Glædelig Jul – fra Hjertet

 

 

Julen er for mange en svær tid på året. For mange er det både en tid med mange forventninger – til os selv og til dem omkring os – men også en tid med længsel efter bare at være.  

Julen minder os om hvad der engang var, hvad vi håber på at livet kan bringe os, hvad vi gerne ville og vil med livet og hvad vi inderst inde længes efter. Derfor kan den være svær. Og håbefuld. Og glædelig.

 

Af Lene Alsbæk Nielsen Psykoterapeut MPF

 

Hjertet indeholder hele paletten af følelser

Vi har en tendens til at skubbe fra os, hvad der føles ubehageligt og søge at fastholde det, der føles kærligt og glædeligt. Men sådan fungerer hjertet ikke. Man kan ikke åbne hjertet blot for det, der er glædeligt og muntert. Hjertet indeholder hele paletten, og når vi åbner for hjertet, følger sårbarhed og alle følelserne med.

 

Hjertet har plads til det hele

Den gode nyhed er at hjertet også har plads til det hele. Det er bare os, med vores ideer om hvad vi ønsker vores liv skal og ikke skal indeholde… os, der skubber noget væk og insisterer på kun at ville og mærke det der virker ’lykkeligt’.

 

Tør at rumme og mærke hele dig

Sandheden er dog, at vi ikke mærker ægte lykke førend vi tør rumme og mærke det hele. Den hvilende, ægte og blivende lykke indeholder hele paletten. Når vi er allermest glade og fjollede, kan vi mærke verdens alvor. Og når vi er allermest sorgfulde og kede, kan vi mærke den smukke livfulde og vidunderligt kærlige forbundethed i alt.

Hjertet inviterer til at være med hvad er, uden censur. Med alle, med alt i dig og andre. Det skubber ikke væk; det inkluderer. Tilgiver, hviler og giver plads. Hjertet kalder og inviterer hvert eneste øjeblik.

Du kan gøre en forskel for dig selv – og for andre – nu. Ved at fokusere på det ene, du er i gang med. Mærke hele dig, mens du gør det. Fra hjertet.

Det kan være, du ikke ’får gjort’ så meget. Men det, du får gjort, gør en reel og mærkbar forskel.

3 thoughts on “Glædelig Jul – fra Hjertet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *