Dyrk dit eget hvedegræs

 

En næringsbombe

Har du hørt om hvedegræs? Hvedegræs indeholder store mængder vitaminer, proteiner, mineraler, enzymer, antioxidanter, aminosyrer – ja, og dertil kommer store mængder klorofyl. Det store indhold af næringsstoffer har gjort hvedegræs til et populært kosttilskud og det fås både som pulver, i kapsler og som saft. Mange er efterhånden blevet helt afhængige af at få deres daglig ”shot” hvedegræssaft for et øget velvære og velbefindende.

 

Så enkelt er det

Har du mod på det, er det nemt at dyrke dit eget hvedegræs. Alt du behøver er hvedekerner og en beholder med jord – om sommeren kan du dyrke dit hvedegræs i haven. Hvedekernerne skylles og sættes evt. i blød 8-12 timer. Herefter sår du kernerne meget tæt og lægger et lille lag jord over. Der vandes godt. Dyrker du dit hvedegræs indendørs skal det stå lyst og lunt. Efter ca. 5 dage begynder dit hvedegræs at spire frem og efter ca. 12-14 dage kan du høste dit hvedegræs.

 

Det anbefales, at du bruger en hvedegræspresser til at presse dit hvedegræs. Hvedegræs indeholder store mængde fibre og det kan derfor være svært at presse i en almindelig saftpresser. Du skal regne med at bruge ca. 40 g afskåret hvedegræs til 2 cl hvedegræssaft. Du kan med fordel presse til flere dage, men så er det vigtigt, at du enten opbevarer hvedegræssaften i en lufttæt beholder eller fryser det ned.

 

Start med et startkit

Vil du gerne prøve at dyrke hvedegræs på den nemmeste måde, så er et hvedegræs-startkit en god løsning. Start-kittet indeholder alt, hvad du skal bruge for at dyrke dit eget hvedegræs. Hvedekerner, gromåtter og bakker til at sætte gromåtterne i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *