Effektiv hjælp mod spædbarnskolik

glag baby

 

Et tilskud af den naturligt forekommende mælkesyrebakterie, Lactobacillus reuteri, virker overraskende godt på kolik hos nyfødte. L. reuteri findes i det nye BioGaia kosttilskud fra Pharma Nord.

 

Spædbørn kommer betydeligt hurtigere over deres kolik, hvis de får tilskud af den naturligt forekommende mælkesyrebakterie Lactobacillus reuteri. Det viser en italiensk undersøgelse af 50 nyfødte, hvor babyerne blev tilfældigt inddelt i to grupper: en behandlingsgruppe som fik Lactobacillus reuteri, og en kontrolgrupe som fik virkningsløs behandling (placebo).

 

Effekt efter en uge

Efter blot en uges anvendelse af den naturlige bakterie græd børnene 74 procent mindre sammenlignet med børnene i kontrolgruppen. Her blev grædetiden blot reduceret med 40 procent. Da der var gået tre uger sammenlagt, var hele 84 procent af børnene i behandlings-gruppen kolik-fri sammenlignet med 43 procent i den anden gruppe. Undersøgelsen, som er dobbelt-blind og placebo-kontrolleret og derfor udført efter strengt videnskabelige principper, blev for nylig præsenteret ved en kongres i Istanbul, Tyrkiet.

 

Regulerer tarmfloraen

Spædbarnskolik er et af de mest almindeligt forekommende problemer i de første tre måneder af et barns liv og kan ramme op imod en trediedel (ca. 28%) af alle nyfødte. Symptomerne er utrøstelig gråd uden nogen umiddelbar forklaring. Forskerne bag undersøgelsen har en teori om, at tilskud af den specielle bakterie, som optræder naturligt i menneskets tarmsystem, justerer tarmfloraen i en gunstig retning, og at det er forklaringen på, at symptomerne aftager.

 

Kilde: ESPGHAN, 43rd Annual Meeting of the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition, Juni 2010 (Istanbul, Tyrkiet)

 

14. juni 2010

 

4 thoughts on “Effektiv hjælp mod spædbarnskolik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *