En (hellig) oliesymfoni

 

 

Hellige olier anvendes i mange religioner ved indvielsesceremonier af personer, fx en konge eller en præst. Ceremonien kaldes en salving. En decideret guddommelig salving kan det nok ikke betegnes som, når du står hjemme på badeværelset en råkold december morgen og smører ansigtet og kroppen ind i olie … eller kan det? … syv naturlige olier forenet i én skøn symfoni nærmer sig det guddommelige.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

Olier i forskellige afskygninger har været anvendt som et helbredende middel i tusinder af år. Oliers historier er da også fascinerede, og har du tid til at studere de forskellige olietyper, kommer du på en rejse gennem historien, religioner og verdensdele.

Presning af olier er en yderst kompliceret sag, og hvorvidt olie kan anvendes kosmetisk eller som spiseolie, er et kapitel for sig. De fleste vegetabilske olier indeholder både vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, og det er grunden til, at olierne er yderst populære til kosmetisk brug.

 

Symfonien af essentielle fedtsyrer

Det er ren symfoni, når olierne fra morgenfrue, argan, jojoba, borago, granatæble og abrikos forenes i én ren ansigts- og kropsolie fra Mellisa. Den populære arganolie er rig på E-vitamin og har, ligesom granatæbleolie, et højt indhold af antioxidanter, som, ud over at have en beskyttende effekt, også stimulerer hudens naturlige cellefornyelsesproces og giver en intensiv plejende effekt. A-vitamin, som findes i abrikosolien, er væsentlig for væksten og vedligeholdelsen af overhuden og har effekt på fx akne, solskadet hud, rynker og pigmentskjolder.

Olierne har hver deres forcer og individuelle kvaliteter, og sammen har de nærende, genopbyggende og beskyttende egenskaber.

 

Fra strækmærker til forkælelse af kæresten

Brug olien til alt – intet mindre! Brug den til at forebygge strækmærker og arvæv, som kur til håret eller til behandling af tør, rød, sart og irriteret hud. Du kan også bruge olien til at forkæle kæresten med en lækker luksusmassage. Hvem ved, måske det betaler sig …

Tip! Ansigts- og kropsolien er uparfumeret – tilsæt æterisk olie, og du slipper for at bruge parfume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *