Udrensning

COLOURBOX1310261

 

Om vi har brug for udrensning er et kontroversielt emne, for det er ikke en sygdom, og derfor ikke anerkendt blandt læger. Men mange, specielt kvinder, kan sagtens mærke, når alt lige fra væske til affaldsstoffer ophobes i kroppen. Noget af det, der ophobes, kan være svært at definere, ligesom det kan være svært at lokalisere, hvor i kroppen det mærkes. Men naturopater og andre behandlere har arbejdet med fænomenet i hundredvis af år. I gamle dage brugte man brækmidler for at fremme en udrensning. I dag har vi heldigvis nogle mere blide metoder til at få affaldsstoffer ud af kroppen. Der findes flere gode udrensningsprodukter i butikkerne, men med bogen her kan du sammensætte din helt egen kur. Følg den i en måned, gerne tre, så vil du mærke, at hele kroppen føles fornyet. Fælles for alle udrensningskure er, at de kun virker efter hensigten, hvis de bliver fulgt op med flere af følgende forslag.

 

Kurforslag

Kostforslag:
Spis den rette kost efter din stofskiftetype med masser af væskefyldte frugter og grønsager. Vand er af vital betydning. Drik to til tre liter vand om dagen, afhængig af hvor meget du sveder.

 

Vitaminer og mineraler:
Vælg et stærkt vitamin- og mineralprodukt i tre måneder. Suppler eventuelt med ekstra stærke B-vitaminer, som giver energi til de enkelte celler og fremmer omsætningen af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer.

 

Fedtsyrer:
Anvend hørfrøolie og fiskeolie, som i større mængder kan udrense gamle toksiner, som ellers kan belaste den enkelte celle. Vælg fiskeoliekapsler, hvis du har smerter i led eller muskler.

 

Urter:
Kuren med urter sammensætter du efter, hvad du mærker i din krop; få evt hjælp i helsekostbutikken til at finde et generelt udrensende produkt eller se under emner som: Bronkitis, hvis du har brug for at udrense gammelt ophobet slim i bronkier. Forstoppelse Ødemer Samtidig skal du sætte fokus på din levers evne til at afgifte. Leveren afgifter gennem forskellige enzymfaser, hvor fase 2 er afhængig af, at fase 1 forløber korrekt. Hertil bruger leveren vitaminer og mineraler, men også urterne Schisandra chinensis (schisandra), Silybum marianum (marietidsel) og Cynara scolymus (artiskok) skal anvendes samtidig. Vælg tørekstrakter, og for marietidsels vedkommende skal det være et standardiseret produkt, så du sikrer dig, at der er nok aktive stoffer til at hjælpe leveren. Sørg for at stimulere dit lymfesystem med f.eks. Echinacea purpurea rod (rød solhat), som også fremmer dit immunforsvar. Følg i øvrigt de gode råd nedenfor. Alle slags vanddrivende urteteer hjælper på udrensningen, men kan ikke anvendes uden de vigtige leverurter og den sunde mad.

 

Andet:
Sauna, hvis du kan lide det, er en genial måde at udrense affaldsstoffer. Faktisk er huden vores største udrensningsorgan, som, hvis den fungerer optimalt, er den vigtigste transportør af uønskede stoffer fra kroppens bindevæv, lymfe og kredsløb. Tørbørstning hver dag med hamphandske eller lignende aktiverer også kredsløb, lymfe og hud. Inden badet masserer du fra fødderne nedefra og opefter i rolige cirkler. Motion er selvfølgelig også godt, da det aktiverer stofskiftet, kredsløbet og den generelle udrensning, selv i den fjerneste krog af kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *