Vær god mod dit immunsystem her i vinteren

shutterstock_86288533

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// i december 2015

 

Af Ansofi Amalieh Larsen, Marianne Palm og Julie-Charlotte Plovst

 

Tag Kan Jang, hvis du ikke bare hører til de heldige
Du hører nok til en af de absolut heldige, hvis ikke du får tilsnuset dig en forkølelse i løbet af vinteren og starten på foråret. Men det er ikke helt umuligt at gardere sig. Naturlægemidlet Kan Jang er baseret på ekstrakter af urterne Andrographis paniculata og russisk rod, der begge er kendte for deres immunregulerende og styrkende effekt. Kan Jang er dokumenteret sikker og effektiv ved forkølelse og andre infektioner i de øvre luftveje og kan også anvendes mod bihulebetændelse og influenza. Midlet bør tages, så snart symptomerne viser sig.

 

Et humørgivende løft
Hvis du har ligget syg eller blot er i energimangel i de mørke vintermåneder, kan Arctic Root give dig et boost, så du kommer ovenpå igen. Rosenrod stimulerer produktionen af neurotransmitterne serotonin og dopamin, som giver hjernen et humørgivende løft. Desuden er rosenrod immunstyrkende, vitaliserende, adaptogen og stresshæmmende. Planten modvirker desuden træthed og øger kroppens modstandskraft.

 

Brug Bio-Strath i stedet for vaccination
Er Bio-Strath bedre end en influenzavaccine? I en undersøgelse med 232 testpersoner, som blev opdelt i fire grupper, så man, at Bio-Strath-grupperne (en gruppe på flydende Bio-Strath, en gruppe på tabletter) kom lettere og hurtigere igennem en influenza end både gruppen, der havde fået influenzavaccine og kontrolgruppen, som ingen hjælp fik.

 

Selentilskud øger ikke risikoen for diabetes
For nogle år siden var der påstande fremme om, at selentilskud øgede risikoen for diabetes. Det
har imidlertid ikke noget på sig, viser dugfriske forskningsresultater fra England. Her har en gruppe forskere målt indholdet af proteinet adiponektin hos gravide, der fik selentilskud. Adiponektin er markør for insulinresistens og derfor relevant i forbindelse med diabetes. Der blev ikke observeret nogen ændring hos de selenbehandlede kvinder sammenlignet med dem, der fik placebo. Kilde: British Journal of Nutrition, 2015 Okt. 20:1-7

 

Du kan præstere mere på D-vitamin
En skotsk undersøgelse har vist, at tilskud af D-vitamin forbedrer den fysiske udholdenhed, samtidig med at vitaminet sænker blodtrykket og også sænker indholdet af stresshormonet kortisol i urinen. Forskningen er netop præsenteret ved den årlige kongres for Society for Endocrinology. Flere og flere indtager D-vitamin, da de senere års forskning har vist, hvor vigtigt stoffet er for stort set alle kropsfunktioner lige fra immunforsvar til muskelfunktion. D-vitamin er fedtopløseligt, og det er årsagen til, at præparatet D-Pearls indeholder D-vitamin i en vegetabilsk olieblanding. D-Pearls er testet af forskere fra Universitetet i Oslo og har vist sig at have særdeles god optagelighed.

 

12 gode syreresistente venner
Mælkesyrebakterier holder din tarmflora sund og rask og giver ikke plads til de sygdomsfremkaldende bakterier. Brottrunk indeholder 12 gode, syreresistente mælkebakterier og er lavet på økologisk brød og vand. Når de er syreresistente, betyder det, at de kan modstå mavesyre og galde og derfor nå frem til tyktarmen, hvor de skal have deres virkning. Mælkesyrebakterierne medvirker til at opretholde en naturlig tarmflora, hvilket har indflydelse på vores immunsystem.

 

Aloe Vera er vigtigt til dit immunforsvar og den sviende mavesæk
De fleste kender Aloe Vera som rigtig god hjælp til huden, men de færreste ved, at Aloe Vera også bidrager til kroppens immunforsvar, da det styrker vores slimhinder og holder vores mave-tarmsystem normaltfungerende, hvis vi fx har for meget mavesyre. I vintermånederne, og især i julen, har nogle af os tendens til at hyggespise en smule konfekt, et par pebernødder, og måske ryger der også lidt af farmors julesmåkager ned i løbet af eftermiddagen eller aftenen, og det kan skyldes et ustabilt blodsukker. Men der er råd for den slags julesymptomer, da Aloe Vera bidrager til insulinomsætningen i kroppen og dermed regulerer blodsukkerniveauet. Det er især indholdet af det aktive stof Acemannan, der kan afhjælpe generne, og det er bestemt ikke alle produkter, der kan fremvise et højt indhold af disse aktive stoffer. Avivir Aloe Vera kapsler kan.

 

Studier i søvnrytmer og depression
Den canadiske psykiater og læge Craig Hudson fra Toronto University, som i årevis har studeret tryptofan og søvnrytmer, har i et forsøg med lysterapi med apparatet YumaLite og vinterdepression set opløftende resultater. Tredive forsøgspersoner med diagnosticeret vinterdepression blev rekrutteret og randomiseret til to behandlingsgrupper. Gruppe A modtog en times lysbehandling hver morgen i fire uger. Gruppe B modtog fem minutters lysterapi i de to første uger og en time om dagen de resterende to uger. YumaLite lysbehandlingen er særligt fremstillet til at behandle vinterdepression. Kombiner med Zen Bev til natten, og du påvirker dine signalstoffer bedst muligt både dag og nat.

 

Er du træt, fordi du mangler jern?
Vi er gået ind i en mørk og grå tid, og det er for mange lig med træthed, bleghed og for nogle irritabilitet. Hvis du kan genkende disse træk, er du muligvis i mangel på jern. Jerner en del af de røde blodlegemers hæmoglobin, som forsyner kroppens celler og væv med ilt, hvilket gør stoffet vigtigt for energiomsætningen i kroppen – og ja, for indlæring! En varieret kost indeholder jern, men hvis du ikke får nok, kan et jerntilskud bidrage til et friskere, gladere dig. Vælg Amino Jern som er letoptageligt og virker uden at give forstoppelse og andre gener, som kan opstå ved et ikke særligt letoptageligt mineraltilskud.

 

Et immunsystem i bund
Er dit immunforsvar af en eller flere årsager skudt i bund, og har du lidt kradsen i hals og løbenæse, er det måske symptomer på den virus, der florerer på arbejdspladsen eller i dit barns institution. Immiflex kan anvendes til alle immunbelastninger, fordi indholdet af Betaglukan 1-3/1-6 stimulerer immunsystemet til at reagere på både bakterier, virus og svampe. De fleste tænker på Immiflex til vinterens plager, men Immiflex er lige så vigtigt resten af året, hvis man døjer med akutte eller kroniske infektioner.

 

Energi med nyt B-vitaminprodukt, Omni B-active
Biosym har netop lanceret et nyt B-vitaminprodukt, som ikke kun aktiverer og normaliserer fordøjelsen, men også kan sørge for meget mere stabil energi hele året rundt, men især om vinteren, hvor vi måske ikke helt får så meget frugt og grøntsager som om sommeren. Biosym har valgt de såkaldte aktiverede former for B-vitaminer, der skulle sikre en bedre optagelighed og bedre hjælp til at nedbryde fedtstoffer, proteiner og kulhydrater korrekt. Sammen med fosforlipiderne, som der også er blevet plads til, vil der alt i alt være en større chance for, at du får den allerbedste hjælp fra de små komplekse B-vitaminer.

 

Husk dine vitaminer og mineraler
Det er ideelt at indtage et multivitamin- og mineralkosttilskud, hvorfra du kan supplere med specifikke kosttilskud alt efter dine mangeltilstande. Biosym har netop optimeret deres Omnimin Pure, idet produktet nu indeholder fosfolipider, biologisk aktiverede former af folsyre og B12-vitamin, som sikrer en effektiv udnyttelse. Der er foretaget en mindre justering af A-vitamin, der nu indeholder 800 μg vitamin A (før 1.000 μg) – det er gode nyheder til gravide. Derudover er der nu 50 mg vitamin E i (før 100 mg) pr. 2 tabletter, som skyldes en optimeret biotilgængelighed og indholdet af fosfolipider forbedrer optageligheden af de fedtopløselige vitaminer, som fx vitamin E. Kilden til calcium er ændret, da det organiskbundet og algebaserede calcium nu indgår sammen med calcium fra dolomit. Optimal sammensætning med i alt 28 vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre næringsstoffer. Sådan.

 

Infektioners fjende, C-vitamin
C-vitamin kaldes også for ascorbinsyre og L-ascorbinsyre, og de største mængder C-vitamin findes i immunforsvarets hvide blodlegemer, bugspytkirtlen, testiklerne og æggestokkene. I infektionernes tid kan du hjælpe dit immunforsvar ved at spise tre gram C-vitamin om dagen i nogle måneder. Ellers vil en almindelig god, men lidt højere end normalt anbefalet dosering være et gram om dagen. C-vitamin er vandopløseligt, og da det ikke kan lagres i kroppen, er vi nødt til at indtage vitaminet regelmæssigt. Hvis du ønsker et kraftigt C-vitaminprodukt, er OmniC fra Biosym et godt valg. En enkelt tablet indeholder 500 mg C-vitamin (ascorbinsyre), 120 mg calcium (calciumcarbonat) og 70 mg magnesium (magnesiumhydroxi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *