Det grønne bord venter dig …

GørDigOgDinKropKlarTilEksamen

 

Er du på vej til eksamensbordet og frygter, at sorte porte åbner sig under dine fødder, at tankerne og derfor de ord, der kommer ud af din mund, er helt usammenhængende, at øjnene står på stilke og derfor er ubrugelige, så deler du skæbne med et hav af andre unge mennesker, der også lider af eksamensskræk. Måske mærker du hjertebanken, eller at alt spyt forsvinder, så læberne sidder fast i tænderne, eller dit hjerte galoperer af sted med dig eller føles, som om det sidder helt oppe i halsen? Der er et utal af måder, hvormed kroppen fortæller dig, at du er i en uvant situation. Og at du enten vil løbe væk, kæmpe til sidste blodsdråbe eller simpelthen går i frys. Den sorte klap er gået ned. Ikke kun under fødderne, hvor du bliver opslugt af gulvet, men rent mentalt.

Men bare rolig. Der er en håndsrækning fra de tibetanske munke, der med moderne schweiziske øjne har sammensat NervoTib.
Som i øvrigt også er til dig, der føler, du sidder fast i et hamsterhjul eller bliver vækket af alt for meget tankemylder.

 

Af Marianne Palm

 

De tibetanske munke har deres helt eget lille smil på læberne, når de fortæller om Vestens måde at håndtere livet på. Vi stresser af sted, glemmer at hygge os undervejs uden samtidig at hælde alkohol og sukker ombord, vi er i det hele taget ikke særligt gode til at passe på os selv. Synes de …

Har de ret? Ja, måske. Vi halser af sted, og vi glemmer at trække vejret, vi lader vores hjerner løbe løbsk og måske i en sådan grad, at vi slet ikke får forberedt os til det grønne bord med lærere og censorer, som sikkert vil dig det godt, men det tvivler du på. Eller du tvivler på dig selv.

Du kan gøre meget i hverdagen for at få luft til hjernen. Dyrk sjov motion, få rigeligt af sund mad, spis flere måltider om dagen, for hjernen forbruger fx et væld af B-vitaminer, fedtsyrer og kulhydrater, når den er sat på en større opgave end ellers. Og lige netop fedtsyrer, B-vitaminer og gode kulhydrater fra grøntsager og nødder kan hjælpe dig rigtig godt på vej sammen med munkenes tanker om krydderier.

 

Tag gaven fra munkene med på eksamensrejsen

NervoTib kan du betragte som en gave. De fine krydderier kan virke ret så øjeblikkeligt, og hvorfor kan de det? Forklaringen har man faktisk først fundet for nylig, da man opdagede, at i vores fordøjelse, især i tynd- og tyktarm, har vi et helt særligt nervesystem, det enteriske nervesystem (ENS), som opfanger de liflige krydderiers æteriske olier og andre aktive stoffer. Her bliver de forvandlet til brugbare signalstoffer for hjernen, og signalerne bliver sendt via Nervus Vagus, den vandrende nerve, op til den store fedtklump, vi bærer oven på halsen. Vores hjerne er opbygget af millionvis af signalstoffer, der helst skal kunne passere frit fra én nervecelle til den næste. Alt det her sker på meget få minutter i fordøjelsen, og resten tager vel nogle minutter. Det er den enkle forklaring på, hvordan krydderier og urter kan gøre en forskel både på vej ind til det grønne bord, men altså også allerede lige nu og her, hvor du skal forberede dig så godt som muligt, en forberedelse, der er så vigtig for et senere godt resultat.

De er lette at have med i tasken, og prøv dem gerne i god tid før de mest intense dage. Tag fx et par kapsler før sengetid og igen en kapsel næste morgen. Der er heller ikke noget i vejen for at tage en ekstra i løbet af dagen, hvis du kan mærke, at der er stigende stress og uro i dit nervesystem.

 

Padma NervoTip indeholder ingen kunstige tilsætnings- eller farvestoffer, og de er veganske samt laktose- og glutenfri.

 

Hvorfor det grønne bord?

Det har ifølge diverse kilder fortabt sig i det uvisse, men ellers siges det, at den grønne farve skulle virke beroligende og hjælpe på koncentrationsevnen.

Kilde: biblioteksvagten.dk

 

De ti tibetanske urter er: kommen, myrobalan-frugt, lakridsrod, muskatnød, ægte kryddernellike, læge-alantrod, sichuanpeber, bukkehornsfrø, boswellia og dyvelsdræk. Og nej, du kan ikke lige selv aflæse opskriften bag på æsken. Den holder munkene tæt ind til deres flagrende gevandter og har kun delt dem med den topmoderne fabrik i Schweiz, hvor krydderierne finder vej til de små kapsler sammen med lidt magnesium, som de fleste jo kender som et fint nerveregulerende mineral til det intense liv, vi lever lige nu.

Held og lykke ved det grønne bord

4 thoughts on “Det grønne bord venter dig …

 • Wow, amazing blog format! How lengthy have you ever been blogging for?
  you made running a blog glance easy. The full glance of your site
  is wonderful, as neatly as the content! You can see similar here najlepszy sklep

 • It’s in fact very complex in this active life to listen news on Television, so I simply
  use world wide web for that purpose, and get the latest
  information. I saw similar here: Najlepszy sklep

 • Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.
  I saw similar here: Najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *