D-vitamin – et tilskud til en lang række sygdomme

shutterstock_246057748

 

Forskningen på D-vitamins muligheder for at skabe sundhed går rigtig stærkt. Hvor man tidligere mente, at det fedtopløselige vitamin kun skulle bruges i meget små mængder og stort set kun havde betydning for forebyggelse af knogleskørhed, ved man i dag, at det er et sikkert valg som tilskud til en lang række sygdomme.

 

Du kan se en del af forskningen lige her gennem de mange links, vi har samlet til dig. Der er forsket på alt lige fra skinnebenssår til alvorlige sygdomme som hjertesvigt og autoimmune sygdomme.

 

D-vitamin og Chrons sygdom

Ny forskning tyder på, at D-vitamin hjælper på den utætte tarm, som opstår på grund af Chrons sygdom.

 

Artikel: D-vitamin hjælper mod tarmlidelse

 

D-vitamin og eksem hos børn

Børneeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis og prurigo Besnier dækker over en kronisk, allergisk og kløende hudlidelse. Da vitamin D har en regulerende effekt på immunsystemet, lige fra fostertilstanden, skal alle, inklusive gravide og småbørn, være sikre på at få nok.

Læs meget mere her om hvordan du både kan forebygge og behandle med D-vitamin. Men opsøg også en kvalificeret behandler fx en biopat eller naturopath, for at få de bedste råd til dit barn, hvis der er eksem i familien, eller den lille har fået den generende sygdom.

 

Artikel: Vitamin-D forebygger eksem, hvis vi vel og mærke får nok

 

D-vitamin kan forebygge hjertesvigt hos ældre

13.000 ældre indgik i det store studie, hvor det blev påvist, at bare 20 mikrogram D-vitamin om dagen kan gøre en stor forskel.

 

Artikel: D-vitamin tilskud kan beskytte ældre mod hjertesvigt

 

Lavt D-vitamin niveau kan forårsage for tidlig død

I de fleste lande har man sat 50 mmol D-vitamin i blodet som den nederste grænse for, hvornår man risiko for at udvikle knogleskørhed. Studier viser, at det ikke kun er knoglemasse, du risikerer at miste, men faktisk livet. Se den opsigtsvækkende forskning her.

 

Artikel: Mangel på d-vitamin forsager tidlig død

 

I øvrigt kan D-vitamin også sænke blodtrykket

Artikel: Vitamin-d sænker blodtrykket og risikoen for hjerte-karsygdom

 

Læs også om Q10, hvor Pharma Nords Q10 har dannet basis for nogle meget store studier bl.a. i Sverige på mennesker med forskellige grader af hjertesvigt.

 

Artikel: Mangel på d-vitamin forsager tidlig død

 

Skinnebenssår

Skinnebenssår kan være meget svære at få til at hele. Det ved man alt for godt i sundhedssystemet, hvor de små og store sår især hos ældre med kredsløbsforstyrrelser i benene,  koster samfundet store summer hvert år, når hjemmeplejen skal forbi og rense de umulige sår.

 

Artikel: Skinnebenssår har gavn af d-vitamin

 

D-vitamin kan tænde og slukke for de rette gener

Når et immunsystem ikke fungerer godt, kan det meget vel handle om kroppens evne til at tænde og slukke for de rette gener. Det ser man også ved alvorlige sygdomme som fx kræft og det interessant er, at man nu har opdaget at den rette mængde D-vitamin kan gøre en signifikant forskel for genernes virke.

Dosis er ikke ligegyldig, og studiet påviser, at de 10 mcg som fødevarestyrelsen anbefaler slet ikke er nok, og slet ikke, hvis udgangspunktet er en mangel. I studiet skulle der 50 microgram til pr.dag for at opnå den ønskede effekt.

 

Artikel: D-vitamin tænder for immunsystemet

 

Vi får alt for lidt D-vitamin, og det hele skyldes en regnefejl!

Læs her, hvor meget D-vitamin man anbefaler fra USA, og hvor mange forskellige sygdomme, hvor den rette dosering af D-vitamin kan gøre en stor forskel.

 

Artikel: Advarsel, mangel på sol truer dit helbred og din levetid

 

Fibromer og D-vitamin

En stor undersøgelse blandt farvede og hvide kvinder har vist, at også fibromer kan hindres ved tilstrækkelig tilførsel af D-vitamin

 

Artikel: D-vitamin mindsker risikoen for fibromer

 

Vigtigt budskab til alle med autoimmune sygdomme eller andre inflammationer

Mange kroniske sygdomme, heriblandt de såkaldte autoimmune sygdomme, hvor kroppens immunforsvar begynder at angribe kroppens væv, fx nervebaner blodkar eller led kan måske undgås eller minimeres ved at få nok D-vitamin.

 

Artikel: Stop inflammationer der er roden til de fleste kroniske sygdomme

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *