Forårs-, sommer- og helårsallergier

The picture was taken in winter. In early spring, hazel will bloom and give pollen for pollinating flowers. Bees will collect pollen in winter.

 

Op mod en million danskere lider under at være offer for luftbårne allergier. Det kan være hele året fra husstøv, det kan være pollen og græsser, men uanset hvad der kommer forbi dine luftveje og generer dem ved at aktivere immunforsvaret, er det irriterende. Det kan være, at din nuværende løsning er sløvende antihistaminer og lyst til at trække indenfor med lukkede døre og vinduer. Sådan behøver det måske ikke at være.

 

Af Marianne Palm

 

Flere og flere danskere får allergi over for pollen, og faktisk skønner Astma-Allergi Danmark, at knap en million danskere oplever symptomer på høfeber. Antihistaminer, næsesprays og øjendråber sælges på apoteket, men gærekstrakter er måske en vej, som de færreste har bevæget sig nedad.

Vi har flere gange beskrevet fermenterede fødevarer, om hvordan en fermentering kan få sunde fødevarer gjort endnu sundere og mere tilgængelige for kroppen. De fermenterede produkter kan – uanset om man er allergisk eller ej – ofte betyde et mere roligt tarmsystem, færre gener med luft, vekslende afføringer eller forstoppelse, og studier på bl.a. Omni-Immune fra Biosym har vist, at gærekstrakter også kan gøre en forskel ved fx græsallergi, allergisk snue og almen svækkelse af immunforsvaret.

EpiCor, som er fremstillet i USA, men i Danmark hedder Omni-Immune, har med sine mange naturlige ingredienser som betaglukaner, proteiner, fibre, polyfenoler, vitaminer og aminosyrer været genstand for forskning, især mod allergi.

 

Du kender måske gærtypen Saccharomyces cerevisiae, som anvendes i fermenteringsprocessen, da den i årevis har været anvendt inden for fremstillingen af fødevarer som brød og vin. Det er denne gærtype, der også gav pote for allergikere, en gærtype, som har fundet vej til Omni-Immune.

 

Whole food-fermentat

Omni-Immune defineres som et whole food-fermentat, hvilket betyder, at EpiCor består af naturlige ingredienser (i ganske små mængder), såsom betaglukaner, proteiner, fibre, polyfenoler, vitaminer, aminosyrer og andre metabolitter. Betegnelsen fermentat henviser til den specielle fermenteringsproces, hvor gær (Saccharomyces cerevisiae) er brugt til at udvinde de mange næringsstoffer og metabolitter. Du kan faktisk sige, at Omni-Immune virker som en slags ”multivitamin” for immunsystemet, og du kan med fordel anvende produktet som en del af en allround-immunpakke.

 

Husstøv, græspollen, birkepollen og alle de andre luftbårne partikler

Da et forsikringsselskab opdagede, at en af deres kunder, som til daglig arbejdede med fermenteringer, havde færre sygedage, blev de nysgerrige. Nysgerrigheden førte til studier, hvor der i et af studierne indgik 96 deltagere, hvor halvdelen var kontrolgruppe, og hverken læge eller patient vidste, hvem der fik det aktive stof i Omni-Immune. Studiet forløb over 12 uger midt i allergisæsonen i Iowa, og her blev mængden af gener fra næse, fx løbende næse, forstoppet næse, og irritation af øjne, målt seks uger efter forsøgets start og i slutningen af forsøget. Der viste sig en betydelig forskel både undervejs og til sidst i studiet. Der var altså en statistisk synlig lindring hos deltagere, der havde fået de aktive stoffer.

 

Når du har brug for et akutmiddel ved høfeber, græspollen eller pludselige anfald af husstøvsallergi, så prøv Omni-Immune. Det kan hjælpe dig allerede efter to timer.

 

En hurtigere virkning allerede efter to timer

Udfordringerne med naturlige midler er som ofte, at der skal flere dage eller uger til, før man føler en mærkbar virkning på problemerne. Det skyldes som regel, at man ikke højisolerer et enkelt aktivt stof, men anerkender, at det ofte er sammensætningen af et naturligt stof, der kan gøre en forskel. Derfor blev det rigtig interessant at kigge på deltagernes blodprøver og deres beskrivelse af symptomer, for allerede efter to timer så man en effekt på allergisymptomerne.

Overfører vi den viden på andre immunologiske udfordringer, vi møder som mennesker, er der noget, der tyder på, at vi generelt bliver bedre til at reagere gunstigt på de bakterier, svampe, virus og toxiner, vi møder døgnet rundt, og derfor kan Omni-Immune også bruges til alle os andre, der er så heldige, at vi kan gå gennem forårets, sommerens og vinterens husstøv uden at bekymre os om, hvor det nærmeste apotek ligger.

Omni-Immune virker regulerende på de mange forskellige immunceller, cytokinerne, NK-celler Th1/Th2 og T-lymfocytter og kan derfor anvendes af alle, også mennesker med autoimmune sygdomme.

Du kan læse mere om autoimmune sygdomme i april 2023 nummeret af sund-forskning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *