke

Tryptonat Kids er udviklet til alle med et uroligt sind før sengetid, ”fluer i hovedet”, misstemninger, eller at man nægter at give slip på dagens indtryk. Tyggetabletterne er nemme at tygge eller sluge og gerne en halv times tid før sengetid. Da vores hjerne danner melatonin, når det bliver mørkt, giver det rigtig god mening at have mørklægningsgardiner i soveværelset, men de skal åbnes om morgenen, for når lyset møder det sovende barn, begynder hjernen at danne serotonin. Og ja, ja, det kan jo godt være en udfordring i teenageværelset, for så kan man jo altid bare lægge hovedpuden over hovedet og sove videre. Det fænomen kan de små tyggetabletter altså ikke hjælpe til med.

Og kroppen vil have energi om dagen

Det kan Bamse Bomstærk måske i stedet! For ved at tilføre de rette næringsstoffer gennem dagen, så får man altså mere lyst til at leve livet. Vitaminer, mineraler, de rette fedtstoffer, proteiner og langsomt optagelige kulhydrater sørger sammen for, at enhver celle fungerer så optimalt som muligt, bl.a. ved at skabe energi i hver en celle. Især har muskler brug for at danne ekstra energi (i fagsprog ATP), så er dit barn interesseret i at røre sig og bruge sine muskler, er det også interesseret i at spise Bamse Bomstærk.

Er dit barn over 10 år og dyrker meget sport, kan Maximum, også fra Natur Drogeriet, med sit indhold af vitaminer, mineraler og ginseng være en mulighed. Den styrkende rod skaber mere energi, øger præstationsevnen, og ikke kun i musklerne, men også i nervesystem og hjerne.

Og bare rolig, børnene bliver ikke overvældet af et væld af kosttilskud. Tyggetabletterne Tryptonat Kids er bare tre stk. sammen med tandbørstning og Bamse Bomstærk er sammen med bumlende bragende buldrende bedste-morgenmad, så alle kan løbe ud i verden og levet livet.

Tryptonat Kids har også betydning for et par B-vitaminer

Tryptofan hjælper med at danne melatonin om natten, serotonin om dagen og indgår også i dannelsen af B3. I hele denne omdannelse anvendes der B6, og derfor er det hele kombineret i Tryptonat Kids sammen med en passende portion magnesium, der skaber bedre overførsel af signalstoffer i nervecellerne og tilligemed kan skabe ro i musklerne, så de kan falde til ro, når vi sover og være sprællevende om dagen.

B-vitaminer generelt indgår i omsætningen af vores mad, især makronæringsstofferne proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, og så er ringen sluttet: Vi er nødt til at have fokus på sund mad og om nødvendigt supplere op med lidt støtteterapi, hvis alle organer og organsystemer skal komme godt gennem livet både, når vi sover, og når vi er vågne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *