Det er ikke alt du har, du bør dele

COLOURBOX2647146_27

 

De seneste analyser peger på, at der over fem år kan spares 16 mia. kr., hvis personalet i sundhedssektoren har renere hænder. Tænk bare på, hvad vi kunne få for de penge……

Kend smittekilderne Bedre hygiejne i Danmark – så enkelt er målet for Rådet for Bedre Hygiejne. Vi hører jævnligt om dårlig hygiejne, bakterier og for mange sygedage. Men det skal der nu laves om på. Rådet ser nemlig et klart forebyggelsespotentiale i hele samfundet og afholder derfor fokus-uge i uge 38 om bedre håndhygiejne.

God Håndhygiejne er alfa omega, hvis spredning af smitsomme bakterier skal undgås, og man skal undgå at blive syge af dem. Selvom vi ikke tænker over det, har vi dagligt fat i aktuelle smittekilder, hvor bakterier stortrives. Det kan være et dørhåndtag, penge, et håndtryk, en elevatorknap, telefonen, et viskestykke og meget andet. Det er derfor vigtigt, at vi altid vasker hænder, når vi kommer hjem til os selv, efter vi har været ude i det offentlige rum, efter toiletbesøg, når vi har nyst i hænderne eller pudset næse, inden vi laver mad, og inden vi spiser. Har vi ikke mulighed for at vaske vores hænder, kan vi f.eks. bruge håndsprit til desinfektion af hænderne.

Brug sæbefri vask med Tea Tree olie Novasel har også fokus på god håndhygiejne, som sammen med deres Nova TTO Sæbefri vask bliver endnu bedre. Nova TTO serien er en antiseptisk serie, som er baseret på Tea Tree Oil, vitaminer og plejende æteriske olier. Den Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), som bruges i produkterne, er dyrket i Australien efter økologiske principper. Der findes i alt ca. 150 forskellige arter af Melaleuca. Det er imidlertid kun olien fra Melaleuca alternifolia træet, der har den rigtige kombination af indholdsstoffer (nemlig et højt indhold af terpinen 4-ol og et lavt indhold af cineol), som gør den antiseptisk og hudvenlig.

Olie fra andre Melaleuca træer har ikke samme bakteriedræbende og helende egenskaber, samtidig med at den er hudvenlig. Tværtimod kan de virke direkte hudirriterende. Nova TTO sæbefri vask er en mild bakteriedræbende og forfriskende vask, som effektivt fjerner overskydende fedt og snavs samt overførte bakterier. Vasken er sæbefri, så den indeholder ikke sulfater. Det gør den specielt velegnet til hyppig håndvask eller til hud, som vanskeligt tåler sæbe. Den efterlader huden ren, frisk og blød uden at udtørre. Med en surhedsgrad på 4,5 og med de korrekte test, følger den derfor de europæiske guidelines for håndhygiejne.

Oliens australske historie Den bakteriedræbende olie i Melaleuca alternifolia træets blade blev officielt regi-streret i 1923. Dengang behandlede man i Australien en stribe af hudproblemer ved at lægge knuste Tea Tree blade under varme omslag. Ifølge fortællinger tog de også bade i en sø, som var omkranset af Melaleuca alternifolia træer. I over hundrede år var der faldet blade fra træerne ned i vandet, og derved blev søen forvandlet til ét stort antiseptisk bad med gode helende effekter.

Da Kaptajn Cook, som var opdagelsesrejsende, besøgte Australien i det 18. århundrede, stiftede også han bekendtskab med det helende træ. På den tid fandtes træerne hovedsageligt omkring søer, og deres rødder gav vandet en rødbrun farve, som mindede om te. Kaptajn Cook og hans besætning brugte bladene fra Melaleuca-træet til at lave en krydret og frisk te. Heraf opstod navnet Tea Tree.

 

2 thoughts on “Det er ikke alt du har, du bør dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *