Genopliv din træning

 

 

Er du gået død i din sædvanlige rutine? Væk dine muskler og hele din krop til live med EMS (Elektronisk Muskel Stimulation) kombineret med udvalgte øvelser, og du kan nu nøjes med 20 minutters træning én gang om ugen.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Strøm – ja, bogstaveligt talt! Det lyder måske voldsomt, men en sammentrækning af musklerne ved hjælp af elektricitet kan faktisk give dig en mere effektiv træning. Elektrisk stimulation af muskler har længe været anvendt inden for blandt andet forebyggelse af skader, genoptræning og til at øge muskelstyrke. En helkropstræning med kombination af bestemte øvelser og elektrisk muskelstimulation finder du hos EMS BodyPower. Det er en ny træningsform for os danskere, men har længe været særdeles populær hos vores tyske naboer.

 

Kombiner udvalgte øvelser med elektrisk muskelstimulation.

 

Få gang i blodcirkulationen – mindsk skader, og bliv stærkere

Stillesiddende arbejde og generel inaktivitet er dagligdag for mange danskere, hvilket typisk resulterer i dårlig blodcirkulation. Blodet transporterer ilt til muskelcellerne og sørger for, at affaldsstoffer ikke får frit lejde til at ophobe sig. Derfor, hvis du lider af dårlig blodcirkulation vil din første fysiske reaktion typisk være tab af energi og muskelstyrke. Reagerer du ikke på dine krops signaler, kan det resultere i slemme smerter, krampetilstande og en øget tendens til skader.

Muskelstimulation er effektiv til at øge blodcirkulationen og har længe været kendt hos fysioterapeuter og behandlere inden for sportens verden til forebyggelse af skader, men også til genoptræning. Ved behandling er det som oftest en enkelt muskel ad gangen, som stimuleres med små elektroimpulser i et langsomt tempo.

Elterapi er altså et kendt redskab i behandlinger. Det anvendes i vidt omfang til optimering af træning, da det aktiverer flere muskelfibre, reducerer smerte, tab af muskelmasse efter skade/operation og som restitution efter hård træning. Terapiformen aktiverer desuden inhiberede muskler, hvor nervesignalerne til en muskel er nedsat, hvilket gør at musklen præsterer dårligt og har nedsat funktion. Den kunstige stimulation får musklen til at trække sig sammen og musklen trænes, selv om signalerne fra hjernen ikke når frem.

 

Elterapi er ikke noget nyt. Muskelstimulering anvendes inden for en lang række behandlingsformer.

 

Klar til kamp

Glem alt om dit sædvanlige træningslook – din påklædning bestemmes hos EMS Body Power. Du får udlevet et sæt træningstøj, og herefter iklædes du en kraftig kamplignende vest fugtet med vand. Elektroder påsættes vesten, og elektroder placeres desuden på overarme og lår. Et bredt bælte fastspændes omkring hofte og balder. 10 elektroder er nu strategisk placeret på din krop. Alle ledningerne føres til maskinen med et godt gammeldags scartstik. Du er nu klar til at give den gas!

 

Dig mod maskinen

Din instruktør tænder langsomt for strømimpulserne, og du mærker en kildende summen i hele kroppen. Fire sekunder med strøm, fire sekunder uden. Dine store muskelgrupper – lår, mave, ryg og overarme aktiveres, om du vil det eller ej. Maskinens overtag af dine muskler kan virke skræmmende, men det vænner du dig hurtigt til.

Instruktøren giver dig basisøvelser, som uanset din træningshistorik, er nemme at udføre. Øvelserne udføres i de fire sekunder, hvor maskinen stimulerer dine muskler Maskinen er din konkurrent, som kontant og provokerende viser dig, hvor stærk (eller svag) du er. Selvfølgelig skal du vise den, hvad du er lavet af, og du spænder lidt ekstra op i musklerne.

Inden du får set dig om, er dine 20 minutters træning overstået. Med sved på panden, en behagelig eftersummen og med en følelse af blodets susen i kroppen kan du smutte i bad.

 

20 minutters træning én gang om ugen kan være nok.

 

Hov, laptop-nakke, hvor blev du af?

Træningsformen tager udgangspunkt i dig, så uanset alder, styrke, vægt og træningshistorik, så kan du være med. Er du udfordret med rygproblemer, knæskader, nakkespændinger eller andet, så er det en skånsom træningsform, hvor du ikke vil opleve overbelastning. Den intensive stimulering virker som massage af ømme muskler. Du skal derfor ikke blive overrasket, hvis dine spændinger efter en hel dag foran laptoppen aftager.

Den intensive stimulering af musklen giver dig følelsen af massage.

 

Sænk paraderne

Ja, 20 minutter en gang om ugen, som det anbefales hos EMS BodyPower, lyder næsten for godt til at være sandt. Men måske du skulle sænke paraderne. Husk du får 10 elektroder strategisk placeret på din krop, og for hver fire sekunders interval stimuleres dine muskler med op til 85 muskelsammentrækninger per sekund! Samtidig gennemgår du en helkropstræning med øvelser, som er specielt udviklet, så hele kroppen aktiveres. Så selvom du ikke har sprintet af sted eller løftet tunge vægte, så kan 20 minutter om ugen hos EMS BodyPower give dig samme resultat som timer i fitnesscentret.

2 thoughts on “Genopliv din træning

  • Hvilken virkning har EMS på skøre knogler?
    mange hilsner
    Eva

  • Pingback: click here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *