Hvad du ikke vidste om aloe – fra hoved til hæmorider

Aloe vera-01

 

Åh, jo, vi ved meget om aloe vera-plantens egenskaber, men måske tænker vi allermest på hud, fordi vi for længst har opdaget, at den hjælper på brændende hud, hvis vi er blevet skoldet af varmt vand og solen. Eller er generet af hud, der ikke bare er blød og lækker. Men de aktive stoffer kan så meget andet. Faktisk sådan lidt fra hoved til bagdel.

Læs om nogle af fordelene her.

 

Af Marianne Palm

 

Når mundhulen er knastør, hvilket den let kan blive både pga. sygdom, medicin eller noget så banalt irriterende som overgangsalder, kan Avivir Aloe Vera-drik gurgles. Dernæst er du klar til at synke for også at lade den liflige drik beskytte slimhinderne i både spiserør og mavesæk. Drikker du lidt mere, end hvad du kan gurgle, kan de aktive stoffer nå gennem hele tarmkanalen, og det er ikke nogen dårlig ide.

 

Undervejs gennem fordøjelsen skaber de aktive stoffer:

 • Beskyttelse af slimhinderne, så de bedre kan regenerere, hvis de er udfordret.
 • Det immunforsvar, som ligger lige under slimhinden i fordøjelsens vægge, får også støtte.
 • Når det lokale immunforsvar får hjælp, vil der ske en kædereaktion, hvor der bl.a. bliver produceret tilpas med slim, og derigennem er fx Avivir Aloe Vera-drik en hjælp til selvhjælp og helt og aldeles en bivirkningsfri løsning.

 

Tip! Anvend Avivir Aloe Vera-gelen udvortes, køb drikken fra samme firma til indvortes støtte.

Nu er vi nået til bunden af vores korpus, og her hilser både underliv og tarmåbning de svalende dråber velkommen. Der er hjælp til tørre slimhinder, som både kan klø og give irritationer. Måske er der opstået svamp, og kombiner derfor meget gerne med TTO teatree-olie fra Novasel, men dup også med aloe vera-gelen, både fortil og bagtil. Med hver sin vatrondel vel at mærke …

Og nu kommer vi måske til det, du taler mindst om, men som hundredtusindvis af mennesker døjer med. Hæmorider.

De begynder tit med lidt kløe, og hvis det ellers ikke er hverken svamp eller børneorm, kan det meget vel være begyndelsen på en hæmoride. De opstår typisk, hvis der er meget træg og hård afføring, eller hvis området konstant er under pres. En graviditet eller svær overvægt kan også udløse, at nogle af de små blodkar får lavet en udposning. Det kan være værd at opsøge en læge, så man sikrer sig, at der ikke er noget alvorligt galt, men ellers er hæmorider ret så harmløse, selvom de er irriterende.

 

Hæmorider inddeles i fire sværhedsgrader:

 • Grad 1: Hæmoriderne sidder indvendig og giver blødning.
 • Grad 2: Hæmoriderne falder ud ved afføring og glider tilbage af sig selv igen.
 • Grad 3: Hæmoriderne glider ikke mere tilbage efter afføring, men kan skubbes på plads.
 • Grad 4: Hæmoriderne hænger altid uden for endetarmsåbningen, og der kan komme sår på dem.

Hæmorider, der går i sig selv igen, kan efterlade små udvendige hudlapper, der kaldes marisker. I modsætning til hæmorider bløder de ikke og giver normalt ikke smerter, men gør hygiejne vanskelig.

(Kilde: netdoktor.dk)

 • Mere end halvdelen af alle danskere over 50 år har hæmorider.
 • Hæmorider opstår, fordi tarmslimhinden og blodkarrene under slimhinden bliver løs og begynder at bevæge sig ud af endetarmsåbningen.
 • Dårlige toiletvaner, fødsler og forstoppelse er medvirkende årsager til hæmorider.
 • Operation kan være nødvendig men måske du kan få både grad 1-4 til at forsvinde eller mildnes i en sådan grad, at det ikke er nødvendigt med operation. Tag lægen med på råd.

 

Hvordan føles hæmorider?

Hæmorider kan vise sig på flere måder:

 • Hæmorider kan medføre lidt blod på papiret, når man tørrer sig, men kraftigere, frisk blødning kan også opstå ved afføring.
 • Hæmorider kan give svie og kløe og ikke mindst smerter, eventuelt som et akut tilfælde, hvor de hænger udenfor og kommer i klemme i anus.
 • Udvendige hæmorider gør hygiejne meget vanskelig.
 • Man bør under alle omstændigheder undersøges hos lægen, da andre sygdomme i tarmen end hæmorider kan give blødning.

(Kilde: netdoktor.dk)

 

Aloe er din hjælper til det lokale område

Udover at aloe vera-gelen automatisk virker kløestillende, lidt kølende og meget lindrende, kan gelen også skabe ro i området. Det gør den ved at støtte blodkardannelsen, forbedre immunforsvaret lokalt og skabe bedre betingelser i din endetarm, hvis du med eller uden handske fører gelen op og lader den virke fx før natten. Du kan også have den med dig i tasken, hvor du først med en vatrondel dupper vand på for at gøre området rent og dernæst dupper gelen på. Det behøver ikke at sjaske og pjaske, blot nogle få dråber, og du skaber en vedvarende mulighed for, at området falder til ro.

Du skal selvfølgelig også forebygge, at problemet bliver ved. Her er HUSK, loppe-frøskaller, og vand sammen med aloe vera-drikken et must-have. For du må og skal skabe en tilpas lind afføring, så bunden af dit korpus og denne for din sundhed så vigtige kropsåbning får hjælp på vejen.

8 thoughts on “Hvad du ikke vidste om aloe – fra hoved til hæmorider

 • I really enjoy looking at on this web site, it holds good blog posts. “Something unpredictable but in the end it’s right, I hope you have the time of your life.” by Greenday.

 • Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 • It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 • Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I’ll certainly be back.

 • Thanks for this grand post, I am glad I observed this web site on yahoo.

 • I will right away grab your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me know so that I could subscribe. Thanks.

Comments are closed.