Fibre fjerner farligt mavefedt

mavefedt

 

Endelig en nem måde at reducere en alt for stor mave: For hver 10 gram opløselige fibre, som du indtager om dagen, mister du 3,7% mavefedt over en periode på fem år, viser ny undersøgelse. Hvis man dyrker moderat motion kan man fordoble tabet af organfedt.

 

Det nye i denne undersøgelse er ikke at et øget fiberindtag kan modvirke overvægt, men derimod at forskerne denne gang har kikket på forholdet mellem fiberindtagelse og specifikke fedtdepoter.

Det er ikke lige risikabelt at have for meget fedt på kroppen. Det kommer i høj grad an på, hvor på kroppen fedtet sidder. Det fedt der omgiver de indre organer hedder visceralt fedt. Længerevarende undersøgelser tyder på en sammenhæng mellem niveauet at visceralt fedt og risikoen for blodsukkerlidelser i form af nedsat glukosetolerance og type-2-diabetes samt forhøjet blodtryk og fedtlever. Derimod er underhudsfedt ikke sundhedsskadeligt.

Indtagelse af opløselige fibre påvirkede ikke niveauet af underhudsfedt, men hvis man også motionerer moderat, kan man i samme tidsrum opnå en nedsættelse på 7,4% af visceralt fedt og 3,6% af underhudsfedt sammenlignet med de, der ikke motionerer.

Rygning synes ikke at øge mængden af  visceralt fedt, men derimod af underhudsfedt.

 

Referencer: 

Hairston KG, et al. Lifestyle Factors and 5-Year Abdominal Fat Accumulation in a Minority Cohort: The IRAS Family Study. Obesity (Silver Spring). 2011. [Epub ahead of print]

 

For meget organfedt?
I undersøgelsen blev mængden af mavefedt nøjagtigt målt ved hjælp af CT-scanning. En nem måde til selv at finde ud af, om man har unødvendigt visceralt fedt er at måle sit taljemål. Hvis taljemålet er 88 cm eller derover (for kvinder), eller 102 cm eller derover (for mænd) er der med stor sandsynlighed for meget visceralt fedt og deraf en øget risiko for følgesygdom.

 

Om Bio-Fiber
Pharma Nords Bio-fiber består af opløselige og uopløselige fibre fra sukkerroer og æbler. Hver tablet vejer 0,7 g. Et dagligt tilskud af Bio-Fiber gør det nemmere at nå op på det ønskede fiberniveau i kosten.

 

4 thoughts on “Fibre fjerner farligt mavefedt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *