Sådan holder du dit blodsukker stabilt hele dagen

blodsukker

 

Pressemeddelelse, Pharma Nord

 

En speciel dansk fremstillet organisk chromgær har fået EU’s blå stempel for at kunne bidrage til stabilt blodsukker. Lige præcis dette kan have betydning for folk, som forsøger at lægge kosten om i håbet om at komme ned i vægt.

Blodsukkeret har stor betydning for dine spisevaner, og ustabilt blodsukker kan ofte gøre det meget svært at holde en sund diæt. Men med et helt nyt produkt, som netop er blevet godkendt af EFSA (European Food Safety Authority), er der måske hjælp at hente. Det viser sig nemlig, at hvis man indtager det dansk-fremstillede præparat ChromoPrecise, kan det bidrage til et mere stabilt blodsukker.

 

Unik godkendelse

Bag godkendelsen af chromgærens blodsukker-regulerende virkning står EFSA, som er EUs officielle ”vagthund”, der overvåger fødevarer og kosttilskud og sørger for, at producenter ikke går over stregen med deres anprisninger af positive egenskaber knyttet til for eksempel næringsstoffer.

 

Optages op til 10 gange bedre

Chrom har i mange år været tilgængeligt i tabletform som kosttilskud, men ChromoPrecise er den første og foreløbig eneste naturlige chromgær, som kan påberåbe sig evnen til at kunne bidrage til vedligeholdelse af blodsukkerbalancen. Styrken ved ChromoPrecise er produktets høje og dokumenterede optagelighed. Ifølge EFSA optages ChromoPrecise op til 10 gange bedre i kroppen end eksempelvis syntetisk fremstillede chromtyper som chrom picolinat og chrom klorid.

 

GTF-chrom

ChromoPrecise indeholder den velkendte GTF-chrom (Glucose Tolerance Faktor), som i chromgær er bundet til nogle aminosyrer og danner det naturligt forekommende kompleks chromodulin. I kroppen samarbejder chromodulin med insulin og hjælper med at sluse glucose ind i cellerne, hvor glucosen bliver omdannet til energi.

Forudsætningen for en nogenlunde stabil og ensartet blodsukkerkurve uden udsving til den ene eller anden side er, at blodets glucose effektivt kan indsluses i cellerne, så glucose-tilførsel og glucose-udslusning forløber jævnt. Her kan chromgær være med til at normalisere processen.

 

Hvad er blodsukker?

Ved blodsukker forstår man blodets indhold af glucose (druesukker). Mængden af sukker i blodet bør ideelt set være forholdsvis konstant, men det stiger kortvarigt efter måltider. Omvendt føler man sig sulten, når blodsukkeret falder. En rask person skal normalt have et fastende blodsukker på under 7 mmol/l.

 

Samarbejder med insulin

Når vi har indtaget føde, danner kroppen insulin, som er et hormon, der hjælper med at sluse glucose fra blodet ind i cellerne. Chrom samarbejder med insulin om denne opgave, og derfor er det vigtigt at få nok chrom fra kosten eller med hjælp fra chromtabletter.

 

Check dit blodsukker

Normalt blodsukker har betydning for vores helbred og velbefindende, og derfor er et vigtigt at sørge for, at blodsukkeret er så stabilt som muligt. Man kan få checket sit blodsukker hos lægen, men det er også muligt at måle det selv ved hjælp af et blodsukkerapparat.

Dit blodsukker er også påvirket af ting som blandt andet:

  • Dit valg af fødevarer
  • Dit indtag af slik, sodavand, chips m.v.
  • Sport og fysisk aktivitet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *