De livsvigtige mineraler

Immunsystem

 

Vi taler tit i behandlerkredse om udvalgte mineralers betydning for muskler, for immunforsvar eller for nervesystem.
Men måske glemmer vi i farten, at mineralerne har en betydning i hver eneste celle, fx også i tarmvæggen, hvor de skal sikre en stabil cellestruktur, og det gøres bedst med flydende mineraler.

Af Marianne Palm

Har du læst Eva Lydekings artikel på de foregående sider om overvækst af bakterier i tyndtarmen, har du også opdaget, at de lange tarme har det bedst med flydende produkter, så de kan nå hele vejen rundt på den enorme overflade, en tyndtarm udgør. Her skal mineralerne hjælpe hver enkelt celle med at:

 • Skabe et grundlæggende sundt immunforsvar

 • Sørge for en god vekselvirkning mellem det ydre og det indre miljø af cellen

 • Få både passagen af næring gennem cellerne og mellem cellevæggene til at køre så nemt som muligt

 • Stimulere til sunde slimhinder, der er med til at bestemme, hvad vi tillader at slippe ind i kroppen

 • Skabe energi inden i cellernes mitokondrier, som skal anvendes ikke kun til cellen selv, men sende energi ud til omgivelserne (ATP).

Sidstnævnte sker ved at holde styr på cellernes citronsyrecyklus, og det handler jo bogstaveligt talt om milliarder af celler, der skal have tilført de rette næringsstoffer hver eneste dag året rundt. At vi ikke knækker meget tidligere sammen i vores liv med alvorlig sygdom og dødsfald, skyldes jo heldigvis, at vi får en vis portion næringsstoffer gennem maden. Desværre er det helt afhængig af, hvad vi spiser, men også det faktum, at kroppen har overlevet i millioner af år ved at kunne genbruge mineralerne, så vi ikke behøver at blive grebet af panik, hvis vi i et par uger eller måneder spiser ”sygeligt ringe mad”. Men sporene af dårligt kosthold vil sætte sig, hvis det er dag ud og dag ind, at du ikke sørger for at få nok af de livsvigtige vitaminer og mineraler.

Tag en Scanalkadrik året rundt, det er bare så nemt

At bruge mineralerne flydende gør, at de let kan fordele sig over de fodboldbane store områder i vores fordøjelse. Og netop Scanalka er et at de produkter, der gør det nemt i dagligdagen.

Sådan gør du:

Når du alligevel er i gang med enten at lave aftensmad eller børste tænder før sengetid, tager du ni styk Scanalka, overhælder dem med koldt vand fra hanen (eller som vi gjorde i gamle dage, kogt koldt vand), og lader det stå i glasset til næste morgen. Her rører du lige med en ske og drikker det slurkvis over dagen. Det kan fx være en mundfuld, hver gang du nærmer dig køkkenet. Med denne mængde af mineraler får du en tilpas høj dosis, så der både er til slidte tarmvægge og til resten af kroppen. Har du kun brug for en almindelig vedligeholdende dosis af mineraler, kan du nøjes med mindre, fx seks tabletter dagligt.

Scanalka er et alsidigt vegansk mineraltilskud med 12 mineraler og 72 spormineraler fra rødalgen Lithothamnion calcareum. Mineraler er af uvurderlig betydning for organismen, da de er byggesten til hele kroppens struktur og er med til at vedligeholde alle kroppens funktioner.

Da kroppen ikke selv kan danne mineraler, er det vigtigt at få dækket kroppens behov gennem enten et kosttilskud eller via en varieret kost. Dog går mange af mineralerne let til grunde under tilberedning af fødevarerne. Mineraler er også vigtige, hvis man ønsker en mere basisk kost.

Scanalka indeholder det nye multimineralkompleks Aquamin. Aquamin® er rigt på bioaktivt og let optageligt calcium, magnesium og 72 spormineraler. Den unikke struktur i Aquamin er meget porøs, hvilket er med til at gøre mineralerne lettere at optage for kroppen.

Mineralerne i Scanalka har et utal af livsnødvendige funktioner i kroppen, og de bidrager bl.a. til:

 • Vedligeholdelse af muskler og hjerte

 • Vedligeholdelse af immunsystemet

 • Opretholdelse af energiniveau

 • Vedligeholdelse af nervesystemet

 • Vedligeholdelse af knogler og tænder

 • Vedligeholdelse af normal syre- og basebalance


Tabletterne er små og nemme at synke. Det er bedst at tage tilskuddet i forbindelse med et måltid og gerne med et glas vand. For bedst udnyttelse af mineralerne, så fordel gerne den daglige dosis ud på henholdsvis morgen-, middags- og aftensmåltidet.
Hvis man ikke ønsker at sluge tabletterne, kan de også opløses i et glas vand. Dette kaldes i folkemunde ”Scanalka-vand”.

Sakset fra www.dkpharma.dk

2 thoughts on “De livsvigtige mineraler

 • Wow, amazing blog structure! How lengthy have you been running a
  blog for? you made running a blog look easy. The total
  look of your website is great, let alone the content material!

  You can see similar here sklep

 • Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple tweeks would
  really make my blog stand out. Please let me know where you
  got your theme. Cheers I saw similar here: Sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *