Gelé Royal bekæmper bakterien Streptococcus pneumonia

GeleRoyalDronningFøde

 

Millioner af mennesker dør hvert år som følge af farlige bakterieinfektioner. En af dem er Streptococcus pneumoniae. Nyt studie giver sit bud på Gelé Royal som en alternativ behandlingsform.

 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – august/september 2015
 
 
På verdensplan har 14,5 millioner mennesker alvorlige sygdomme, der er forbundet til Streptococcus pneumoniae, ofte blot kaldet “pneumokok. Omkring 1 million børn dør hvert år på grund af pneumokok-lungebetændelse, og pneumokokkerne er ofte involveret, når ældre mennesker dør af kroniske lungeinfektioner. Derudover er bakterien også en hyppig årsag til blodforgiftning, mellemørebetændelse og meningitis.
 
Stigende resistens i Streptococcus pneumoniae er en alvorlig fare for verdenssamfundet, og derfor er der stor fokus på vaccinationer mod bakterien. WHO anbefaler, at alle lande vaccinerer mod pneumokokker, blandt andet for at sikre at antibiotikaresistente stammer af bakterien ikke kommer ud af kontrol.
 
Et nyt studie er netop offentliggjort i tidsskriftet Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine (EBCAM). EBCAM er et international, anerkendt tidsskrift, der søger at forstå kilderne og dokumentere biologiske virkningsmekanismer. Tidsskriftet bestræber sig på at fremme videnskaben indenfor grundforskning, kliniske undersøgelser, metoder og videnskabelig teori. Hvad vi kan gøre ved resistente Streptococcus pneumoniae-bakterier?
 
 
Bakterier får bank i Brasiliansk studie
Gelé Royal kan måske være et effektivt middel i kampen mod antiresistente bakterier. I en undersøgelse foretaget på universitet i Sao Paolo i Brasilien fandt et forskerteam, at en række bioaktive og kemiske kvaliteter ved frisk og frysetørret Gelé Royal muligvis har en anti-bakteriel virkning. Særlig fedtsyren 10-hydroxy-2-decenoic syre (10H2DA) i Gelé Royal udemærkede sig ved sin anti-bakterielle egenskab mod Streptococcus pneumoniae.
 
 
Design af studiet
Forskerne tog animalske blodprøver, tilsatte frysetørret og frisk Gelé Royal sammen med ni forskellige bakteriestammer, herunder bl.a. E.Coli, salmonella og stafylokokker, og målte på den bakterielle udvikling in vitro. Samtlige bakteriestammer blev dræbt, og forskerene så, at Gelé Royal var særlig virksom overfor pneumokokkerne. Det tyder på, at Gelé Royal kan anvendes som et alternativ eller som en komplementær behandling mod infektioner forårsaget af antibiotikaresistente bakterier.
 
Pneumokokker er den almindeligste årsag til bakteriel hjernehindebetændelse i Danmark og på tredjepladsen over verdens farligste bakterier. Ny forskning peger på, at Gelé Royal bekæmper flere resistente bakterier heriblandt Pneumokokkerne.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *