Ginseng til det ganske land – erfaringer i felten

[envira-gallery id=”263100″]

 

Sund-forskning har været rundt i hele landet for at spørge om erfaringer med Ginsana til høj og lav, til landmand og bykvinde, til unge som ældre.

Det var en spændende opgave, og her er nogle af erfaringerne samlet. Krydret med forskningen, der så heldigvis underbygger de mange informationer, som bl.a. behandlere så beredvilligt har givet os.

 

Af Marianne Palm

 

Fra Skagen til Mols, fra det sønderjyske til det københavnske, vi har været hele vejen rundt og indsamlet erfaringer fra 2022, et år, der snart rinder ud, men fyldt med erfaringer på godt og ondt.

I den gode ende finder vi ginsengroden hældt på mørke flasker for at sikre flest mulige aktive stoffer, og vel at mærke hele flokken af ginsenoider, som hver for sig og sammen skaber de unikke resultater. Forskningen taler sit tydelige sprog, men hvad siger danskerne?

 

Udfordret af travlhed og begyndende stress

Lad os begynde hos den unge travle mor med karriere, hus, vovse og normalt altid med smil på læben. Cecilie har klaret det meste i sit travle liv, men pludselig begyndte hun at sove dårligere om natten, have tankemylder, hun var træt og vel at mærke ikke en træthed, der ”bare” kunne forklares med manglende søvn. Uro i kroppen, føler sig presset i hverdagen, glemmer ting og bliver hurtigere irritabel. Cecilie har altid spist sundt, haft fokus på nok med proteiner og de gode kulhydrater fra grøntsager samt en god olivenolie at stege i og gerne en smoothie med alverdens grønt til frokost.

 

Det var bare ikke nok

Cecilie fandt sin helsekostbutik, og lige netop i den butik fik hun anbefalet Ginsana. Hjem med flasken, og allerede inden for den første uge fik den travle kvinde mere overskud, blev mindre irriteret og sov faktisk bedre, på trods af at Ginsana i den grad er en tonic, der giver energi. Hun var dog også blevet rådet til at kun at tage et lille bæger morgen og til frokost for ikke at skabe ekstra energi til natten. Cecilie fortsatte til flasken var tom, fik sit gamle humør og sin energi retur – og stoppede med at drikke sine små shots. I ugerne, der fulgte, havde hun det væsentligt bedre end inden Ginsana-”kuren”, men ikke så godt, som hun havde det undervejs med sin daglige ginsengdrik. I gang igen, og Cecilie blev igen den mor, den kvinde, og den spillevende karrierekvinde, hun altid havde været.

Ja, siger forskerne, vi ved gennem cirka 70 studier, at Ginsana kan skabe stabil højere energi, hjælpe på humøret og skabe overskud til at klare daglige strabadser, som en moderne kvinde anno 2022 let kan opleve.

Når først man er landet i grøften, er der både vandhuller, ujævnt og med buler mellem skrammel og strå. Ginsana hjælper med at komme op på vejen igen, bruge energien til at få styr på, hvad der er vigtigt og ikke vigtigt, at træffe nogle konstruktive valg.

 

Hvilken sti vil du gerne op på igen?

(citat fra en glad bruger fra det fynske land)

”Jeg kom i balance, fik overskud til igen at fokusere på mine børn og den sunde mad.”

 

Det hele faldt sammen omkring mig efter en alvorlig virus sidste vinter

Vi er taget på besøg hos Simon, 55 år, en energisk mand både i sin fritid med sport og med at arbejde som murer. Sidste vinter faldt energien til under nulpunktet, og sådan var det helt frem til mødet med Ginsana, som ”forvandlede mit liv”, store ord fra en murer, der ellers er meget skeptisk over for det meste.

Jeg kunne slet ikke hænge sammen, alt var gået i stå, korthuset faldt sammen, og jeg kunne slet ikke komme på mærkerne igen. Min nabo hentede en flaske Ginsana, og ja, jeg kunne vel ikke tage skade af at tage en spiseskefuld om dagen. Derfor var jeg også rigtig forbavset over, at jeg pludselig efter et par dage så mig selv stå og lave mad. – Det havde jeg ikke overskud til før, og jeg lod også hånt om vennerne, gad ikke engang at se fodbold. Blodprøver viste ingenting, og beskeden var, at mange blev ramt af eftervirkninger af denne mærkværdige virus, men at det måske ville tage tid. Jo tak, lang tid!

Min hjerne kørte langsomt, jeg orkede ingenting, og det var derfor en vidunderlig forvandling: At mærke min energi komme tilbage sådan dag for dag, i takt med at jeg tog min mirakeldrik, som jeg kender den.
Jeg er nu fuldt kørende igen, har taget Ginsana, siden min nabo i sommer stak hovedet ind over hækken og foreslog, at der er så meget, man kan drikke i denne verden, så hvorfor ikke kinesernes ældgamle tonic til halvgamle mænd.

 

Ja, siger forskerne, i det gamle Kina mente man, at ginseng mest var for mænd. Det er man for længst gået bort fra, for alle mennesker har brug for et sundt immunforsvar, energi til binyrerne og nervesystemet, har brug for at danne mere balance i cellerne, så de kan frigive energi uden at skabe hvad man på godt kinesisk meridiansprog ville tænke var en overenergi. Men det er netop det, der er med Ginsana: Rodens indhold af alle de aktive stoffer virker regulerende på energien, så en urolig sjæl får ro og overskud, en træt sjæl bliver fyldt med energi. Balance, balance, balance, også til immunforsvaret.

 

En god julegave sidste vinter fra min søde datter

Dagens sidste historie er fra Erna, der med sine 67 år har både børn og børnebørn. Erna havde længe skrantet med først en forkølelse, der satte sig som hoste, senere blev det til bihulebetændelse, og overskud var der intet af, hverken til børnebørn eller til at være sammen med veninderne.

Glad blev hun derfor over hendes datters omsorgsfulde gave sidste vinter: Mor, jeg vil have min mor tilbage, og dine børnebørn savner dig! Alt var jo undersøgt hos lægerne, der blot måtte fortælle, at det jo ikke var unormalt, hvis man havde været under pres et stykke tid, at immunsystemet reagerede, og ja, det var jo en skrækkelig isolation at være i – en skæbne, som alle andre ældre danskere jo også måtte gennemleve. Erna havde dog ikke lige set, at det nye liv efter isolationen skulle blive til mange måneder med udfordringer i immunsystemet.
Alle problemerne med immunforsvar og manglende energi forsvandt inden for den første måneds tid, og sidenhen har Erna taget Ginsana efter behov. Nogle gange i en uges tid, hvis hun kan mærke, at ”noget” er på vej, andre gange i flere uger ad gangen.

 

Ja, siger forskerne, det interessante ved Ginsana er, at roden ud over at skabe en velreguleret energi i kroppen i den grad også skaber balance i vores immunforsvar. Det gør den på flere måder: Både ved at skabe støtte til den del af immunforsvaret, der har med kroniske udfordringer at gøre, og også med det mere akutte forsvar, som gør, at vi bliver mindre modtagelige over for infektioner. Ginseng er med i reguleringen af de fleste immunceller, og faktisk er en del af immunsystemet som et pendul: Svinger det for meget til den ene side, vil vi være mere modtagelige over for infektioner, svinger det alt for meget til den anden side, vil det mere være inflammationer, man kan mærke.

 

”Dejligt at se mænd komme til min butik og købe Ginsana, alt for ofte er det fruen i huset, der finder vej til vores helsehus.”

 

”Til dig, der ikke ved, hvad du skal give i jule- og fødselsdagsgave, er der her en ypperlig mulighed for at give en gave, der rækker langt ind i det nye år.”

 

Infektioner versus inflammationer: Bliver du akut syg, eller får du ondt i dine muskler og led?

Forskningen på ginseng viser det, det samme gør vores immunforsvar. Alt for mange mennesker har et immunforsvar, der ikke reagerer særligt på udefrakommende bakterier, virus og andre fremmede væsener. I stedet opstår der smerter i led, muskler, i sener, måske nogle hovedpiner, og har man levet længe nok og været opmærksom på, hvad der sker i de nære omgivelser, kan det meget vel være immunforsvaret, hvor der dannes inflammationer i væv, der allerede er irriteret, frem for infektioner, som vi kender som influenzaer, forkølelser og måske lungebetændelser.

Begge tilstande, altså både smerterne i led og muskler og de akutte infektioner, kan måske undgås med Ginsana. Prøv en kur i en måneds tid, og læg mærke til forandringerne.

Til dig, der gerne vil gøre noget ekstra for din hjerne, som ikke kun kan være ramt af pres og stress, men også mental træthed, suppler gerne med KeenMind og Equazen.

Sørg for at spise sundt, og har du lige nu ikke overskud til det helt store, så brug en blender, og få inspiration fra fx ”Hign on life” med Mads Bo eller gå på facebookgruppen ”Smoothie365”, hvor biopat Anja Ballegaard og mange andre øser ud af deres erfaringer med at få mange næringsstoffer i en fart. Spis dem med en ske. Det giver også balance.

 

2 thoughts on “Ginseng til det ganske land – erfaringer i felten

  • Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

  • Wow, marvelous blog layout! How lengthy have you ever been running a
    blog for? you make blogging glance easy. The overall
    glance of your web site is magnificent, as well as the content material!

    You can see similar here sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *