Den rene symfoni

a Pregnant woman on a white background

 

Bragt i magasinet sund-forskning august 2015

 
Af Marianne Palm
 
 
Forestil dig tre tenorer, der sammen med en dirigent og et helt symfoniorkester skal få den smukkeste sommerkoncert til at fungere.
 
Sådan er det også med kroppen. Nervesystemet skal sammen med immunforsvaret og hormonsystemet sende besked til både dirigent og orkester om hvilket udtryk, de holder mest af. Samspillet skal være perfekt, og det kan kræve støtte fra sunde kilder til forandring.
Vi har håndplukket lidt til alle tre operasangere, trykket dem lidt på mavsen, svunget dirigentstokken over deres hoveder for på magisk vis at forstå, hvad de har mest brug for på forskellige tidspunkter af livet…
 
 
Lad livet blive en let begyndelse!
 
Skab de allerbedste betingelser for nyt liv med vitaminer og mineraler og fedtsyrer. Både mor og det lille ufødte barn har brug for basistilskud af de rette næringsstoffer. I dag med forurening, stress og dårlige vaner, skal der ekstra meget til. En god begyndelse finder du i Bio-Gravid, skabt i samarbejde med en dansk jordmoder. Suppler med Bio Marin eller Mum Omega, begge har lagt sig i (baby)selen for at skabe et produkt, der hjælper på opbygning af de små børns nervesystemer og immunforsvar. Det kan du bl.a. læse mere om på www.sund-forskning.dk
 
 
Når bien ikke kan finde blomsten
 
Er det rigtig træls, fordi sædcellernes bevægelighed er nedsat, er det måske mangel på nogle særlige antioxidanter fundet i to planter af danske forskere. Tjek forskningen ud, og kom i gang. Sædcellerne har brug for hjælp til at nå frem til deres mål.
 
 
Overlevelse flere gange om dagen
 
Glem alt om at kunne smile hele dagen i smuk harmoni med dine medmennesker, hvis blodsukkeret er på rutchetur. Nogle bliver stille og indadvendte, men de fleste bliver højtråbende, irritable, småsure, mumlende og faktisk bare helt umulige, når der mangler mad. Det er en overlevelsesstrategi, vores hjerner kan ikke undvære sukker, og hvis du er træt af manglende overskud hos dig selv, din familie og kolleger, så server mange små måltider og fx Enaxin eller Arctic Root, som sammen med chrom kan stabilisere hjerne, binyrer og ikke mindst blodsukkeret. er på rutchetur. Nogle bliver stille og indadvendte, men de fleste bliver højtråbende, irritable, småsure, mumlende og faktisk bare helt umulige, når der mangler mad. Det er en overlevelsesstrategi, vores hjerner kan ikke undvære sukker, og hvis du er træt af manglende overskud hos dig selv, din familie og kolleger, så server mange små måltider og fx Enaxin eller Arctic Root, som sammen med chrom kan stabilisere hjerne, binyrer og ikke mindst blodsukkeret.
Der kan også undervejs pga. stress og pres være gået så meget koks i orkestrets indbyrdes samarbejde, at der er brug for ekstra hjælp. Den kan findes hos Hypericum perforatum, prikbladet perikon, som hitter, hvad forskning angår. Læs mere om forskningen, og prøv med Velzina i to til tre måneder. Undersøgelser tyder bl.a. på, at ekstrakt af planten virker lige så effektivt som de såkaldte lykkepiller.
Gå i gang, og få smilet tilbage.
 
 
Kan chrom forebygge diabetes hos børn?
 
I en offentliggjort undersøgelse, hvor man gav Pharma Nords organiske chromgær, ChromoPrecise, til voksne type-2 diabetikere, viste det sig, at forsøgspersonerne fik langt bedre kontrol med deres blodsukker og kunne klare sig med lavere medicin-doser. Man observerede også en række andre målbare forbedringer, som har relevans for diabetes. Spørgsmålet er, om man kan bruge denne viden til at forebygge diabetes hos børn. Flere undersøgelser har nemlig vist, at børn og unge med diabetes har markant lavere indhold af chrom i blodet sammenlignet med raske børn. Hvis man allerede vil sætte ind på det tidspunkt, hvor børn og unge viser de første tegn på ustabilt blodsukker, kunne man overveje tilskud af chrom som en forebyggende indsats.
 Hold øje med sukkerindhold også i tilsyneladende sunde økovarer! Sukker er sukker, uanset om det kommer fra den ene eller den anden fødekilde. Pasta, spagetti, økosmåkager og kartofler er for kroppen sukker med lidt forskelligt indhold af gluten, mel, fedtstoffer og en anelse C-vitamin i skrællen på sidstnævnte.
 
 
Av min knold
 
Mere end 500.000 danskere lider af migræne, og der er 2-3 gange så mange kvinder, der har migræne, som mænd. Migræne er en ofte halvsidig, dunkende, anfaldsvis og meget smertefuld hovedpine. Den er tit ledsaget af kvalme og opkastninger, og den migræneramte er ofte overfølsom overfor næsten alle udefrakommende påvirkninger –især lys og lyd. Find årsagerne, og find en mulig løsning hos en urt, der verden over har været kendt for sin virkning på den vanvittige hovedpine. Den er ofte blevet brugt sammen med niacin/nikotinamid, et uskyldigt, men meget effektivt B-vitamin, der med sit indhold af nikotinsyre kan åbne blodkar i hjernen.
 
 
Nervesmerter kan styres af en kraftig antioxidant
 
Neropati kan være mange ting. Smerter fra forgiftning, ved fantomsmerter, rygmarvslidelser og diabtisk oxidativt stress er blot nogle af de sygdomme, hvor nervesmerter hyppigt optræder. 
Alfa-lipon brugere i ind- og udland vender meget ofte tilbage med positiv respons på disse smerter ved nervebanerne.
Alfa-liponsyre binder metalioner, styrker de øvrige antioxidanter fx C- og E-vitaminerne, og de små yderste kapillærer i kroppen bliver genoprettet. Sagt med andre ord: Når ilten kommer helt ud i yderste del af kroppen, ser vi ofte smerterne mindskes eller helt forsvinde.
Der er også set rigtig gode resultater med kolde fingre og tæer, og problemstillinger, hvor der i det hele taget er en dårlig iltning af det væv, der ligger længst væk fra hjerne og hjerte.
Alfa liponsyre sælges ikke af alle helsekostbutikker.
 
 
Bliv klogere på de trætte ben
 
Trætte, tunge, hævede, krampende og kløende ben er tegn på, at dine vener er svage. Udover at være en daglig belastning, kan svage vener ligeledes være kosmetisk generende pga. karsprængninger og åreknuder. I starten er belastningen ved venesygdomme forholdsvis lav, men behandles venesygdomme ikke, kan tilstanden med tiden blive ubehagelig og kronisk. Pycnogenol har vist i kliniske undersøgelser at styrke kapillærvæggene og forebygge ødemer. Forskning har vist, at pycnogenol tætner porøse kapillærer og stopper udstrømningen af blod i vævet, som forårsager hævelser, ødem og mikro-blødninger. Sammen med sine anti-inflammatoriske egenskaber og evne til at reducere trombose-anfald, er pycnogenol vejen til venøs sundhed.
 
 
Zen bev til dig, der er nervøs og ængstelig – eller bare ikke kan sove
 
Nervesystemet skal gerne være i så god en harmoni, at det hjælper os glade og lette gennem livet. Selvfølgelig består livet af bump på vejen, men som udgangspunkt bliver bumpene mindre hårde at komme op over, hvis dit nervesystem støtter dig i livets gang. Nogle af de signalstoffer, der ofte i et moderne samfund har brug for hjælp, er signalstofferne serotonin og melatonin, to signalstoffer, der skal skabe ro, balance, en god søvn og et stabilt humør. Hjælpen kan hentes i Zen bev. For dig, der let bliver nervøs og urolig, er Zen bev en god mulighed fra morgenstunden. Er det mest til at sove på, så tag produktet en halv time før sengetid.
 
 
Sæt dit immunforsvar til opladning allerede nu
 
Selvom det er sommer, og du tænker mere på grill-hygge i haven, strandture og kølig rosévin i glasset, er det ikke for tidligt at sætte immunforsvaret til opladning, så du kan undgå sygdom i den kolde tid. Det er især vigtigt at fylde depoterne op med selen, zink og C-vitamin, som immunforsvaret bruger til at bekæmpe virus, bakterier og lignende. Præparaterne Bio-Selen + Zink og Multivitamin Pharma Nord indeholder begge den patenterede, organiske selengær SelenoPrecise, som kan dokumentere, at hele 88,7 % af selenindholdet bliver optaget i kroppen.
 
 
Omni C – C-vitamin i datid og nutid
 
Det er interessant at se, hvad læger fra fordums tider brugte C-vitamin til.
I dag vil man typisk anvende C-vitamin til:
Problemer med hyppige infektioner i luftvejene eller i blæren.
Generelle problemer med infektioner i huden fx småsår, der ikke vil hele, rifter, men også sår med infektion i.
Folk, der gerne vil have et tilskud til afgiftning i hverdagen af de tusindvis af kemikalier, der er svære at undgå, bl.a. tungmetaller som kviksølv og bly
En generel opstrammer til bindevævet, så du måske kan forebygge, at du med alderen får problemer med hængemave og for mange poser under øjnene.
Har du mange infektioner hele året, kan du sagtens spise 3 gram om dagen i nogle måneder. Ellers vil en almindelig god, men lidt højere end normalt anbefalet dosering være 1 gram om dagen, altså to tabletter af Omni-C.
 
 
Urtemix til børn og voksne
 
Der er rigtig mange grunde til at tage Urtemix året rundt eller i det mindste her fra sensommeren og de næste ni måneder. Sammensætningen af de effektive droger hjælper hele orkestret til at samarbejde. Den lille jernurt støtter nervesystemet, den røde solhat påvirker og regulerer immunsystemet, den sorte lakridsrod støtter binyrerne mod stresspåvirkninger, de mørkerøde hyldebær kan hjælpe, hvis en virus er på vej, og kamillen kan med sine beroligende egenskaber på nervesystem og tarme være en lise for sjælen. Det er en 1:2 ekstrakt, hvilket er den højest opnåelige styrke for flydende produkter.
 
 
Immiflex
 
Luk op for den gode forskning. Vil du booste dit immunsystem med et af de mere moderne produkter, så kig på Immiflex. Betaglucanerne hjælper immunsystemet med at blive aktiveret ved at fremme små immunøer, de såkaldte peyerske plaques, som er placeret gennem hele tyndtarmen. Her sendes der besked til resten af kroppens immunforsvar om at være klar og parat, hvis fremmede indtrængere er på vej. Det er også Immiflex, der fremmer makrofagernes arbejde, som ikke kun sørger for at regulere immunsystemet, de holder også rent i vores blodkar og lymfesystem. Normal dosis til at forebygge infektioner er en kapsel, men du kan roligt spise både tre og fem kapsler, hvis du mærker, at en infektion i form af en bakterie eller virus er på vej. Så når de små bæster måske kun til hoveddøren.
 
 
At blive nedlagt af en sportsskade
 
Det er bare for ærgerligt at blive nedlagt af en sportsskade i al for lang tid. Vi mister muskelmasse, vi bliver irritable, og den gode energi forsvinder. Tysk forskning viser, at det homøopatiske produkt Traumeel kan gøre en forskel, især hvis du kommer i gang med at smøre salven på skaden med det samme.
 
 
Hydrablast
 
Vi er elektriske væsener i form af vores nervesystem, og elektrolytbalancen er fundamentet for al liv”. Sådan siger Dr. Shawn Mueller. Han er en verdenskendt forsker med en doktorgrad grad i naturopati, en bachelorgrad i sportsvidenskab og psykologi. Han er en anerkendt forsker på området spormineraler og elektrolytter og måske verdens førende autoritet på biokemisk anvendelse af flydende elektrolytter, som er relevante for den generelle sundhed og fysiske præstationer. Elektrolytter er naturlige salte i kroppens væsker og inkluderer bl.a. natrium, calcium, kalium, magnesium, klorid og fosfat. Hvis kroppens elektrolytniveauer kommer ud af balance, kan det medføre helbredsmæssige problemer. Årsagen til ubalancen er som regel, at væskebalancen ændres.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *