Drop anti-age-tankegangen

 

 

Anti-age har i årevis været et buzzword inden for hudpleje, hvilket jo egentlig er trist. For hvorfor være anti sin alder i stedet for at acceptere den – alderen står jo ikke til at ændre. Drop dit fokus på tallet, og lad være med at få bekymringsrynker, hver gang din fødselsdag nærmer sig.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2017

 

Du tænker måske: Ja, ja – det er fint, men jeg har svært ved at acceptere min alder, når rynkerne har formeret sig, hver gang jeg kigger i spejlet. Men en accept af alder betyder ikke nødvendigvis en accept af forfald. Fornyelsen af hudcellerne daler allerede fra tyveårsalderen. Så hvis du vil reducere smilerynkerne og de fine linjer, samtidig med at du bremser den hudnedbrydende udvikling, kan du booste din kollagen-produktion ved hjælp af hyaluron, havtorn og C-vitaminer.

Svadaen om, at sund kost, motion, søvn og vand giver dig øget velvære, sundere hud, hår og en generelt sundere krop, kender vi. Men det holder! Og vi må lytte til den resten af livet, selvom det kan være hårdt og til tider kedeligt.

At alderen spiller en rolle, når det kommer til rynker, ved vi også. Vores kollagen-niveau i kroppen er lig med fasthed og elasticitet i huden. Dermis, som er hudens tykkere og dybere lag, består hovedsagelig af kollagen og elastiske fibre, og kollagen produceres af vores hudceller, fibroblasterne. Sammen med elastin er kollagen ansvarlig for et velfungerende bindevæv, som betyder en fast hud med et højt fugtindhold, hvor fornyelsen af hudceller er konstant.

 

Antioxidanter og frie radikaler – hvad betyder de egentlig?

To ting, der ofte nævnes i forbindelse med hudpleje, er antioxidanter og frie radikaler, men hvad betyder det egentlig …

Kort fortalt, så er frie radikaler molekyler, som er kemisk ustabile. For at opnå stabilitet kobler de sig på et stof og oxiderer, altså ødelægger det. Frie radikaler dannes i store mængder i cigaretrøg, forurenet luft, radioaktiv bestråling og påvirkes desuden af usund, fed kost og stress. De frie radikaler forårsager celleforandringer i kroppen, men antioxidanterne kan, som navnet hentyder til, forhindre de frie radikaler i at oxidere.

Ved oxidativt stress svækkes huden og får et trist og træt udseende og ældes hurtigere. Så beskyt din hud mod frie radikaler – en kost, som er rig på antioxidanterne C-vitamin og E-vitamin, er godt for hele din krop og ikke mindst din hud.

Oxidativt stress gør huden træt og trist – så husk antioxidanterne.

 

Hyaluronsyre kan tage år af din huds alder

Hyaluronsyre er et polysaccharid i vævet, der binder fugten, og som findes naturligt i huden. I hudens bindevæv findes der betydelige mængder af hyaluronsyre, og det har blandt andet betydning for helingsprocessor og gendannelse af væv.

Mængden af den naturlige mængde hyaluronsyre i huden aftager med alderen. Bindevævet mister fugt, volumen forsvinder, og der opstår rynker – trist men sandt. Men du kan indtage hyaluronsyre og dermed aktivere hudens egen produktion af hyaluronsyre i de dybere liggende hudlag og på den måde reducere rynkerne. Hyaluronsyre finder du blandt andet i rodfrugter og sojaprodukter.

Hyaluronsyre i ampullerne aktiverer kroppens egen produktion af stoffet.

 

Havtorn – et hav af gode ting

Havtorn har været anvendt i tusinder af år i den traditionelle kinesiske farmaceutiske verden. Havtorn bekæmper de frie radikaler, er med til at forhindre tidlig ældning af huden og bidrager desuden til en blød, glat hud og beskytter mod solskoldning.

Vi kan da også putte det lille bær over i kategorien superfoods, da det ud over at indeholde lige så meget C-vitamin som en appelsin også er fyldt med A-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer og ikke mindst omega-3, -6 og -9.

 

Havtorn – et lille bær med supermagt.

 

C- og E-vitamin – et powerpar

C-vitaminet har gavnlig virkning på utallige af kroppens processer, såsom vedligeholdelse og styrkelse af immunforsvaret. C-vitamin sammen med jern bidrager til dannelsen af kollagen, men kombinationen og samarbejdet mellem C-vitamin og E-vitamin er uvurderlig, når hudcellerne skal beskyttes mod de frie radikaler.

Efter C-vitaminet har gjort sit arbejde som antioxidant og tilintetgjort et frit radikal, mister det sin antioxidante effekt og bliver faktisk selv til et frit radikal. E-vitamin har dog evnen til at rette C-vitamin op igen, og det samme sker for E-vitaminet, når det har brug for et løft.

 

Vitaminet er på banen igen igen igen

 

Et lille shot til flot hud

Kosttilskud kan aldrig erstatte en sund og varieret kost, men det kan være svært at få tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler i dagligdagen. Skin Care Hyaluron Shot er en målrettet indsats til at sikre hudens fylde og dermed reducere linjer og rynker. Den lille ampul indeholder hyaluronsyre, C-vitamin og havtorn og er nem at indtage som en naturlig del af din skønhedsrutine, der meget vel kan skifte navn til sundhedsrutine. For de vitale stoffer er ikke kun synlige for hudens velvære, de gavner også alle andre celler i kroppen.

Skin Care Hyalyron Shots er små nemme ampuller i hverdagen.

 

One thought on “Drop anti-age-tankegangen

  • This product has become my go-to for combating the effects of pollution and environmental stressors. It’s like a protective shield for my skin. click here to discover the secret to resilient skin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *