Forskere giver magnesium tommelfingeren opad

Magnesium

 

Faktisk bliver stoffet betragtet som et af de mest relevante kosttilskud af alle, fordi netop dette stof har så mange vigtige funktioner i kroppen.

Af Bjørn Falck Madsen

 

Magnesium er en slags ”schweizerkniv” blandt de mange vitaminer og mineraler, vi mennesker behøver, og det skyldes, at det har så mange funktioner. Flere end 300 forskellige enzymprocesser i kroppen afhænger af, at der er magnesium til stede. Ifølge en artikel, som blev bragt online på det populære britiske website, the Express, har forskning afsløret, at et tilpas højt magnesiumindtag kan være med til at mindske risikoen for blandt andet hjertesygdomme, og det kan desuden give et generelt boost til helbredet. Mængden af magnesium i blodet er desuden en vigtig faktor for immunforsvarets evne til at tackle sygdomsfremkaldende stoffer og tilintetgøre syge celler, viser ny forskning fra University of Basel, hvor forskerne blandt andet har påvist, at T-cellerne behøver tilpas meget magnesium for at virke optimalt.

Aktiverer protein i cellemembranen

Helt specifikt er magnesium afgørende for proteinet LFA-1, som sidder i T-cellernes membran. Magnesium hjælper LFA-1 med at forblive i sin aktive tilstand, hvilket er en forudsætning for, at proteinet kan udføre sine mange immunstimulerende funktioner. Det store spørgsmål er jo altid, hvor meget magnesium der skal til for at sikre, at de mange magnesiumafhængige funktioner kører efter planen. Mange eksperter vurderer, at et dagligt magnesiumindtag på omtrent 500 mg er et godt udgangspunkt. Med en sund og alsidig kost kombineret med et præparat som Bio-Magnesium, der indeholder 200 mg magnesium i hver tablet, kan det sagtens lade sig gøre at nå op på dette niveau.

Særligt præparat til mennesker med svag mavesyre

For at magnesium kan optages og udnyttes, skal mineralet først ioniseres. Den opgave klarer mavesyren. Fordelen ved at vælge Bio-Magnesium er, at halvdelen af præparatets magnesiumindhold kan ioniseres uden mavesyre. Opgaven kan klares udelukkende ved kontakt med vand. Det giver langt bedre optagelighed for eksempel hos mennesker med svag eller for lidt mavesyre. I det hele taget er magnesium et stærkt undervurderet mineral, og mange mennesker, som lider af marginal magnesiummangel og symptomer forårsaget af dette, ville kunne blive hjulpet ved at tage et tilskud.

Muskelkramper kan være magnesiummangel

Et godt eksempel på magnesiummangel er sitrende muskler eller muskelkramper, som opstår, når kroppens celler i de bløde væv mangler magnesium til at regulere, hvor meget calcium der trænger ind i cellerne. For meget calcium i muskel- og nerveceller får nemlig cellerne til at ”kortslutte”. Hjerterytmeforstyrrelser kan også hænge sammen med mangel på magnesium, og i det hele taget er det vigtigt for folk, som stresser meget at få nok magnesium, da stoffet er uhyre vigtigt for, at nervesystemet kører på skinner.

Kilde: www.theexpress.co.uk,

One thought on “Forskere giver magnesium tommelfingeren opad

  • Wow, incredible weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The overall look of
    your site is great, as neatly as the content! You can see similar
    here ecommerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *