Et ømt problem – når huden udsættes for friktion under sport

shutterstock_143473051

 

Hvis du er en meget aktiv sportsudøver, så har du helt sikkert stiftet bekendtskab med rød, øm og åben hud et eller flere steder på kroppen, der hurtigt kan udvikle sig til en aldeles smertefuld affære. Årsagen er, at huden udsættes for friktion i kombination med fugt. Når vi sveder udskilles der en smule salt på huden, hvis huden samtidig er udsat for friktion ved hud mod hud, eller hud mod tøj, kan det i længden komme til at føles som om huden bliver gnedet med sandpapir.

Du kender sikkert godt den fornemmelse, at alt virker perfekt. Benene synes at kunne løbe i det uendelige, vejrtrækningen er optimal, og pludselig begynder det at gøre ondt på indersiden af lårene, og inden længe er du havnet i et rent smertehelvede. Det kan skyldes at lårene under løbet er blevet udsat for en længevarende let friktion. Hvis du for eksempel løber i shorts der er for korte, så er der en risiko for at lårene hele tiden gnider mod hinanden, og hvis det sker over længere tid, så kommer problemet først med rød hud, dernæst åben hud.

Uanset hvilken sport du er udøver af, så er huden meget ofte udsat for risiko for friktion. Fødder, brystvorter, armhuler, bagdel, inderlår og lyske er blot nogle af de steder på kroppen, hvor man kan udvikle smertefulde slidmærker, hvis ikke man tænker sig om. Det er dog heldigvis muligt at gøre forberedelserne ordentligt hjemmefra, så risikoen for slitageskader nedsættes markant.

Alt efter hvilken sport du dyrker, vil der selvfølgelig være forskel på, hvor på kroppen du vil stifte bekendtskab med slitagen. Så inden du begiver dig ud på længere strækninger på cykel eller ved løb eller hvad du nu dyrker, så kan det godt betale sig at gøre nogle forberedelser.

 

Det kan du gøre!

  1. Sørg for den rette beklædning. Vær opmærksom på, om du er beskyttet mod risiko for friktion. Hvis det ikke er muligt at beskytte sig mod friktion alene med påklædningen, kan det godt betale sig at bruge en barriere creme.
  2. Forebyg med Active Derm Creme

 

Active Derm Creme er netop specielt udviklet til at modvirke rød og irriteret hud, der er opstået ved friktion. Cremen har en unik oliesammensætning, der giver en beskyttende hinde, der holder fugten borte fra huden og derved mindsker irritation. Cremen virker både forebyggende og lindrende på hud der er skadet. Cremen er selvfølgelig uden parfume og parabener.

 

Det siger sportsudøvere om Active Derm Creme – Team Rynkeby

“Når enden er god – er alting godt, tak fordi vi fik lov at teste jeres produkt i turen til Paris 2015. Kan for egen regning sige at produktet hjalp mig på turen – nul huller”.

 

“Virker fantastisk til restitution. Kører på Team Rynkeby Østjylland og kører i al slags vejr og i mange timer ad gangen. Det virker”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *