Du kan også fodre den kronisk syge krop med de rette omega-3-fedtsyrer

Muslinger-01

 

Hver eneste celle, og derfor også hver eneste fascie, og hver eneste nervecelle har brug for masser af omega-3-fedtsyrer. Det har man vidst bl.a. på New Zealand i årtier, og ikke mindre end tyve studier ligger til grund for de påstande, du kan se nedenfor.

Af Marianne Palm

Til dig, der har svært ved at få luft, når du dyrker sport

Når du dyrker sport og synes, du har svært ved at trække vejret, skal du absolut gå til læge og få undersøgt, om du fejler andet end ”sarte slimhinder i luftvejene”. Du kan også gå til yoga og blive mere klar på at trække vejret korrekt. Når det er gjort, så prøv med tre små kapsler af Original Muslingeolie fra Novasel, som med både forskning og erfaringer gennem årtier fra den oprindelige befolkning, maorierne, på New Zealand har opdaget en overordentlig god effekt på kroniske luftvejsproblemer.

Muslingeolien virker på prostaglandinerne

Der findes gode og dårlige prostaglandiner for kroppen, og studier har vist, at muslingeolien kan hindre de dårlige prostaglandiner i at udvikle en inflammation, fx i vores led, muskler og luftveje. Får prostaglandinerne frit løb, vil der kunne opstå skader på muskler, led, bindevæv og fx lungevæv, men den helt særlige sammensætning af omega-3-fedtsyrer kan gøre en forskel.

Flere end 20 studier er gjort på Original Muslingeolie, og mange af studierne kan du finde på www.sund-forskning.dk eller på internationale sider, hvor produktet hedder Lyprinol.

Forskningen har vist resultater på

  • Inflammatorisk rygsøjlegigt (Morbus Becterew)
  • Gigt i knæ og hofteled (polyarthritis, gigt i fem led eller flere)
  • Kronisk slidgigt i knæ
  • Astma
  • Immunstyrkende i forhold til influenza
  • Leddegigt og slidgigt


Kronisk gigt i knæled er en folkesygdom

Lau et al. undersøgte virkningen af – og tolerancen over for – Original Muslingeolie i forhold til kronisk gigt i knæled i en randomiseret, placebokontrolleret dobbeltblindtest med 80 deltagere. Behandlingsperioden var på seks måneder. De perioder, hvor effektiviteten og tolerancen blev målt, var uge 0, 2, 4, 8, 12, 18 og 24. Smertestillende medicin med paracetamol blev tilladt som akut medicinering. Den kliniske evaluering blev foretaget som et indeks over ledsmerter på basis af patienternes og lægernes vurdering samt forskellige objektivt målbare inflammatoriske værdier i blodet. Doseringen var fire kapsler pr. dag i to måneder, derefter to kapsler pr. dag i fire måneder. En forbedring inden for næsten samtlige gigtparametre kunne måles i gruppen, der fik Original Muslingeolie. Dog var reduktionen i ledsmerter størst fra fjerde uge og fremefter.

Gigt i rygsøjlen

Grünwald et al. undersøgte effektiviteten af Original Muslingeolie i et 12-ugers forsøg med inflammatorisk rygsøjlegigt. 34 ud af de 50 patienter havde brug for medicinsk behandling før og under forsøget. Efter forsøget var 21 ud af de 34 patienter i stand til at reducere eller stoppe brugen af receptpligtig medicin. 13 personer havde slet ikke brug for yderligere behandling. Efter forsøget blev 38 pct. af patienterne vurderet til at være symptomfri, og antallet af dem, der oplevede voldsomme smerter, blev reduceret fra 60 pct. til 25 pct. Signifikante kliniske resultater blev opnået inden for samtlige undersøgte parametre.

Som med meget anden medicin bliver det opdaget ved et tilfælde.

I århundreder var den grønlæbede musling et skattet lægemiddel hos bl.a. maorierne, New Zealands oprindelige indbyggere, som brugte og bruger den mod gigtlidelser.

Maorier langs kysten havde ganske simpelt færre ledproblemer end dem, der boede længere inde i landet.

Tidligere høstede man muslingerne ved håndkraft, hvor de blev skåret af sten, som de groede på i vandkanten, men nu foregår dyrkningen i vandet omkring den nordlige spids af den sydlige ø Marlborough Sound.