Er du plaget af høfeber?

hofeber-1
 
 
Hvert år gør pollen livet surt for de mange danskere, som lider af høfeber. Måske er du en af dem. Der findes naturlige måder at komme problemet til livs på, som ikke kræver medicin.
 
 
Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning -april/maj 2016
 
 
Tilstoppet næse, vejrtrækningsbesvær og øjne der løber i vand. Der er mange ubehagelige symptomer, som pollen fra blomster, buske og træer fører med sig, og som giver voldsomme gener hos dem med høfeber o g nældefeber. Mange tyr til antihistaminpræparater for at kunne holde hverdagen ud, og det giver mening, eftersom det netop er histamin fra pollen, der giver de allergiske reaktioner. Men antihistaminer kan virke sløvende, og det er ikke alle, der bryder sig om det.
 
 
Pycnogenol-ekstrakt virker

En anden mulighed, som flere og flere får øjnene op for, er den populære Pycnogenol-ekstrakt (Bio-Pycnogenol), som er udvundet af bark fra fransk strandfyr (Pinus maritima), en unik træsort fra det sydvestlige Frankrig. Pycnogenol indeholder nogle biologisk aktive stoffer (procyanidiner), som hæmmer histaminfrigivelsen i kroppen. Histaminet frigives af såkaldte mastceller i kroppen. På den måde forebygger man den allergireaktion, som histamin er skyld i.

 
Der er andre fordele ved at anvende Pycnogenol-ekstrakt. For eksempel kan det nævnes, at Pycnogenol:
 
  • har en antiinflammatorisk effekt i huden og hjælper med at beskytte huden mod uv-stråling fra solen. Det kan på ingen måde modsvare virkningen af solfaktorcreme, men bidrager dog til den beskyttende virkning
  • har en stabiliserende effekt på de to proteiner collagen og elastin, som har betydning for hudens elasticitet og styrke. Pycnogenol anvendes af mange kvinder til at holde huden glat og stram
  • er med til at forebygge dyb venetrombose (DVT), som er blodpropper i de dybtliggende vener i benene. Risikoen for DVT er især øget i forbindelse med langdistanceflyvning, hvor man sidder ned mange timer ad gangen, så cirkulationen i benene er nedsat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *