Hold dørene åbne i dit udrensningssystem

Detox

 

Vi har brug for konstant at sørge for, at vi får udrenset affaldsstoffer. Det gør vi ved hjælp af vand, sunde grøntsager fyldt med antioxidanter og en masse bevægelse. Stilstand kan alt for let blive til organer, der trænger til hjælp, og den blide støtte kan du finde i urternes verden.

Af Marianne Palm

Nature Team, med Heidi Riishøj som indehaver, sygeplejerske og ernæringsterapeut, har udviklet en række urteteer baseret på erfaringerne fra hendes klinik.

I de næste numre af sund-forskning får vi kigget på dem, og lige her og nu kigger vi på “Portåbner-teen”, den milde og velsmagende te, der med en blanding af forskellige økologiske urter kan skabe støtte i din hverdag.

Du finder gyldenris, som de fleste kender som vanddrivende. Den kan meget vel være et godt bekendtskab, hvis man gerne vil puffe lidt til de ødemer, altså til de væske-ophobninger, der kan opstå gennem dagen, hvor vi måske står op eller sidder alt for stille. Husk i øvrigt at bevæge dig, øvelser til venepumpen finder du i lange baner på YouTube.

Den velduftende pebermynte smager altid godt, men teen rækker også ud til både din mavesæk, din lever, dine galdeveje og dermed til hele fordøjelsen. Der er lidt bitterstoffer i, så du bedre kan nedbryde proteiner i mavesækken, de selvsamme bitterstoffer påvirker leveren til at spytte galde ud via galdeblæren, og derfor hjælper mynten også på at nedbryde fedtholdige måltider. Det kan mærkes næsten med det samme, fordi maden ikke får lov til at stå for længe i tarmen og skabe ubehag.

Sammen med fennikel har mynte også evnen til at berolige det lokale nervesystem i tynd- og tyktarm og virker derfor mod ophobninger af luft. What’s not to like, har man næsten lyst til at sige til denne blanding af urter, som derfor også kaldes Organic Gate Keeper. Den milde og søde dørvogter til din hverdag.

Sammen med gyldenris, mynte og fennikel finder du også marietidsel i en frysetørret form, frysetørret for at sikre flest mulige aktive stoffer. Marietidsel er kendt for at støtte leveren i sin afgiftning.

De bionedbrydelige pyramider samler det hele i kanden

Alle urterne er samlet i små pyramider. En pyramide anvendes til en hel kande te, du kan lave om morgenen og drikke kold eller varm i løbet af dagen. Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din urtete, så lad den trække i 15 minutter. Du kan anvende 300-800 ml, det er smag og behag, og det er jo en dejlig måde at få ekstra med væske gennem hele dagen. Du kan altid jonglere lidt med smagen og selv tilsætte en skive ingefær, en citronskive, lidt chili, eller hvad du nu ynder at spice dit liv op med.

Serien hedder Organic Blends by Heidi, og de kan alle købes i din lokale helsekostbutik.

5 thoughts on “Hold dørene åbne i dit udrensningssystem

  • Hi! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

  • You got a very wonderful website, Sword lily I noticed it through yahoo.

  • Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful information particularly the last part :) I care for such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

  • Hey there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

Comments are closed.