Forlæng hudens ungdom med frugtstamceller

Frugtstamceller
 
 
Stamceller er det helt store buzz-word inden for hudpleje og kosmetik. Læs med og bliv klogere på den nyeste forskning inden for færre rynker og fastere hud.
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – vinter 2015
 
 
At tage kampen op mod slapt bindevæv i huden og kæmpe for glatheden er der ikke noget nyt i. Det har (især) den kvindelige del af menneskeheden gjort i tusinder af år. Det nye er bio-mimik, hvor man med moderne teknologi efterligner hudens egne funktionsmekanismer og således skaber den mest naturlige og effektive form for hudfornyelse, man kan forestille sig. Ved at tilføre huden stamceller fra citrusfrugter stimuleres vores hudceller, og alle de negative aspekter af hudældning og nedbrydningsprocesser formindskes.
 
 
Anti-aging med stamcelle ekstrakt fra citrusfrugter
Logikken er enkel nok. Frugter har helt naturligt indbygget modstandsdygtighed i deres DNA over for stressfaktorer som vind, vejr og radioaktive stråler. Forsvarsmekanismen i citrus-stamceller overfor oxidativ stress benævnes CitSAP. Det er et protein, som beskytter mod høje niveauer af frie radikaler. Dernæst benytter man sig af, at stamceller generelt udmærker sig ved at have betydelige regenerative potentialer såsom reparation, udvikling af celler og væv og forlængelse af levetid. Og det er ord, vi rigtig gerne vil kunne sige om vores hud.
 
Laboratorie-test og test på frivillige med citrusstamcelle-ekstrakt har vist signifikante resultater. Efter 56 dage fremstod huden 12 år yngre.
 
 
Frugt-stamceller stimulerer hudens celler
De cellulære ingredienser i frugt-stamceller indeholder høje koncentrationer af enzymer, aminosyrer, lipider, peptider og vitaminer. Sagt med et ord: byggesten, som er vigtige for huden. Stamcellerne danner en effektiv beskyttelsesbarriere takket være stimulering af hudens vigtigste celler, fibroblasterne og keratinocytterne. Fibroblaster og keratinocytter er ansvarlige for hudens struktur, elasticitet og glathed. Med andre ord hudens evne til foryngelse og vedligeholdelse.
 
 
Karakteristika ved stamceller
Celler er kroppens byggesten, og alt fra hjernen til knogler og muskler består af celler. En lille del af kroppens celler er stamceller. Stamcellerne er “universalceller” og deres rolle er at erstatte andre celler, der går i stykker. Stamceller er medvirkende til, at vores hud heler, når vi har skåret os, og at vores knogler vokser sammen igen, når de er brækket. Den nye viden om stamceller er yderst interessant, fordi det giver mulighed for at revitalisere og skabe flere funktionsduelige hudceller vha. frugt-stamceller. Bevarelsen af en sund og velfungerende hud optimeres af stamcellerne, der har til funktion at skabe nye celler. Huden stimuleres og forsynes med flere og bedre fibroblaster og keratinocytter.
 
 • Stamceller kan kopiere og reproducere sig selv
 • Stamceller kan blive til forskellige celletyper fx hudceller
 • Stamceller kan “sove” og herefter vækkes op, så de producerer nye celler og væv
 
 
Hudens celledød og aldring
Med alderen sløves mange biologiske processer herunder hudens evne til cellefornyelse. Fibroblasternes evne til at formere sig mindskes, og de taber noget af deres funktionalitet, hvilket går ud over afgørende forhold for hudens struktur, spændstighed og glathed. Forenklet sagt er kollagen ansvarlig for fasthed og struktur samt bindeled mellem de forskellige dele af hudens komposition. Elastin bliver indenfor kosmetologien ofte kaldt “ungdomsproteinet”.
 
Elastin påvirker også opbygning og struktur, men som navnet også fortæller, så er elastinet meget vigtig for hudens elasticitet. Hudens evne til at vedligeholde elastin-niveauet bliver især forringet med alderen, ligesom der opstår en øgning af metallo-proteinaser og cytokiner, som står for nedbrydning.
 
 
Resultater af laboratorietest
Studier med citrus-stamcelleekstrakt har vist dosis-afhængig effekt på fibroblaster. Gamle og unge fibroblast-celler blev udsat for henholdsvis 0,03 %, 0,1 % og 0,3 % frugt-stamcelleekstrakt og målt efter 72 timer. Fibroblasterne øgede deres evne til profilering, jo mere frugt-stamcelleekstrakt de blev udsat for. Ligeledes har man målt effekten på keratinocytter. Her så man størst forbedring af hudens struktur og organisering ved 0,3 % dosis.
 
 
Test på frivillige
20 kvinder i alderen 41-55 år smurte 2 gange dagligt sig med 3 % frugtstam-celleekstrakt eller placebo i 56 dage. Resultatet blev vurderet i mikroskop af en hud-ekspert, som kiggede på fasthed, glathed, glød, rynker og afskalning. Testpersonerne blev vurderet til at have færre og mindre rynker med mere glat og silkeagtig hud. Man vurderede ligeledes elasticiteten med et cutometer, som er standard-udstyret, når elasticitet skal måles. Her fandt man en øgning af elasticiteten på hele 52,7 %, og 75 % af de frivillige følte selv en forbedring. Endelig målte man på det, man kalder biologisk elasticitet. Efter 56 dage fremstod huden 12 år yngre på dem, der brugte frugtstam-celleekstraktet.
 
 
Konklusion
Forsøgene beviser, at citrus-stamcelleekstrakt stimulerer til fornyelsen af hudens stamceller og øvrige celler, hvilket fører til en revitalisering af huden via en øget celledeling, DNA-reparation og -produktion og en forbedret kollagen- og elastinproduktion fra fibroblasterne og keratinocytterne. Det særlige citrus-stamcelleekstrakt øger hudens evne til at forbedre strukturen og øger tæthed af dermis struktur. En struktureret dermis kan oversættes til en glat og fast hud. Huden får et bedre udseende, der bliver færre rynker, og overordnet ser huden yngre ud.
 
Citrus-stamceller fremmer vitalitet og udholdenhed i hudens stamceller og regenererer
 
 
Dermis, også kaldet læderhuden, består af tre komponenter
 • Kollagen 90 %
 • Elastin 5 %
 • Amorf grundsubstans 5 %
 
Den økologisk banebrydende hudplejeserie, Green Door fra NaturFarm, er udviklet af stamceller fra citrus, der går ind og gendanner det fine cellenet, der  gør huden spændstig , glat og ungdommelig. Naturfarm benytter udelukkende ikke-genmodificerede stamceller, som kommer fra et bæredygtigt og økologisk materiale.

One thought on “Forlæng hudens ungdom med frugtstamceller

 • Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever been blogging for?
  you made running a blog glance easy. The full glance of
  your site is wonderful, as neatly as the content material!
  You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *