Få 10 gange bedre effekt af dit chrom-præparat

Chromgær

 

Pressemeddelelse, Pharma Nord

 

Få 10 gange bedre effekt af dit chrom-præparat

Hidtil har forbrugere måttet købe chrom-præparater, der indeholdt syntetisk fremstillede chromformer som chrom picolinat og chrom-klorid, og som har dårlig optagelighed og tilsvarende ringe virkning. Nu har EUs fødevare-autoritet EFSA imidlertid godkendt en helt ny type organisk chrom, som hedder ChromoPrecise og ifølge EFSAs ekspertpanel optages op til 10 gange lettere i kroppen end tidligere chrom-varianter.

Hemmeligheden består i at indbygge chrom i en gærstruktur, så den får nogle enestående egenskaber. Herved forenes chrom med en række aminosyrer, som tilsammen danner det naturligt forekommende molekyle chromodulin, som hjælper med at sluse sukker ind i kroppens celler. Chromodulin danner makkerpar med insulin og virker ved at ”låse” cellen op indefra, så sukkeret let kan trænge ind i cellerne.

Når denne mekanisme fungerer korrekt, holdes blodsukkeret stabilt, og det har stor betydning for blandt andet vægttab, da det netop er ustabilt blodsukker, som er årsag til trangen til søde sager.

 

ChromoPrecise har sin egen godkendelse

Der findes forskellige slags chromgær på de europæiske markeder. ChromoPrecise er dog den eneste chromgær, som EFSA (EUs autoritet for fødevaresikkerhed) har godkendt på baggrund af en meget omfattende sikkerhedsdokumentation, der blandt andet sikrer op til 10 gange så høj optagelighed som andre chromformer (chrom picolinat eller chromklorid) samt et uhyre lavt indhold af uorganiske chromforbindelser. ChromoPrecise er med andre ord den eneste chromgær, som EFSA specifikt har godkendt på baggrund af disse omfattende krav til sikkerhed og kvalitet.

Som forbruger er det vigtigt at vide, at der findes flere chromgær-varianter, men det er kun ChromoPrecise, som kan dokumentere den gode optagelighed samt den høje kvalitet og sikkerhed. Derfor er det ikke nok, at et chrom-præparat deklarer, at det indeholder chromgær. Der skal specifikt stå, at det er ChromoPrecise, hvis man går efter den bedst dokumenterede chromgær.

ChromoPrecise er blandt andet velegnet til at vedligeholde stabilt blodsukker, som igen er vigtigt i kampen mod overvægt. Når blodsukkeret ikke er stabilt, kan det afføde trang til søde sager.

 

Har du problemer med dit blodsukker?

Hvis du har problemer med ustabilt blodsukker, er der godt nyt til dig. ChromoPrecise er en helt ny og virksom organisk chromgær, som er godkendt til vedligeholdelse af stabilt blodsukker. Dette har betydning for folk, som ønsker at komme ned i vægt, da ustabilt blodsukker kan øge trangen til søde sager.

Bag godkendelsen står EFSA (European Food Safety Authority), EUs autoritet for fødevaresikkerhed, og man har udstedt godkendelsen af ChromoPrecise på baggrund af yderst omfattende og detaljeret dokumentation, som viser, at netop denne chromgær har op til 10 gange bedre optagelighed end eksisterende chrom-varianter på markedet. Samtidig er ChromoPrecise en langt mere sikker chromkilde at anvende.

ChromoPrecise er en milepæl indenfor kosttilskud. Der ligger mere end 10 års dansk forskning bag udviklingen af præparatet, og resultatet er en chromgær med helt unikke egenskaber. Tidligere har forbrugere været henvist til chrom-præparater med meget dårlig optagelighed (syntetiske former som chrom picolinat og chromklorid). EU-godkendelsen af ChromoPrecise indebærer imidlertid, at man kan købe en organisk chromgær, som ikke alene har op til 10 gange bedre optagelighed end de øvrige chrom-varienter, men som samtidig har markant bedre sikkerhedsdata.

 

Lutter fordele ved ny chromgær

Den blodsukker-regulerende virkning af chrom, som også EU har anerkendt, er meget afhængig af, hvilken chrom-type tabletten indeholder. Indtil for nylig har det kun været muligt at købe syntetiske chrom-varianter som eksempelvis chrom picolinat eller chromklorid, men med godkendelsen af den nye, organiske chromgær, ChromoPrecise, er vejen banet for helt nye fordele. Denne nye chromgær optages nemlig op til 10 gange bedre end de andre chromtyper.

ChromoPrecise indeholder chrom indbygget i en gærstruktur, hvor chrom-indholdet er bundet til en række aminosyrer, der tilsammen danner det naturligt forekommende molekyle chromodulin. Dette molekyle sørger sammen med insulin for effektivt at sluse sukker fra blodet ind i cellerne. Dette har stor betydning for vedligeholdelsen af et stabilt blodsukkerniveau, som igen er et nyttigt redskab i kampen mod overvægt. Hvis blodsukkeret er ustabilt, kan der let opstå trang til sødt, hvilket gør det vanskeligt at holde kuren.

EUs autoritet for fødevaresikkerhed, EFSA (European Food Safety Authority), har godkendt ChromoPrecise på baggrund af udtømmende dokumentation af chromgærens gode optagelighed samt den høje kvalitet og sikkerhed. Kun denne ene chromgær kan påberåbe sig netop de egenskaber.

 

3 thoughts on “Få 10 gange bedre effekt af dit chrom-præparat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *