C-vitamin gør overvægtige børn sundere

citrus

 

Overvægtige børn oplever sundhedsmæssige fordele i form af nedsat blodtryk og bedre blodgennemstrømning i musklerne efter at have taget tilskud af C-vitamin, viser en ny undersøgelse.

Et stigende antal børn kæmper med overvægt fra en tidlig alder, og med den ekstra vægt kommer en lang række sundhedsrelaterede risikofaktorer. Men en ny dobbelt-blind randomiseret placebo-kontrolleret undersøgelse foretaget af brasilianske forskere viser, at et stabilt indtag af C-vitamin er i stand til at reducere nogle af disse risikofaktorer betydeligt.

I undersøgelsen blev 21 fede børn udvalgt fra den Endokrinologiske Klinik på universitetshospitalet i Paraiba, Brasilien. Disse børn blev randomiseret til to grupper, og fik enten 500 mg C-vitamin eller placebo i 45 dage. Forskerne målte deres blodtryk og vaskulære reaktion både i hvile og mens udsat for en psykisk stress test.

Resultaterne viste, at børnene i C-vitamin-gruppen oplevede en reduktion i blodtrykket i hvile (81 vs 75 mm Hg), og at de havde bedre  blodgennemstrømning i musklerne flow både i hvile og under den mentale stress tests.

 

Kilde:
Fernandes et al, Arq Bras Cardiol 2011 May 6 [Epub ahead of print].

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x