Kan jeg ikke ligge på sofaen og spise sundt?

 

 

Nej – din krop har brug for bevægelse!

Bevægelse er SÅ vigtigt for din krops velbefindende, da det gør både krop og sind stærkere – og tømmer hovedet for to-do-lister.

 

Af Caroline Fibæk
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2019

 

Kom i det varme tøj, og gå en tur udenfor, dyrk Qi gong, Tai chi eller yoga. Træn udenfor, når vejret er til det. Eller boost din forbrænding med tabata. Der er mange muligheder for at få god og balancerende bevægelse ind i din hverdag.

Motion øger dannelsen af interleukin-6, som hæmmer inflammation, og det øger dine cellers afgiftningsevne. Det gør også dine celler mere sensitive og modtagelige over for insulin, hvilket er fordelagtigt, da celler, som påvirkes af for meget insulin, kan blive insulinresistente.

Kronisk forhøjede insulinniveauer øger lagringen af fedt, og fedtceller producerer østrogen. Samtidig øger østrogen cellernes resistens over for insulin. Det skaber en ond cyklus, hvor høje insulinniveauer skaber højere østrogenniveauer, hvilket igen kan føre til højere insulinniveauer og insulinresistens. Det vil gøre dig overvægtig, og de nye fedtceller vil igen producere mere østrogen.

Er du overvægtig ved menopausens start, vil du også ofte have flere udfordringer i overgangsalderen på grund af den store forskel mellem østrogen og progesteron. Hvis du døjer med insulinresistens, så dyrk eventuelt tabata og yoga, og undgå ekstremsport og lange løbeture.

 

Men – du må bevæge dig OG spise denne lækre chokosmoothie fra onlineforløbet HormonKuren
Kulhydrater er ikke forbudt på HormonKuren. Men det kan være en fordel at lære at bruge dem rigtigt.

Hurtige kulhydrater er særligt vigtige at få umiddelbart efter en intensiv træning for at undgå, at muskelvæv bruges til at fylde dine sukkerdepoter op igen. Jo slankere og mere veltrænet du er, jo bedre tolerer kroppen kulhydrater. Har du hormonelle ubalancer, vil jeg anbefale, at du holder en pause fra ekstremsport.

 

Her er en af mine favoritter til efter træning:

 

CHOKOSMOOTHIE

 

Det skal du bruge til en portion

  • 2 modne bananer, gerne frosne
  • 1 scoop Plantforce Proteinpulver
  • 2 spsk. raw kakao
  • Vand


Sådan gør du

Et hurtigt og nemt proteinrigt måltid lige efter en intensiv træning – med gode kulhydrater til kroppens restitution.

Du blender blot alle ingredienserne og tager smoothien med til din træning.

Denne smoothie er ideel umiddelbart efter din træning (1-20 min. post work out)

 

One thought on “Kan jeg ikke ligge på sofaen og spise sundt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *