C-vitamin gør overvægtige børn sundere

citrus

 

Overvægtige børn oplever sundhedsmæssige fordele i form af nedsat blodtryk og bedre blodgennemstrømning i musklerne efter at have taget tilskud af C-vitamin, viser en ny undersøgelse.

Et stigende antal børn kæmper med overvægt fra en tidlig alder, og med den ekstra vægt kommer en lang række sundhedsrelaterede risikofaktorer. Men en ny dobbelt-blind randomiseret placebo-kontrolleret undersøgelse foretaget af brasilianske forskere viser, at et stabilt indtag af C-vitamin er i stand til at reducere nogle af disse risikofaktorer betydeligt.

I undersøgelsen blev 21 fede børn udvalgt fra den Endokrinologiske Klinik på universitetshospitalet i Paraiba, Brasilien. Disse børn blev randomiseret til to grupper, og fik enten 500 mg C-vitamin eller placebo i 45 dage. Forskerne målte deres blodtryk og vaskulære reaktion både i hvile og mens udsat for en psykisk stress test.

Resultaterne viste, at børnene i C-vitamin-gruppen oplevede en reduktion i blodtrykket i hvile (81 vs 75 mm Hg), og at de havde bedre  blodgennemstrømning i musklerne flow både i hvile og under den mentale stress tests.

 

Kilde:
Fernandes et al, Arq Bras Cardiol 2011 May 6 [Epub ahead of print].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *