Hævede ben i sommervarmen eller hele året rundt ?

Benstyrke

 

Opdagede du også i løbet af sommeren, at du måske har alt for meget væske samlet i ben og fødder? Måske du opdagede det efter en flyvetur eller bare på de helt almindelige danske sommerdage?

Det kan meget vel være dit venekredsløb, der har brug for støtte, og den er egentlig nem at skabe, man skal bare huske at gøre det.

Af Marianne Palm

Måske har du også hørt om Alfred Vogel, som var en af de første helt store naturlæger i Europa. Han tog den røde solhat hjem fra de store amerikanske sletter til støtte for vores immunforsvar, men han var også en af de første, der lavede en friskplantetinktur af hestekastanjen, fordi man i folkemedicinen har brugt den i flere hundrede år, men ingen fik sat den effektive kredsløbshjælper i produktion. Det gjorde Vogel fra sit hjem i de schweiziske alper, en produktion, der sidenhen har kastet titusindvis af erfaringer af sig fra hele Europa og en viden, der er blevet allemandseje, hvis man kigger sig om på det store internet.

Faktisk er produktet Aesculaforce Forte i dag klassificeret som et naturlægemiddel, og det sker kun, hvis man kan dokumentere en effekt.
Det er de friske hestekastanjefrø, som modvirker væskeudsivninger og har en karsammentrækkende effekt. Oversat til helt almindeligt dansk betyder det, at tinkturen evner at trække de små blodkar sammen og dermed få vores kredsløb til at blive bedre til at sende overskydende væske retur fra benene op i kroppen, hvor nyrer, lever og luftveje sørger for at udskille den.

Det er de aktive stoffer aecin, som udtrækkes fra friskhøstede kastanjefrø, der har en effekt.
Når aecin får lov til at gøre sin virkning, vil du måske samtidig opdage, at en del uro i benene, kløe og nattekramper kan lindres.

To små tabletter er nok, men gerne sammen med udvortes behandling

Aesculaforce Forte indeholder udtræk af friskindhøstede kastanjefrø (fra udvalgte træer i naturlige og rene omgivelser).

1 tablet indeholder: 157,5 – 225 mg ekstrakt af almindelig hestekastanjefrø (Aesculus hippocastanum L. semen) svarende til 50 mg triterpenglykosider (beregnet som aescin).

Hvis du gerne vil være rigtig effektiv og hjælpe dit venekredsløb i en kur på to til tre måneder, kan du også smøre Aesculaforce Gel på benene en til to gange om dagen. Også her er det de aktive stoffer fra kastanjefrøene, der kan gøre en forskel. Gelen har en neutral duft og er let at smøre ind fra tåspidserne og hele vejen op ad benene på de udsatte steder.

Der er i øvrigt ikke noget i vejen for at anvende tabletter og gel hele året rundt, men kan bruges som en kur nu og måske med en gentagelse, når forår og sommer i 2023 nærmer sig. I mellemtiden kan du med fordel bruge vinteren til at lave venepumpeøvelser. Dem kan du lære af en fysioterapeut, eller du kan gå på youtube.com skriv ”venepumpeøvelser”, og der dukker et væld af gode danske instruktionsvideoer op. Og så ellers huske at gøre det. Hver dag.

Mange grunde til at slippe af med de hævede ben

Vi har vores hjerte, og vi har arterierne, der fører iltet blod ud til alle vores organer og dermed også ned i benene. Ude i de mindste blodkar tager kroppen for sig af næringsstofferne, som sammen med ilt støtter selv det mindste væv, og når målet er nået, skal det mindre iltede blod og diverse affaldsstoffer retur til kroppen, så lever og nyrer, luftveje og hud kan udskille affaldsstofferne.

Og det er netop derfor, at det ikke kun handler om at have tunge og trætte ben, urolige ben om natten eller måske endog smerter. Det handler i høj grad også om at få blodet hurtigt nok retur, og det sker bl.a. ved at få små bitte veneklapper til at fungere optimalt. De skal åbne og lukke sig, hver gang der passerer blod forbi, for ellers hobes væske op i organer længst væk fra hjertet, i det her tilfælde benene.

Derfor skal benene bruges hver dag, også på flyveture, hvor væske i særlig grad kan hobe sig op, når du sidder for længe ned. Det gælder såmænd også i dagligdagen på landjorden, og ud over at få støtte fra Alfred Vogels naturlægemiddel og tilhørende gel skal du bruge venepumpeøvelser og i øvrigt holde øje med din saltbalance.

Undgå at salte for meget, og er du meget glad for salt, så kig lige på Herbamare urtesalt eller nogle af de andre variationer, når du alligevel er inde på www.avogel.dk og kigge efter Claus Hanckes artikel med gode råd til alle os, der har hævede ben i sommervarmen eller hele året rundt.

Salt, venekredsløb og hæmorroider, har redaktionen fået solstik i august?

Tjek ind på www.avogel.dk, og mød både et super alternativ til dig, der kan lide alt for meget salt, to produkter til dit venekredsløb og til dine hæmorroider!

For de små årers problemer i og ved endetarmen kan opstå efter hårdnakkede forstoppelser pga. det øgede pres, men kan også være et udtryk for, at dit venekredsløb gerne vil have lidt hjælp. Prøv at smøre med Aescualforce Gelen mindst to gange dagligt. Hold i øvrigt området rent, fx med en vatrondel og noget vand, og er hele området irriteret og kløende, kan du med fordel fortynde Valleforce med fire dele vand og duppe på. Det vil lindre og give ro i området.

Saltbalancen skal du have styr på for at hele kredsløbet, ja, resten af kroppen, fungerer optimalt. Sørg for at drikke to liter vand om dagen, og undgå at salte din mad udover det, du bruger i madlavningen. Salt er en smagsforstærker, og mange har hang til det, men smag kan også forstærkes med det noget sundere urtesalt. Prøv det!

Du skal selvfølgelig gå til lægen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine problemer skal håndteres af fagspecialister.

One thought on “Hævede ben i sommervarmen eller hele året rundt ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *