Fyld nødhjælpskassen med aloe vera

Nødhjælpskasse

 

Vi har hørt om aloe vera-plantens lindrende egenskaber i årevis, og alligevel glemmer mange af os at have den i vores førstehjælpskasse.

Af Marianne Palm

Vi ved det godt: Den køler, beroliger og mindsker rødme og hævelse, den fine gel reparerer og genopbygger beskadiget, sprukken og irriteret hud.

Den må meget gerne smøres på igen og igen, men allerbedst: Gør det med det samme, når du har brændt fingeren på stegepanden eller er faldet i søvn i den brændende sol.

Aloe vera standser udviklingen i rødme og hævelse og virker allerbedst, hvis den påføres, straks skaden er sket, også selv om du endnu ikke kan se, hvad det udvikler sig til.

Pas selvfølgelig på dig selv, og måske opdager du først et svagt rødligt skær, som egentlig ikke ser ud af noget særligt. Men ofte udvikler irritationen sig, og det kan du måske undgå ved at være på forkant … Derfor: Du ved som regel, hvor du har gemt plasteret til børnenes knæ. Læg din Aloe Vera Spray eller -Gel på samme plads …

Insektbid

Her kan du komme Aloe Vera Gel Spray på med det samme og mindske udviklingen i hævelse og irritation. Er du allergisk over for insektbid, skal du selvfølgelig søge læge.

Småskrammer, hudafskrabninger og andre små, men smertefulde irritationer

Her kan du rense såret med din Aloe Vera Gel Spray og måske undgå grimme ar. Huden heler hurtigere op, når de immunmodulerende egenskaber fra planten får lov til at gøre deres arbejde.

Røde haler og sprukne brystvorter

Er du nybagt mor, vil du være superglad for at have Aloe Vera Gel i pusletasken. Den hjælper med at reparere røde haler og holde huden stærk og hel. Det samme gælder brystvorterne, hvor du kan komme aloe vera på efter amning, så risikoen for sprækker og smerter mindskes. Du kan også bruge ren gel til at komme på gummerne, når den lille får nye tænder.

Sprukne læber og mundvige

Smør jævnligt med Aloe Vera Gel for at mindske rødme, irritation. Har du det meget ofte, kan det være tegn på B-vitamin-mangel, så tag en kur, og få samtidig hjælp med aloe.

Revner på hænder, fødder, albuer og fingre

Smør jævnligt med Aloe Vera Gel. Her kan det være godt at bruge en creme eller lotion med højt indhold af god kvalitet aloe vera. Er der meget tør og sprukken hud, kan du med fordel anvende Avivir Aloe Vera Creme Xtreme.

Barbering

Kommer du gelen på straks efter barbering, mindsker du irritation og svie, samtidig med at du modvirker risikoen for barberknopper. Hvis du bruger barberskum med højt indhold af aloe vera, støttes huden allerede under barberingen.

Aloe vera og sol

Som de fleste ved, er aloe en af de bedste planter til at berolige og genopbygge huden efter solskoldning, det gælder også, når en soleksem skal falde til ro. Avivir-serien indeholder bl.a. en sollotion, du kan smøre dig med, inden du går i solen, og som også beskytter mod knopper og irritationer i huden, når solens ellers glade stråler lander på din krop. Sørg i øvrigt for masser af gode fedtsyrer fra fisk, alger, kæmpenatlysolie eller hørfrøolie. Spis avokado hver dag og drop junkfood.

Fra solens strabadser til frostskadet hud

Hud, som er blevet påvirket af frost eller hård kulde, blæst og væde, skades nogenlunde på samme måde som ved en solskoldning. Så beskyt huden, før du går ud, og beskyt den igen, når du kommer ind med frosne kinder.

”Brændemærker” ved sport, for stramme sutter eller trusser, der gnaver

Falder du på et gulv og får et ”brændemærke”, skal du komme Aloe Vera Gel eller -Spray på straks. Det køler, lindrer og får huden til at falde hurtigt til ro. Det gælder også mere intime steder, der nemt kan blive udsat for afklemning, hvis tøjet strammer.

Aloe Vera kan anvendes over alt på krop og ansigt af voksne og børn i alle aldre.

Husk at have den i håndtasken, strandtasken, sportstasken, handskerummet i bilen, i køkkenet, pusletasken eller bare i lommen. Eller dér, hvor du opbevarer dit plaster.

Kvaliteten er vigtig for resultatet

Polysacchrider giver virkningen og skal derfor være bevaret i produktet.

AVIVIR Aloe Vera Gel Repair 150 ml

98 % Økologisk Aloe Vera (ACTIValoe® med minimum 10 % Acemannan)

AVIVIR Aloe Vera Gel Spray 75 ml

99,5 % Økologisk Aloe Vera (ACTIValoe® med minimum 10 % Acemannan)

AVIVIR Aloe Vera er en serie baseret på et højt indhold af økologisk ACTIValoe®.

ACTIValoe® er patenteret, og der garanteres et højt indhold af det aktive stof Acemannan.

AVIVIR Aloe Vera-serien er udviklet med reparerende virkning og med en ekstraordinært genopbyggende, styrkende og beroligende effekt. Afhængigt af ønsket formål med de enkelte produkter har Jesper Hummeluhr, manden bag AVIVIR, tilsat andre effektive ingredienser. Dem kan du læse mere om på www.avivir.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *